Şimdi Ara

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.005
Cevap
4
Favori
130.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • reklam olacak ama 'kazık' yemekten iyidir:)

İstanbulda bu ürünü en ucuza alacağınız yer: vatan computer. fiyatı da: 1056 TL (KDV oranında indirimi var)
  • Bilgisayardan pek anlamıyorum şimdi ben dvd film alınca bunu ferraride nasıl seyredebilirim???
    Dvd writer mı almam lazım yoksa baska bır cozumu varmı acaba bunun için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyetys
    Bilgisayardan pek anlamıyorum şimdi ben dvd film alınca bunu ferraride nasıl seyredebilirim???
    Dvd writer mı almam lazım yoksa baska bır cozumu varmı acaba bunun için?

Ya external dvdrw alacaksın ya da dvdleri ISO yapıp daemon tools tarzı bı program ile acacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

Hayırlı olsun, güle güle kullan

Teşekkürler hocam ama hala bekliyorum, bir gelse harbiden güle güle kullanacam...
  • acaba bu makineyimi, alsam yoksa 750 liraya pb netbookumu alsam diye düşünüyorum açıkçası

aralarında 300-350 lira fark var ama bu farka değermi acaba

araladırndaki fark pb 2gb ve tek çekirdek amd işlemcili

gerisi aynı gibi hatta pbde harici ekran kartı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels
    acaba bu makineyimi, alsam yoksa 750 liraya pb netbookumu alsam diye düşünüyorum açıkçası

aralarında 300-350 lira fark var ama bu farka değermi acaba

araladırndaki fark pb 2gb ve tek çekirdek amd işlemcili

gerisi aynı gibi hatta pbde harici ekran kartı var

Hocam bence Ferrari derim. Tek çekirdek 1.2ghz yavaş gelir bence
  • bence de işlemci önemli, tek işlemci kalmadı artık...
  • Kullandığınız uygulamalarda çift çekirdek desteği mevcut mu? Değilse, çekirdek 8 tane olsa da fark etmez. Geçenlerde dikkatimi çekmişti Fritz isimli satranç simülasyonunun bir versiyonunda yazıyordu "çift çekirdekli bilgisayarlarda %95'e varan oranlarda daha fazla performans" gibi bir ifade. İşte bu tür işler için ince eleyip sık dokuyabilir alacak kişi.
  • kullanım amacı sadece internet

onun dışında bi işim olmuyor makine ile

elimdeki 12" laptopu sattım gibi bişey

sadece değişiklik olsun diye alıcam açıkçası

ama dedşiğiniz gibi elimdeki laptop çift çekirdek intel 1.6 o bile bazen baya kasıyor

1.2 daha çok sorun olabilir

geçenlerde bi arkadaşa almıştım bu makineden bi sorayıom performansını

bu cihazın şarj süreside kısa sanırım

en fazla 3-3.5 saat gidiyor galiba
  • Eminim elindeki 1,6 GHz daha hızlıdır genele baktığımızda lakin mimarileri farklı iki işlemci arasında GHz'ye bakarak kıyaslama yapmamanı öneririm. Birden çok mimarinin aynı frekansta sunacağı hız farklıdır.

Dediğin gibi o elindeki cihaz dahi bazen sıkıntı yapıyorsa Ferrari'deki işlemcinin yetmeyeceği aşikar.

İşin özü; netbooklar sana uygun olmayabilir. Pişman olmamak adına dikkatli karar vermelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Eminim elindeki 1,6 GHz daha hızlıdır genele baktığımızda lakin mimarileri farklı iki işlemci arasında GHz'ye bakarak kıyaslama yapmamanı öneririm. Birden çok mimarinin aynı frekansta sunacağı hız farklıdır.

Dediğin gibi o elindeki cihaz dahi bazen sıkıntı yapıyorsa Ferrari'deki işlemcinin yetmeyeceği aşikar.

