Şimdi Ara

Acer Aspire V17 Nitro (Acer Bu Sefer Yapmış) (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.933
Cevap
52
Favori
200.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ölçmüyorum ama ısınma sorunu yok diyebilirim , sadece ekranın alt kısmı (fanların olduğu kısmın üstü) ısınıyor , en son degısıklıgı yapmadan once de 91 derecelerde takılıyordu.
  • emrre33 kullanıcısına yanıt
    Dirt 3 son ayarlarda kac olur deneme sansiniz var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Malesef bende kurulu bir oyun değil , sıcaklık programıda kurmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    Ben cihazı ilk sene bios update yapmadan kullandım. Fan sesi inanılmaz gürültülüydü. Geçen yaz başı format atınca temiz kurulum olsun diyerek bios update'ini gerçekleştirmiştim. Fan sesinde inanılmaz bir düşüş oldu. Haliyle devir düşünce ısınma da bir miktar arttı.

    Yinede ben çok da ısı problemi çekmiyorum, 26 aydır severek kullanıyorum Nitro'mu
    Bios update nasıl yaptınız acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endoplazmik bir kulum

    Bios update nasıl yaptınız acaba ?

    Kendi sitesindeki suruculerde var update.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl bilgisayara ssd alıp takmıştım, sıfırdan her şeyi kuruyum diye de yanlış bi şey yapmışım, bilgisayarı açtığımda windows boot manager hep ilk sıraya çıkıyor dolayısıyla BIOS'a girmezsem no bootable device hatası veriyor, bilgisayarı her açışımda BIOS'a giriyorum bakıyorum ssd ilk sırada ama bu sadece BIOS'a direk girersem oluyordu, kısacası bilgisayarı her açışımda f2>f10>enter yapıyordum. Dün termal macun yeniledim hazır elim değmişken de buna da el atıyım dedim, ne yaptıysam bi türlü yapamadım en sonunda bilgisayarı UEFI'den Legacy'ye aldım ve sorun düzeldi (USB'den SSD'ye format attım HDD'ye hiç dokunmadım). Bilgisayarın açılma süresinde pek bi farklılık hissetmedim açıkçası zaten hep BIOS'a girerek açtığım için sinir bozucu oluyordu. Bu Legacy'de kalması açılıp kapanma dışında bilgisayarda herhangi bir performans kaybı, hız kaybına neden olur mu? Yoksa bu şekilde kullanıp UEFI'ye geçirmekle uğraşmayım mı?

    Gözlemlediğim tek fark masaüstünde sağ tık yaptığımda onedrive için 5 tane sekme açılmış olması, tabi bu windows'un kendisiyle de alakalı olabilir ama gözüme baya bi çarpıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanAhmet96 -- 13 Ağustos 2018; 20:25:7 >




  • SultanAhmet96 kullanıcısına yanıt
    Ben de epey ugrasmıtım bu konuda , ssd yı cd rom dan aparatla mı taktınız , ben birtürlü tanıtamamıştım , windows u da kuramamıştım , bu şekliyle tam performans olmuyor hatırladığım kadarıyla , cunku pc acılırken ilk hdd yi tarıyor diye bılıyor ve yorumluyorum , ben ne yaptım en son ; gittim bilgisayarcıya verdim 120 TL HDD SSD yer değişimi yaptırtıp windowsu ssd ye kurdurdum , şuan jilet...
  • emrre33 kullanıcısına yanıt
    Bende çok uğraştım başta, dediğim gibi legacy yaptım sonra içim rahat olmadı şöyle yaptım; UEFI'ye aldım tekrar BIOS'tan, format usbsinden tekrar format attım ama bu sefer hddyi çıkarttım ssd'yi tekrar sildim biçimlendirdim bu arada m2 ssd bendeki dvdrom duruyor hala, ssd'ye kurdum windows'u bütün driverlarını falan yükledim ondan sonra hdd'yi taktım öyle yapınca oldu, artık her bilgisayarı açtığımda BIOS'a girmek zorunda kalmıyorum. Ama bu seferde şöyle bi sıkıntı oldu, ne zaman bi programı yönetici olarak çalıştırma bildirimi gelse ve usb takıp çıkarsam ekran bi gidip geliyor, bütün renkler değişiyor bir anlığına, çok sinir oldum tekrar format atıcam bu yüzden ki umarım yazılımsal bi sorundur da düzelir. Ne biçim bilgisayarmış anlamadım bi şeyi düzeltsem hep başka bi sorun çıkıyor.

