Şimdi Ara

Acer Aspire V17 Nitro (Acer Bu Sefer Yapmış) (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.934
Cevap
52
Favori
200.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Islemci ve ekran karti artik yetmiyordu yoksa asla satmazdim kasada blue ray dvd bile vardi cok guzel cihazdi ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mic kullanıcısına yanıt
    Ips paneller beyaz rengi vermede ne kadar iyiyse siyah renkte de o kadar başarısızdır diğer panellere göre. Bu yüzden siyah ağırlıklı görüntülerde ekran parlaklığı otomatik kısılarak daha iyi siyah vermesi amaçlanır. Sorununuzun nedeni bu. Fakat bir ayarı var mı bunu acıp kapatmanın bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Bu bilgisayarın İ5 4210H işlemci, GTX 960M ekran kartlı modelini aldım.
    Birkaç sorum olacaktı;
    1) Bilgisayarda oyun oynarken fanlar bir anda kapanıp dust defender moduna giriyor. Sizde de bu sorun var mı?
    2) Birde bunların işlemcisi değişiyor mu?
    3) Bu modellerde ghost ekran sorunu kronik mi?
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=UdAcXB0QeYg&lc=UgjIUPDQuKrxh3gCoAEC

    bu olsa gerek
  • OzanTC kullanıcısına yanıt
    https://cloud.mail.ru/public/3g61/yo6mzVc8d

    ghost ekran problemı ıcın bu profılı dene bir yada bılgısayarın ıcın bır baska profıl bulmaya calıs yada olceklendırmeyi bir derece düşür


    ısınma problemı olmuyor ise dust defenderı problem etme yaza bu ozellıgı kaldır.

    malvarebytes ile bır tarama yap bıos guncellemen var ise bıos guncellemesıde yapın
  • laptopa zamanında 8 gb ram ve iki adet ssd takviyesi yaptım. alalı 4-5 sene oldu sanırım. güncel oyunları hala oynayabiliyorum. :) yalnız laptopu a'dan z'ye nerdeyse tüm dış donanımlarını harici olarak kullanıyorum. klavye, mouse, usb, wireless hepsi öldü. masaüstü gibi kullanıyorum. acerlerde bu sorun bir üst sınıf olan predatorlerde bile var. kuzenime aldırttım, adamın klavyesi 1 yıl olmadan bozuldu. onun dışında memnunum. özellikle önceki kullandığım msi laptopla kıyaslarsam daha fazla dayandı.

    bu arada hatırlatmakta fayda var, laptopu hala tam performanslı kullanmamın püf noktaları var, yılda en az 2-3 defa termal macun yenilemesi yapmak ve fanları temiz tutmakta fayda var.
  • Artık bilgisayarın aşırı yavaşlaması sebebiyle uzun süredir düşündüğüm ssd'yi bugün aldım, samsung evo 860 m2 sata 250 gb'lik, akşam kendim takacağım, biraz karışık bir süreç olacak videolardan izlediğim kadarıyla, sonrasında yorumlarımı eklerim. Umarım bir sorun yaşamam.

    edit: ssd yi taktım, bilgisayarı topladım, diski klonladım, fakat boot aşamasında önceliği ssd'ye veremiyorum, her seferinde bilgisayar açılırken f12'ye basım ssd yi seçmem gerekiyor. sorunun çözümünü bilen var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Me Up When I Care -- 11 Nisan 2019; 0:23:34 >
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Halledebildiniz mi probleminizi? Ayrıca 860 evo dışında diğer yeni evolar 890 vs uyuyor mu takılabilir mi bende de VN7 Black edition 860m ekran kartlı olan var.
  • Westerling kullanıcısına yanıt
    Problemi maalesef çözemedim, her bilgisayar açılışında boot menüsüne girip ssd yi seçiyorum. bunun haricinde bir problem yok.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar, bende de acer nitro black edition V17 78S8 (Nvidia gtx 960'i olan versiyon) var. Neredeyse 3.5 yıl olacak şimdiye dek üzmedi. Lakin artık fan teklemeye başladı, daha önce hiç icini acmadım. Servise de göndermedim. Öyle oyunda artık eskisi gibi oyun da oynamıyorum. Youtube'daki videolara bakarak bakımı yaparım diye düşünüyorum. Servisler hakkında çok şikayet gördüm, hem servise vereceğim parayla da m.2 ssd alayım diyorum. Hazır temizlerken onu da takarım. Onu da araştırırken NVME versiyonu olan ssdlerden daha yüksek verim alındığı belirtilmiş (samsung evo 970 gibi). Eee bilader sadede gel derseniz sorum;

    1) samsung 970 evo'yu yani NVME'yi 78S8 serisi destekliyor mu? Çok araştırdım ama bulamadım.
    2) samsung 860 evoyla arasinda performans farki var mi? 970 ile aralarinda 150 tl civarı bir fark var. (Her ikiside 250 gb).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • natural pathfinder kullanıcısına yanıt
    GTX 960M modellerindede NVME desteği yok hocam. Acer serviside dedi nvme desteklemiyormuş.
    Zaten o kadar hıza ihtiyaç yok sistem açılış kapanış farkı 2-3 saniye. Neredeyse aynı.
  • Selamlar,

    Kullandığım i7 4720HQ GTX960M modelinin anakartı bozuldu. Yeni anakarta ihtiyacım var. Aliexpress gibi yerlerde ikinci el görüyorum ama o riske girmek istemiyorum. Nereden temin edebilirim?

