Şimdi Ara

acer e1-531 ram ekleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sitedeki yorunmlarda güvenerek ACER E1-531-B822G32MNKS laptop aldım 549 TLye 6 taksit. f/p olarak çok harika bir alet. Lakin bu aakar hdd ışığının çok sık yanması (ya da çok az yanmaması) nedeniyle kafamda soru işaretleri oldu.

Önceleri virüs kaptığından şüphelendim ve de haklı çıktım. Formattan sonra yine kaptı combofix ile taradım neyseki kurtardım.

Bilgisayarın sekme geçmelerinde dosya açmalarnda anlık takılmaya başladı. Bununla beraber de sık sık yanmasının devam etmesi üzerine biraz arştırma yaptım perfmonda page file i az veri aktarımıyla çok sık kullandığını gördüm. yani bilgisayarım ram eksikliğimnden page file-i kullanıyordu. Page file-i kapattıktan sonra ram yetersiz hatası almaya başladım. Şüphelerimde haklıydım.

şimdi bir sorunum var. bu bilgisayara 4 GB ram eklemek istiyorum ve de kararsız kaldım.
    üzerindeki ram Nanya 2GB PC3-10600 DDR3-1333MHz Non-ECC Unbuffered CL9 204-Pin SoDimm Single Rank Memory Module Mfr P/N NT2GC64B88G0NS-CG ve de Aida 64 (eski everest) raporu aşağıdaki gibi

AIDA64 Extreme Edition  

--------------------------------------------------------------------------------

Sürüm AIDA64 v2.70.2200/tr
    Karşılaştırmalı Test Birimi 3.0.478-x64
    Anasayfa http://www.aida64.com/
    Rapor Türü Rapor Sihirbazı
    Bilgisayar VET-NOTE
    Oluşturan Ercan
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7601.17514 (Win7 RTM)
    Tarih 2013-02-17
    Saat 10:37

SPD

--------------------------------------------------------------------------------

[ DIMM3: Nanya NT2GC64B88G0NS-CG ]

Bellek Birimi Özellikleri:
    Birim Adı Nanya NT2GC64B88G0NS-CG
    Seri Numarası 710E10E9h (3910143601)
    Üretim Tarihi Hafta 6 / 2012
    Birim Boyutu 2 GB (1 rank, 8 banks)
    Birim Türü SO-DIMM
    Bellek Türü DDR3 SDRAM
    Bellek Hızı DDR3-1333 (667 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Birim Voltajı 1.5 V
    Hata Tespit Yöntemi Yok
    DRAM Üreticisi Nanya

Bellek Zamanlamaları:
    @ 666 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
    @ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5-19 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
    @ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-86-4-8-4-4-16 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
    @ 457 MHz 6-6-6-17 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-74-3-7-4-4-14 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
    @ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3-12 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)

Bellek Birimi Nitelikleri:
    Auto Self Refresh Destekliyor
    Extended Temperature Range Destekliyor
    Extended Temperature Refresh Rate Desteklemiyor
    On-Die Thermal Sensor Readout Desteklemiyor

Bellek Birimi Üreticisi:
    Firma Adı Nanya Technology Corp.
    Ürün Bilgisi http://www.nanya.com/index.aspx

Debug - PCI

Şimdi burada önemli bir sorum var. Performansı düşürmeden üzerindeki rami de kullanabilme gayesiyle bu Ram listesinden yada başka biryerden hangi rami almalıyım?

Sorunumu okuduğunuz için teşekkür ederim.

• up!
  • 2 gb so dimm 1333 ddr 3 ram al tak dual çalışsın. Bende de aynı notebookun b960 olanı var ben öle yaptım. En alt da bir kapak var 2 vidanın tuttuğu vidaları sök kapağı boşluğundan kontrol kalemi tarzı bir tornavidanın ucuna ince kumaş dolayarak aç ram slotu 2 adet hemen solda düzgünce hafif açı vererek rami tak sonra yatır ve kapat. Kolay gelsin.
    İntel i7 2600k -- Noctua D14 cpu cooler --corsair neutron 240gb -- 2x8gb 1600Mhz Kingston Savage -- Asus Maximus V Formula -- Asus gtx 970 Strix 4Gb- corsair obsidian 800d -- Benq vw2424h 24" lcd -- -- Corsair 1000w Modüler -- lg sata dvd rw vs vs
  • Teşekkür ediyorum.
    Umudu kesmiştim. Başımın çaresine baktım ve 4 gb ddr3 aldım toplamda 6 gb ramim oldu :)
    Size bir sorum daha olacak. windows 7de ahci sorunu yaşadım. ne yaptıysam da olmadı. mecburen windows 8 kullanıyorum ve de memnun değilim. Bu konuda bir öneriniz var mı?

Orijinalden alıntı: esozbir

Teşekkür ediyorum.
    Umudu kesmiştim. Başımın çaresine baktım ve 4 gb ddr3 aldım toplamda 6 gb ramim oldu :)
    Size bir sorum daha olacak. windows 7de ahci sorunu yaşadım. ne yaptıysam da olmadı. mecburen windows 8 kullanıyorum ve de memnun değilim. Bu konuda bir öneriniz var mı?

bios update i yap aksi halde ahci olmuyor bios güncellemen eskidir büyük ihtimalle

Orijinalden alıntı: TIRAZLI

quote:

Orijinalden alıntı: esozbir

Teşekkür ediyorum.

bios update i yap aksi halde ahci olmuyor bios güncellemen eskidir büyük ihtimalle

tırazlı cok teşekkür ediyorum. bios en son güncelleme halinde. anlayış hatırlamıyorsam v1.13. benim sorum windows 7yi ahci açıkken kurunca donma kilitlenme ve açılmama sorunu yapması. çok uğraştım kurarken ahci ve chipset sürücüleri de yükledim. yinede olmadı. donma ve kilitlenme sorunu devam etti. en sonunda windows 8 kurarak kurtuldum ama memnun değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.