İşin özü; netbooklar sana uygun olmayabilir. Pişman olmamak adına dikkatli karar vermelisin.

jay jay elimde imzamdaki iki üründe var hızları neredeyse aynı..Ama işlemciler Ferraride Amd athlon 64*2 L310 Hız 1.20 Ghz, HP ise intel c2d T6500 hız 2.1Ghz. .Ramlari aynı..İlginç::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi propet -- 29 Ocak 2010; 23:22:23 >

• Hangi uygulamalarda aynı? Hangi programlarla test ettin? Masaüstü kullanımda ve günlük işlerde diyorsan pekala normaldir. Onun dışında dediğin gibi bir durum söz konusu olsa herhalde AMD dizüstü piyasasında bu kadar ezik bir konuma sahip olmazdı.
  • ARKADAŞLAAAAARR acil yardım lütfen, laptopum elime ulaştı bugün, herşey çok güzel ama bu mesajı laptoptan yazamıyorum, çünkü nete bağlanmayı başaramadım, 4 gb lık modelden almıştım, bir türlü kablosuz ağ göremiyorum, sürekli kablosuz ağ etkin değil diyor, klavyenin sağ alt tarafındaki bluetooth tuşunun sol tarafındaki zımbırtıyla oynuyorum ama yine de etkin hale gelmiyor neden sizce? bozuk mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZDA

ARKADAŞLAAAAARR acil yardım lütfen, laptopum elime ulaştı bugün, herşey çok güzel ama bu mesajı laptoptan yazamıyorum, çünkü nete bağlanmayı başaramadım, 4 gb lık modelden almıştım, bir türlü kablosuz ağ göremiyorum, sürekli kablosuz ağ etkin değil diyor, klavyenin sağ alt tarafındaki bluetooth tuşunun sol tarafındaki zımbırtıyla oynuyorum ama yine de etkin hale gelmiyor neden sizce? bozuk mu?

arkdaşım orda wireless mandalı var sağda ışıkların altında benimki de aktif gelmemişti açtım bir sıkıntı yok
    bence sen driver kaldır kur wireless büyük ihtimalle düzelir. sanmıyorum en bozuk olmayacak şeylerden biri wireless kartıdır bence.

Ayrıca bu netbook piyasasını 8 aydır araştıran, ayrıca 13 yıldır bilgisayar kullanan ve 3 yıl teknik servis elemanı olarak çalışmış, şimdi de bir üniversitede bilgi işlem merkezinde çalışan biri olarak söylüyorum. 1.6 Atom işlemcili ablama satın aldığım netbook ile bu ferrariyi karşılaştıramazsınız bile. standart masaüstü uygulamalarda bile farkedersiniz. Ayrıca burda 1.2 ghz den kasıtı hız olarak alamazsınız, hız karşılaştırması yapamazsınız. Çünkü çekirdek ve anakart mimarileri farklıdır. Şu anda piyasada görünen makul çift çekirdek işlemcili n(o)et(e)book budur. geçiş ürünüdür. üzerindeki xgp bunun bir kanıtıdır. en fazla 2 gb ram destekleyen ürünlerin yanında bu ürün bariz ezicidir. 11.6" olması diğerlerine göre bir avantajdır. Tabiki Ion tabanlı mesela HP Mini 311 ile karşılaştırma aşamasında bazı eksileri olablir ama o netbook da bile işlemci bazında eziciliği testlerde mevcuttur. Kişisel deneyimlerimle şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar HP nin dv5000 den itibaren dv6000 dv2 dv5 dv6 serilerinden hem amd hem intel tabanlı birçok ürününü kullandım, netbooklarda da hocalarımızın belki 30 tane farklı model marka bilgisayarına bakım-onarım yaptım. Bu cihazı hiçbir şekilde 1.6 işlemcili netbooklarla bir tutmayın. Ama Packard Bell Nebo'nun iki modeli ve HP Mini 311 serisi ile karşılaştırma yapabilirsiniz. Size şu anda kendi yazmış olduğumuz ve aynı bilgisayarlar arasında performans bilgilerini ölçtüğümüz programdan bazı veriler sunuyorum.Basit ve anlaşılır değerler inanın bazı şeyleri görmekte size yardımcı olur.

