Şimdi Ara

yeni bi core2 duo taktım c1 hatası veriyor ?yardım edebilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    sistemim :

abit awd9-max anakart
    windows xp
    işlemci: e6600 boşa çıkardım , e5200 taktım.
    2 adet corsair 675mhz boşa çıkardım, 2 adet corsair 800 mhz yi yanlız bıraktım kasada.

yeni işlemciyi taktıktan sonra sistem açılış yapamıyor.bios pilini söktüm taktım durum degişmedi.
    farklı bir core2duo daha denedim yine aynı hatayı verdi.

ancak eski işlemcimi tekrardan taktıgımda sorunsuzca sistem açılıyor. anakartım üzerindeki ekranda görünen hata kodu C1 malesef abitlerdeki hata kodları hakkında bilgim yok .

cpu degişimlerinde izlenmesi gereken farklı bir yöntem varmı nerde hata yapıyorum. c1 hata kodunun anlamını bilen varmı ? yardım edebilirseniz mennun olurum. hayırlı geceler.

bende sistemimde mevcut olan 2 adet 675mhz ve2 adet 800mhz yi birlikte kullanıyordum e6600 ile.

675 mhz çiftini söküp yedek yapacagım sisteme ayırınca kasada 800 mhz ler kaldı. ancak ilk etapta hangisi 675 mhz slotlarda okuyamadıgım için 4 ram i de söküp sonradan 800 mhz olanları tekrar taktım.

ancak bu degişiklik eski işlemcimde sorun yaratmadı. ancak yeni işlemciyi taktıgımda hata verip sistem açmadı.ram slotlarının yerini degiştirmemle alakalı olabilirmi sizce?
  • Bir uyum problemi gibi gözüküyor. C1 için ABIT'in katoloğunda RAM uymsuzluğu diye bahsediliyor, 800 MHz. RAM'lerle olan bir sorun gibi duruyor. Elinizdeki diğer RAM'lerle farklı kombinasyonlarla bir deneyin. Bios update konusunda bir deneyiminiz varsa bios update yapmanızı önereceğim. Bu E5200 işlemciyi hiç başka makinada denediniz mi? İşlemcinin çalıştığından eminmisiniz? RAM slotlarının konumlandırılması ile bir alası da olabilir fakat aynı zaten RAM'leri her şekilde (1-2,1-3,3-4,2-4 gibi) denemişsinizdir sanırım.... Tek RAM'le deneyin...
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • E5200 45 nm oldugu için açmıyor..

bios update yaparak üst seviye bios ile e5200 ü açabilirsin
  • bios update konusunda pek bi bilgim yok. ramleri hem 800 mhzlik hemde 675 likleri epey denedim, ben bile unuttum hangi ramleri hangi slotlara denedigimi. mavi ve siyah olarak 2 li frekans a göre renklendirilmiş slotlar. her iki renge de taktım 675 leri ve 800 mhz leri. ayrıca herhangi birisini tek olarak ta herhangi bi slota taktım c1 den öteye gidemedim. bios pilini çıkarıp yeniden taktım vvss. sonuç degişmedi.
    e5200 işlemci sıfır ve kutusundan ilk ben çıkardım. şuanda yeni bi kasaya takmakla meşgulüm 5200 cpu yu, ancak parçaları yerşeltirmek ti işletim sistemiydi derken test işlemi bu gece zor sonuçlanır gibi.

ram permutasyonunu biraz daha deneyip sonuca tekrar bakacagım .tşk ediyorum ilgilendiginiz için.
  • bios update konusunda yardım edebilirmisiniz?

abit te sanıırm bi kolaylık vardı.

Orijinalden alıntı: sedoman34

disket şartmı acaba bios güncellemesi için?flash diskle yapılamıyormu?

abit te sanıırm bi kolaylık vardı.

abit driver cd si içerisinde bios klasörü vardır ordan yapabilirsin veya anakartın sürücü sitesine gir driver yerine bios u seç kullandıgın bios un bir üstünü seç indir onu kur...

artık diskete gerek kalmadı windows ortamında halledilebiliyor.
  • bios u indirdim kurdum ,birazdan tekrar deniyecegim sonucu buraya yazarım bios un güncellendigini cpu yu takmadan nasıl anlarım. sistem açılırken bios menüme girdigimde orda yeni bios versiyonu kayıtlı görünür sanırım.

