Şimdi Ara

Acer iconia w510 bios şifresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,
    Elime bir arkadaşın oğluna okulundan verilmiş iconia w510 win 8 tablet geçti....
    Cihazın biosu şifreli ve şifresi bilinmiyor. Windowstan müdahale edmiyorsun kısıtlı, herşey yasaklanmış, kamerasını bile kullanamıyorsun.
    Yeni sitemde yükleyemiyorum bios şifresinden dolayı... Şifreyide bulmam imkansız..
    Bu cihazın bios şifresi nasıl sıfırlanır...
    Cihazı söktüm fakat biosu resetlemek için ne bir switch ne bir jumper nede bir bios pili gördüm...
    Serviste bios sıfırlamak için 70 tl istiyor.. Para önemli değil ama benim ağrıma gidiyor..bios resetlemek için para ödemek... Sonuçta cihaz benim ve bunu resetleme hakkım olması lazım...
    Bu konuda bir bilgisi olan varsa, bilgilerini paylaşmasını rica ederim...



  • Pc_Commander kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşmayın verin servisine. Mobil ürünlerde çalıntı riskinden dolayı bios şifresini kaldırmak çok zordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam,
    Böyle bir gerekçe olabilirmi? Çalınmayan cihaz varmı? Sonuçta 2009 yılında büromdan 2 tane bigtower kasa çalındı... Geçen yılda arabamdan laptop..Her ikisininde biosunu sıfırlamak mümkün. Maddi açıdan her 2 side bu cihazdan yüksek fiyatlıydı.. Bence buradaki amaç üreticinin kullanıcıları sövüşlemesi. hadi dışarıdan bir switch koymadın içeride cesaret edip sökebilenler için bir jumper yada switch koyması lazım. yada varda ben hala bulabilmiş değilim. Eğer amaç gerçekten çalınmayı önlemekse ben zaten cihaza servis formu gönderdiğimde seriali ile işleme başlıyorlar ve bu cihazın çalınmadığı belli olduğu an garantili cihazın bios şifresinin nasıl resetleneceği söylenmeli. Bu düpedüz acer'ın yaptığı kullanıcalardan para almanın yolu. Birde telefondaki yetkili korkutma amaçlı biz onun içini söküyoruz öyle hallediyoruz demezmi.




  • Pc_Commander kullanıcısına yanıt
    Bu tür cihazları yanınızda taşıyorsunuz. İş yerinizdeki veya evinizdeki bilgisayarlardan daha büyük bir tehlike altındalar. Bu yüzden bios sıfırlanması kolay bir işlem değil. Amaçlarının korkutmak olduğunu sanmıyorum. Sadece acer değil birçok bilgisayar üreticisi aynı şeyi uyguluyor. Ayrıca size bios sıfırlamanın yolunu gösterme gibi bir zorunlulukları yok. Acerdan ürün alınır faturalı, bios sıfırlamanın yolu öğrenilir çalıntı mallar üzerinde kullanılır bu yöntem.

    Dediğimi tekrarlıyorum üzerine gitmeyin boşuna (kendi imkanlarınızla resetleme) ama servis ile konuşup ücret almamalarını sağlayabilirsiniz, onu öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc_Commander kullanıcısına yanıt
    Bir çözüm bulabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bendede var admin olarak başlamam gerek ama cok zor kıramıyorum saatlerce uraştım bios acıkolsa 10 dklık işi var ve tamamen hatasız bi sistem izinleri açamıyorum of ben bunu yapmassam uyuyamam 1 hafta
  • Uğraşan arkadaşlar boşuna uğraşmasın bios şifresi kırılmıyor. Ben 2 ay uğraştım. Oda yetmedi kadıköy civarında birçok yere götürdüm kırabilen çıkmadı.
    En son servise gönderdim. Ama şöyle birşey oldu. Telefonla görüşmemde 70 tl fiyat söylediler. Ama nedense (belki cihaz garantili olduğu için) para istemeden cihazı sıfırlayıp geri göndermişler.
    Bios şifresinide büyük ihtimalle her seri numarası için bir master bios şifresi var onu merkeze sorup öyle sıfırlıyorlar. Çünkü içindeki hiçbir devre sökülüp takılmamış.
    Sizde servise gönderin para isterlerse şansıznıza. Yok istemezlerse vereceğiniz parayla bir güzel yemek yiyin. ben öyle yaptım...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.