    Ekleme: Bu ss'deki bir hal alıyor, intel hd graphics için 3 farklı driver denedim ama düzelmedi, 1 saniye bile sürmüyor bu şekilde kalması ama sinirimi bozuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanAhmet96 -- 15 Ağustos 2018; 13:50:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu bilgisayarın i5 4210h ve gtx 860m bulunan modeline sahibim. Ekran kartı kullanımı ile ilgili bir sorunum var. Battlefield 1 oyununda işlemci kullanımı yüzde 100 olmasına karşın ki bu gayet normal bu işlemci için, ekran kartı kullanımı yüzde 20 üzerine çıkmıyor. Battlefield 1 de darboğaz yapmasını bekliyordum ama bu seviyede olacağını düşünmüyordum. Ekran kartı kullanımını arttırmak için yapabileceğim bir ayar var mı yoksa battlefield 1 oynayamacak mıyım yardımcı olur musunuz
  • Merhaba, ben bu laptopu ilk alanlardan birisiyim ve emektar uzun süre sonra sorun çıkardı.



    Ekran çerçevesi ve ekranın yapışkanı zayıflamış olmalı ki çerçeve sol tarafta kabarma yaptı.



    Bu sorunu yaşayan veya nasıl yapıştırılacağını bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu defa olmuştur umarım
  • Bu konuyu taa en başından beri takip ediyorum. Ama bayağı sorunlu bir PC olduğuna kanaat getirdim. Bunun yerine Monster Abra almıştım. Memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saul Goodman

    bu bilgisayarın i5 4210h ve gtx 860m bulunan modeline sahibim. Ekran kartı kullanımı ile ilgili bir sorunum var. Battlefield 1 oyununda işlemci kullanımı yüzde 100 olmasına karşın ki bu gayet normal bu işlemci için, ekran kartı kullanımı yüzde 20 üzerine çıkmıyor. Battlefield 1 de darboğaz yapmasını bekliyordum ama bu seviyede olacağını düşünmüyordum. Ekran kartı kullanımını arttırmak için yapabileceğim bir ayar var mı yoksa battlefield 1 oynayamacak mıyım yardımcı olur musunuz
    Turboboostu kwpatmak icin cpu yu maksimum yide 70 ya da 80 yapın. Laptop sogutma acemi ustad yazin videodaki tslimati uygulayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, laptopda herhangi bir problem yoktu klavde tuş eksiği vardı değişikliğini yaptıktan sonra ekran açılmamaya başladı. Hdmi kablo ile harici bir tv veya ekrana bağlayınca görüntü alıyorum ama kendi paneline hiç bir şekilde güç vermiyor. Kablo bağlantılarını denedim, Fan ve termal macun temizlik ve yenilemelerini yaptım, lehim çatlağı olabilir diyerek lehimlerini ısıtıp kaynamalarını sağladım ama değişen hiçbirşey olmadı. Harici ekrana görüntü geliyor ama kendi ekranında hiçbir şey yok. Harici ekrana bağlayıp ayarlarına girdiğim zaman laptopun kendi ekranını hiç görmediğini anladım, kendi panelinin bağlı olduğunu bile görmüyor. 2 servise gösterdim biri tamir edilemez dedi geri verdi biri lcd panel değişecek dedi. Sorunun panelde olduğuna kesin kanaat getirsem sipariş vereceğim aliexpress den ama emin olamıyorum bir türlü. Durumu daha önce tecrübe etmiş, konu hakkında bilgisi yada bir fikri olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.