Orijinalden alıntı: sedoman34

bios u indirdim kurdum ,birazdan tekrar deniyecegim sonucu buraya yazarım bios un güncellendigini cpu yu takmadan nasıl anlarım. sistem açılırken bios menüme girdigimde orda yeni bios versiyonu kayıtlı görünür sanırım.

cevap vermedin bios riskli iş güncelleme yaparken elektrik kesintisi olursa anakart güme gider cevap vermedin aklıma geldi :) inşallah sorunsuz kurmuşsundur
  • ac de sorun çıkmadı da , abit in sitesinden indiirp kurdum yada kurar gibi oldum emin degilim. çünkü fayda etmedi,veya bios güncellemedi. önceki işlemcim olan e6600 de açamadı bios güncelleme sonrası, tekrar pili çıkardım, yeni işlemciyi taktım olmayınca sonra e6600 e döndüm açmak istemedi, daha dogrusu bios menüsüne yollamak istedi beni es geçip sistemi başlatmayı seçince de bu sefer hata verdi, pili söktüm taktım, e5200 ü taktım , çıkardım derken zar zor e6600 ü tekrardan devreye sokabildim.

sonuç olarak bios u güncelledigime dair bir kanıt bulamadım, veya yapamadımki e5200 yine c1 hatasıyla açılmadı.

bios u güncelledikten sonra bios menüsüne gidip bi ayar yapmam gerekiyormu ?

bios u güncelledikten sonra sistemi kapatıp yeni cpu ile açmalımıydı?

izlemem gereken yol nasıl olmalı ?

burda yazılandan yola çıkarsak son kısmı tam anlayamıyorum.

bios u güncelleyip güç kablosunu çıkarın ve atlatma yapıp sistemi daha sonra başlatın mı diyor tam anlamadım. bios un orda jumper varmı ki?

"Nerede o eski Donanımhaber"
  • bana bios u güncelle , sistemi yeniden başlatmadan önce pili çıkar tak sonra güç kablosunu tekrar tak ve sistemi yeniden başlat diyo muhtemelen.
  • http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_975x_aw9d_series.htm e5200 16 biosda desdeklemediğini yazıyor 17 son biosu dene açılırken hangi bios yüklü olduğu açılış ekranında gözükür.
  • Anakartınızın cpu desteğine bakıldığında E5200 'ü desteklemediği belirtilmiş. Bios sürümüne Cpu-z programı ile de bakabilirsiniz sitede en güncel bios sürümü 17 olarak görünmekte.http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=AW9D-MAX&pSOCKET_TYPE=LGA775

Eğer sitede yazdığı gibiyse o işlemciyi kullanamazsınız birde bazı işlemcilerin E0 revizyonlarıda kullanılamıyor mesela E8400 'ün C0 'ına destek verilmişken E0 revizyonu dsteklenmiyormuş. Cpu destek listesihttp://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_975x_aw9d_series.htm

Abit 'in bios yükleme programı nasıldır bilmiyorum ancak Gigabyte 'ın @bios programı ile site üzerinde verilen bios 'lardan daha güncellerine ulaşılabiliniyor. eğer bu gibi durum varsa belki site üzerinde bildirilen bios 'un daha yenisi çıkmış olabilir.

• bios 16 yüklü abit için. şuanda sistem de e8400 cpu var CO versiyonu olan. yani bu versiyon ve bios 16 sürümü sorunsuz oldugu belirtilmiş 16 sürüm bios ta ok demiş e8400 için.e5200 cpu yu gigabiyte anakartla başka bi sistemde kullanmaya başladım sorunsuz çalışıyor üstelik 3,2 ghz de . ama ne varki e8400 gibi bir cpu max 2,7 ghz lerde açılıyor 330 a aldıgımda bios tan ççarpan 9 ile açmıyor hata veriyor c1 diyor.

işlemci + stok fan yerinde ve oturmuş ısı degerleride bunu söylüyor max 40/42 derecede cpu.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.