    Poseidon mb 14203-1m 448.02g08.001m (Aradığım anakart)
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Hayatımda ilk defa bilgisayar temizliğimi kendim yapacağım. Ancak termal macun seçimi konusunda bir hayli bilgisiz olduğum için doğal olarak şuan da araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Siz bu bilgisayarda hangi macunu/macunları kullandınız. Beni de bu kararsızlıktan kurtaracak bir tavsiyeniz var mı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetnbr

    Hocam merhabalar. Hayatımda ilk defa bilgisayar temizliğimi kendim yapacağım. Ancak termal macun seçimi konusunda bir hayli bilgisiz olduğum için doğal olarak şuan da araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Siz bu bilgisayarda hangi macunu/macunları kullandınız. Beni de bu kararsızlıktan kurtaracak bir tavsiyeniz var mı :)
    merhaba. termal macun olayında bir şey yok, zaten videolardan izlediğinizi düşünüyorum. benim termal macunumun markası mx-4. zamanında araştırarak almıştım.
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    merhaba size cevap vermek için üye oldum. geçenlerde bende yaptım aynı işlemi çözümü şudur. öncelikle laptoba bağlı tüm depolama birimlerini çıkarın. birtek ssd ve format usb si kalsın. hiç bios felan girmeyin otomatik olarak usb den açılacaktır eğer ssd boş ise. ondan sonra sisteminizi yükleyin usb den. daha sonra harddiskki formatlamanız gerek. ama içinde windows kısmı olduğu için bu işlemi linux da yada windows dışı bi işletim sisteminde yapmanız gerek. daha sonra temiz diski takın laptobun içine -formatladıktan sonra-. sorununuz çözülecektir.

    edit: disk klonlama bazen sorun çıkarabilir sizde olduğu gibi. zamanında cod açamamıştım diskim klon olduğu için. pc nin içindeki recovery kısmından yüklemenizi öneririm. yakın bir zamanda recovery kısmını *.iso dosyasına çevirip uploadlayacağım. herkes faydalanabilir böylece :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanksforthetip -- 31 Mayıs 2019; 2:58:35 >
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam tavsiyeniz için teşekkürler.
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Üstünden bayağı zaman geçmiş cevapta yazılmış ama ben de aynı şekilde cevaplayım. 2 yıl önce kendim m2 ssd alıp takmıştım, 0’dan formatlayım diye klonlama falan yapmamıştım. SSD’yi taktım, format USB’sinden formatı falan attım her şeyi yükledim bilgisayarı kapattım ertesi gün açtığımda “no bootable device” hatası aldım, SSD’yi BIOS’tan üste çıkardım girdim, nasıl olsa bi daha olmaz sorun diye yükleyeceğim her şeyi yükledim, ertesi gün bilgisayarı yine açtım yine aynı sorun . Tekrar format atmaya üşendiğimden 1 yıl boyunca bilgisayarı her açışımda BIOS’a girip SSD’yi 1. sıraya çıkararak çalıştırdım ve çok sinir bozucu durum biliyorum.

    Geçen yıl okulla işim bitince HDD’yi çıkardım SSD’yi USB’den formatladım, açıp kapattım denedim bi her şey yolunda mı diye, baktım sorunsuz açılıyor sonra içini tekrar açıp HDD’yi taktım, hatırladığım kadarıyla onu görünce zaten ne yapsın diye bi seçenek çıkmıştı, sıfırladım HDD’yi de ve kullanmaya devam ettim. Ondan sonra hiç “no bootable device” hatası da almadım hiç. Biraz uğraştırıcı bi çözüm ama tek yolu bu.




  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    5 sene anasını ağlattım bilgisayarın, yapmadığım bir şey kalmadı yazılım programlamadan gta 5 e kadar. Daha tek bir yeri bozulmamıştı ki sattım. Bence gayet kaliteli bir cihaz. Tek kötü yanı termal macunlarının sürekli değişim istemesiydi. Macun yenilemeyince sapıtıp kasmaya, fanları son hızda çalıştırmaya başlıyordu. Başka da herhangi bir sorunu yoktu. Ulan özledim bee.. Keske imkan olsaydı da onu satmadan kasayı toplayabilseydim :)
  • Merhaba. 2015 yılında aldığım Acer Vn7 791g modeli laptoptan fan sesi fazla geliyor.



    İ7 4720hq



    Gtx860m



    Aida64 extreme ile stress test yaptım. Sıcaklıklar bu şekilde



    Yük altındaki değerler:



    https://i.hizliresim.com/Z51l2o.jpg





    Boşta değerler

    https://i.hizliresim.com/odzJnR.jpg





    Arctic mx4 ile yenilesem macunu değişiklik olur mu ?




  • 78m4 model notebook için 500 gb 970 evo m2 sata disk aldım montajını bilgisayarcıda yaptırdım fakat ne bios da ne windows da görünmüyor.

    Ne yapmak lazım olmadı artık İstanbul'a göndereceğim.
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.