  • En beğendiğim tarafı mükemmel ekranıydı fakat artık gözlerimin önünde aydınlatması yavas yavas mefta oluyor bazı yerleri karanlık ekranın diğer alanlara göre :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Arkadaşlar ben de M.2 Sata SSD alarak bir upgrade yapmak istiyorum. Hem Acer forumlarına baktım hem de genel olarak araştırmaya çalıştım ama bizim anakartın tam olarak hangi ssd'leri veya neye göre neyi desteklediğini öğrenemedim. Tek bildiğim ;

    Samsung 850 Evo ile uyumlu , NVME olan serilerle uyumsuz. Samsung 850 evo, Samsung 860 evo'ya göre daha eski olmasına rağmen daha pahalı. Bunu da tam anlayamadım. Baktığım da samsung 860 evo da bizim v791g'ler için uyumlu gibi görünüyor ama alıp takmış olanı görmedim.

    Şimdi asıl sorum şu; Bizim anakarttaki M.2 SSD slotu hangi ürünleri destekliyor? Alabileceğimiz maksimum hız kaç? Ve bunu biz nerden anlayabiliyoruz?

    Açıkcası epey araştırdım ama net emin olamadığım için bir de burda tartışmaya açayım dedim.


    2. olarak da Ram alacağım. Bizim notebook'lar DDR3L 1600 Mhz'e kadar destekliyor. 8 gb üstünde var bir 8 gb'lık daha alacağım. Daha önce alıp uyum sorunu yaşamamış model önerisi veya performansından memnun olan bir model önerisi var mıdır?

    Teşekkürler.




  • Hips H kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=UdAcXB0QeYg


    bunu izleyın faydası olur size
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler cevap için.

    Bu kanalın video'larını izlemiştim. Kanal sahibi notebook'u alır almaz Kingston'ın 128 gb'lık m2 sata modelini takmış olduğu için güncel uyumlu m2 ssd'ler ile ilgili bir bilgi sayfasında yoktu. Fakat tesadüfen macun değiştirme videosunda kanal sahibi 'Samsung 860 Evo' uyumludur diye bir ibare koymuş ssd videosu olmaması rağmen. şurdan saniyeli olarak görebilirsiniz.

    Benim dışımda m2 sata ssd upgrade'i düşünen varsa sanıyorum ki piyasada bu notebook için en optimum hızı alabileceğimiz uyumlu m2 ssd "Samsung 860 Evo". Burda da güncel bilgi olarak kalsın. Düşünenler veya farklı bir markanın daha ucuza daha verimli modelini kullanan varsa alacak olan arkadaşlara tavsiyede bulunabilir.




  • Merhaba

    Acer V17 792g(960m li model) bilgisarayım için dvd yerini söküp kızak(caddy) yardımı ile sata tipli ssd takmak istiyorum,fakat bazı bilinmezlikleri sorma gereği hissettim, herhangi bir 3.0 sata ssd alsam uyum için sorun teşkil eder mi ? ve bu ssdyi dvd yerinden kullanacağım için ssd hızına bir etkisi olur mu?
    cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrre33

    Merhaba arkadaslar , ssd yi (samsung 256 gb evo 850) cd rom yuvasından 2 yıl sonra sokturtup hdd ile yer değiştirttim ve win 10 u ssd ye kurdurdum , performans olarak epey yukseldi cihaz , 25 sn de acılıp 5-8 sn de kapanıyor ve program acma hızı epeyce yukseldi , ram olarak ta takviye yapmayı dusunuyorum ,hep 1600 mhz ramlerden bahsedilmiş , bildiğim kadarıyla 2133 mhz 8gb ddr4 ram var cihazın kendisinde , diğer slota takabileceğimiz ram in de 8 gb 2133 mhz ve ddr4 olması gerekıyor diye biliyorum , cihaz vn 792-520r versiyon , yanlış biliyorsam düzeltin.iyi forumlar.
    Hocam kullandığınız kızak(caddy)'ın linkini atabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.