Şimdi Ara

Acer extensa ex215-54g ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer extensa ex215-54g modelini kullanıyorum. Cihazi şarja takınca çok ısınma yapıyor fan hiç kapanmıyor . Cihazi boşa bırakınca ısısı düşüyor ve fan duruyor. Normal sıradan kullanımda ise bahsettiğim gibi şarjda iken bu sorunu yaşıyorum. Hatta iki kez de ısıtan dolayı kapandı. Şarja takmadan ise normal kullanılıyor. Çözüm nedir yardımcı olur musunuz ?




  • Acer extensa ex215-54g ısınma sorunuTECHNOLOGY HOUSE HINDIyoutube
    #ACER #EX215-54-33CV #EXTENSA15 #SSDvsHDD #HardDiskDrive #SolidStateDrive #nvme #ssd #gamingssd
    https://www.youtube.com/watch?v=yCBk9tHm7W8



    Mutlaka bir laptop soğutucusu alacaksınız. Laptopta bakır boru bloğu tek galiba, tek fan da yetmiyor full performans kullanmaya ve kapanıyor.

    İşlemci destekliyorsa undervolt yapacaksınız Throttlestop ile, veya Turbo Boost'u kapatacaksınız Throttlestop'tan "monitöring" yapıp ayarları uygulayacaksınız.

    ** Throttlestop her zaman açık kalmalı, laptopu açtığınızda ilk önce bu programı açmanız lazım ondan sonra normal kullanım.

    Bu aç-kapa zor oluyor derseniz laptopun güç ayarlarına girersiniz, prize takılı profil ayarlarında "işlemci en yüksek kullanım oranı"nı %80-85'lere çekersiniz ve ayarları kaydedersiniz. İşe yarayacağını düşünüyorum.

    Gerekirse aşağı-yukarı oynama yaparsınız rakamlarda.


    2. olarak eğer uzun zaman el vurulmadıysa termal macun değiştirilebilir, onun da biraz katkısı olur. Fanlarda toz varsa onlar da alınır.





  • Bu laptobu alalı henüz 2 ay olmadı. Sıradan işler için kullanıyorum ama söylediğim gibi şarja takınca çok zor oluyor. Ve söylediklerinizi nasıl yaparım hiç bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

  • Omerylmaz06 O kullanıcısına yanıt

    Throttlestop'u boşver. Şu videodaki adımları takip et, orada detaylı biimde açıklamalar var. %80 olarak bir dene, gerekirse daha da düşürürsün.

    not: sendeki güç profili (etkin) olan güç profilinde ayarları değiştireceksin.


    Acer extensa ex215-54g ısınma sorunuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bilgisayarlarımızda güç seçenekleri ayarları var ve bir çoğunuz bu ayarları biliyor fakat bilgisayarı meraklı misafirler kurcaladığında ya da bilmeden bu ayarları kurcaladığımızda bilgisayarımızda performans kaybına yol açabiliriz. Videoda işlemci güç yönetiminden, en düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumundan bahsettim. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=CPMA787RGtU
  • Bendeki güç seçenekleri olarak sadece dengeli çıkıyor. Harici birşey yok . Onu nasıl yapabilirim peki,?

  • Omerylmaz06 O kullanıcısına yanıt

    Dengeliyi yaparsın sadece. Etkin olan odur.

  • Acer extensa ex215-54g ısınma sorunu

    Bakar misiniz sadece bu ayarlar cikiyor . Sizin gönderdiğiniz videodaki aşamalar benim laptop da çıkmıyor. Nasıl halledebilirim. Keşke uzaktan bağlantı yapsak da yardımcı olsanız olur mu

  • Windows 10'un saçma sapan güncelleme sonrası sorunlarından birisi. Bizim işimiz uzun ama önce kısa bir yol var onu tarif edelim:

    ** Sağ altta pil simgesi var, onun üzerine gelip fareyle Sağ Tıklama yap. "Windows Mobility Center" diye bir seçenek orada olması lazım. Onu aç, orada güç tasarrufu tarzı bir seçenek olacak. Normal kullanımlarda bunu seçersin.


    Eğer bilgisayarda donma kasma yok, gayet iyi dersen alttaki yöntemi uygulamana gerek yoktur. @Omerylmaz06




    2. ve uzun yola gelelim:

    Windows'un sitesinde birkaç tane yoldan bahsetmiş, 1 tanesi senin işine yarayabilir.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 23 Ekim 2022; 16:3:57 >




  • Göndermiş olduğunuz 1. Yöntem de olmadı sadece dengeli cıkıyor . Gönderdiğiniz ikinci yöntem için linke gittim adımları tamamlayamadım çünkü HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power


    CsEnabled anahtarının değerini 1'den 0'a değiştirin.

    Burada yazan csEnabled malesef yok . Sonuç olarak ilerleme kaydedemedim malesef

  • Omerylmaz06 O kullanıcısına yanıt

    Çok ilginçmiş, bunun hakkında biraz araştırma yapacağım şuan aklıma başka çözümler gelmiyor. Kendiniz güç seçeneklerinden profil oluşturmayı denemediyseniz bir de onu deneyin.

  • Siz bir de yukarıda yazdığım Throttlestop programını indirip açarak Hyper Threading kapatmayı deneyin.

  • Denedim kendim de oluşturmayı ama şuanki görünen dengelideki seçenekler çıkıyor yine sadece. Benim oluşturmaya çalıştıklarımın sadece adı değişmiş oluyor. Hiç bir şekilde olmadı malesef . Ama yardimci olabilirseniz çok memnun olurum . Cihazi şarjda iken kullanabilmek istiyorum artık lütfen.

  • garantiye yollayın ısınıp kapanması saçma

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.