HP PAVILION DV6 - 1315et
    Windows XP Kurulum Süresi: 00:28:41
    Windows 7 Kurulum Süresi: 00:37:13
    Microsoft Office 2007 Enterprise Kurulum Süresi: 00:07:01
    Adobe Photoshop CS3 Kurulum Süresi: 00:06:02
    Pi sayısı hesaplatma: 00:00:41
    DirectX Diag Test Süresi: 00:02:17
    .....

Samsung NC10 - Intel Atom N270
    Windows XP Kurulum Süresi: 00:48:13
    Windows 7 Kurulum Süresi: 01:01:11
    Microsoft Office 2007 Enterprise Kurulum Süresi: 00:12:06
    Adobe Photoshop CS3 Kurulum Süresi: 00:12:02
    Pi sayısı hesaplatma: 00:01:58
    DirectX Diag Test Süresi: 00:04:19
    .....

Acer Ferrari One 200
    Windows XP Kurulum Süresi: 00:31:01
    Windows 7 Kurulum Süresi: 00:39:14
    Microsoft Office 2007 Enterprise Kurulum Süresi: 00:07:01
    Adobe Photoshop CS3 Kurulum Süresi: 00:06:55
    Pi sayısı hesaplatma: 00:00:48
    DirectX Diag Test Süresi: 00:02:14
    ...

Görüldüğü üzere Intel Core Duo 2.2 GHz HP Pavilion ile Acer nerdeyse işlemlerde yarıştı. Bu değerler standart netbook ve notebook kullanacak kişiler için zaten genel bir işlem yoğunluğu sıralamakta. Zaten daha fazlasına ihtiyacı olan masaüstü Quad Core alsın:)

• quote:

Orijinalden alıntı: avseq01

arkdaşım orda wireless mandalı var sağda ışıkların altında benimki de aktif gelmemişti açtım bir sıkıntı yok
    bence sen driver kaldır kur wireless büyük ihtimalle düzelir. sanmıyorum en bozuk olmayacak şeylerden biri wireless kartıdır bence.

HOCAM çok sağolun sorun halloldu, benim cihazda wireless driveriını hiç kurmamışlar, bu ilk mesajımı netbookumla... OH BE
  • quote:

Orijinalden alıntı: propet

quote:

Orijinalden alıntı: noqturno

Diski bölümlerken dikkat edin, ben bir hata yaptım galiba.
    bugün açılmadı makine
    BOOTMGR is missing
    please ctrl+alt+del to restart
    diye bir hata verdi, Alt+F10 la recoveryiyi yüklemek zorunda kaldım. gitti bütün uninstal, ve yüklemelerim

Bende recovery yaptım 2. gün üzülme tek değilsin..

Ben aldım ya cihazı tüm konuyu tarıyorum baştan sona, bu iki mesaj beni mahvetti çünkü bence exper style aldım yaklaşık on gün önce, media markttan 579 lira, ertesi akşam yukarıdaki şekilde çökerttim makineyi ve o da ne, geri yüklemek için servise göndermem lazım, öyle iki tuşla geri yüklemesi yokmuş, hemen götürdüm iade ettim cihazı ve ferrari aldım :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• Hoşgeldin aramıza
  • valla bende dün vatana gittim acerı almaya

ama lenovonun s10-2 modelinin fiyatının 510 liraya düştüğünü görünce hemen onu aldım

ferrari macerası ötelenmiş oldu artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

Hoşgeldin aramıza

Teşekkürler
  • arrkadaşlar ACER FERRARİMİ SATIYORUM isteyenler pm atsınlar

kutulu tertemiz 2 aylık bimeks faturalı toz bezine kadar (ki o açılmsmış ) duruyor.
    çok temiz az kullanıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mult!_61 -- 1 Şubat 2010; 1:06:49 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.