Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

Orijinalden alıntı: vivere

Alan Wake , BF3 v.s oyun oynarken cpu sıcaklıgı 85 oluyor normal mi bu durum fikir verirseniz sevinirim ...

BF3 te ve Alan Wake için 85 derece normal üzerinde sayılır, 6-7 derece fazla gibi... Ama kapanma vs yapmaması lazım... Çok az biraz kasma yapabilir. O da kullandığın RAM'lerin kalitesiyle ve kaç GB olduğu ile de alakalı biraz... Cihazı ters çevirip fanın olduğu bölümü yan kısımdan ve üstten kuvvetli bir elektrikli süpürge ile çek istersen, fanı bu şekilde temizlemeni tavsiye ederim. Eğer cihazı açma durumun varsa da gümüş alaşımlı termal macun kullan.

Bilgisayarı bugün actım fanı söktüm temizledim sökerkende elimde termal macun olmadıgından işlemcinin üstüne tekrardan monte ettim bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

4 gb ddr3 1066 fakat pc de 3.68 görünüyor ne yaptım ettim düzeltemedim sorunu . sistem boşta iken bile 1.35 gb kullanıyor pc

• quote:

quote:

quote:

Alan Wake , BF3 v.s oyun oynarken cpu sıcaklıgı 85 oluyor normal mi bu durum fikir verirseniz sevinirim ...

BF3 te ve Alan Wake için 85 derece normal üzerinde sayılır, 6-7 derece fazla gibi... Ama kapanma vs yapmaması lazım... Çok az biraz kasma yapabilir. O da kullandığın RAM'lerin kalitesiyle ve kaç GB olduğu ile de alakalı biraz... Cihazı ters çevirip fanın olduğu bölümü yan kısımdan ve üstten kuvvetli bir elektrikli süpürge ile çek istersen, fanı bu şekilde temizlemeni tavsiye ederim. Eğer cihazı açma durumun varsa da gümüş alaşımlı termal macun kullan.

Bilgisayarı bugün actım fanı söktüm temizledim sökerkende elimde termal macun olmadıgından işlemcinin üstüne tekrardan monte ettim bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

4 gb ddr3 1066 fakat pc de 3.68 görünüyor ne yaptım ettim düzeltemedim sorunu . sistem boşta iken bile 1.35 gb kullanıyor pc

Değerler gayet normal gibi vivere... Keşke kapatmadan termal macun sürüp öyle kapatsaydın. Ram değerlerin de normal 3.68 görünmesinde bir sorun yok. Sistem boştayken bile 1.35 olarak görünmesi arka planda çalışan bazı programlardan kaynaklanıyor. msconfi komutu ile açılan panelde başlatma kısmı var. Bilgisayar başlangıçta açılırken nelerin açılıp nelerin açılmayacağını belirliyorsun. Oradan işine yaramayan programları kapat. 300-500 mb daha düşer o değerler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Değerler gayet normal gibi vivere... Keşke kapatmadan termal macun sürüp öyle kapatsaydın. Ram değerlerin de normal 3.68 görünmesinde bir sorun yok. Sistem boştayken bile 1.35 olarak görünmesi arka planda çalışan bazı programlardan kaynaklanıyor. msconfi komutu ile açılan panelde başlatma kısmı var. Bilgisayar başlangıçta açılırken nelerin açılıp nelerin açılmayacağını belirliyorsun. Oradan işine yaramayan programları kapat. 300-500 mb daha düşer o değerler.

olay ne anlatin banada vizelerim olmasa cok manyak yaridricam nba 2k13 de ah ah

• quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

Sen vizelere yardır Wings önemli birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 12 Kasım 2012; 18:27:41 >
  • quote:

quote:

saolasın marcuse bugün termal macun sürdüm batman arkham cityde max 80 derece oldu sıcaklık yardımların için teşekkürler star termal macun aldım sadece onu bulabildim :d

• quote:

quote:

quote:

saolasın marcuse bugün termal macun sürdüm batman arkham cityde max 80 derece oldu sıcaklık yardımların için teşekkürler star termal macun aldım sadece onu bulabildim :d

Alıntıları Göster
    Est. ne demek...
    5 derecelik düşüş sağlamışsın o da iyi... Star diye bir marka duymadım ama gümüş alaşımlı bir macun ise iyidir kanımca. Macunu umarım bol bol sürmemişsindir. Küçük bir damla döküp işlemcinin üzerine yayman daha iyi verim almanı sağlayacaktır. Öteki türlü aşırı macun sürüldüğünde fazla işe yaramıyor bilgine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 13 Kasım 2012; 0:34:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

Arkadaşlar bende bilgisayarın biosunu güncellerken kilitlendi ne yaptıysam düzeltemedim. Sonunda bilgisayarcıya gönderdim biosu söküp yükleme yapmışlar. Asıl gelmek istediğim yer ise bilgisayarcıya gitmeden önce klavye sorunum vardı "m,s,d,g,h ve caps lock" tuşları açılışta basmıyordu klavyeyi kıracak kadar basıyordum alıyordu sonra düzeliyor ve sürekli tekrarlıyordu teknik servise gidip geldi bilgisayarda öyle bir problem kalmadı Demek istediğim belki söküp tekrar takmanız bu problemi ortadan kaldırır veya bios sürümünden kaynaklanan bir problem vardı o ortadan kalktı. Aklıma ilk gelen bunlar oldu zaten biosu da o nedenle güncelliyordum kilitlenmişti biosu 160 TL'ye yaptırmıştım neyse ki klavye de düzelmiş oldu yani klavye+bios 160 TL'ye gelmiş oldu....

Servisler konuştum, benimkinin garantisi olmadığından hiçbişey yapmadan geri gönderecekler. Anakartı değiştirmemiz lazım, o da 800-850 tutar dedi, geri gönderin dedim bende.

Ayrıntısını öğrenmek için teknisyenle konuştum, anakartın klavye çipinde sorun olabilir dedi harflerin basmaması ile ilgili. Anakart ısınıyomuş.

Genel ısınıp reset atma problemiyle ilgili olarak artık geldikten sonra açıp bi fanı temizliycem, şimdiden termal macun da aldım, bakalım o bari düzelse, kablosuz klavyele falan idare ederim diye düşünüyorum.

wanted007 sen servis değilde dışarda bi yere yaptırdıysan söylermisin neresi olduğunu, veya anakart tamiri yapan bildiğiniz yerler var mıdır arkadaşalar? Açıcam öyle yada böyle çalışan şeyi heptan heder edicem diye de korkuyorum.

Garantiyi de bir ayla kaçırıyorum ya..

• @Marcuse
    Win8 e geçtin mi sen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

@Marcuse
    Win8 e geçtin mi sen?

Geçen gün kurdum. Ama fazla sürmedi kullanmam. Cezbedici birşeyler bulamadım. Her zamanki gibi mac os x çakması birşeyler yapmışlar Arayüz ise çok çok saçma geldi bana. Apple ipad ve mobil cihazların arayüzleri gibi... Bir de kullandığım bazı uygulamalarda şu aşamada problem çıkaracak gibi görünüyor. Zaten win 7 yi 64 bit kullanıyordum bu şekilde düzeni oturtmuşken şimdi tekrar aynı uygulamaların win 8 de sorun çıkartmayacak sürümlerini bekle dur... Güncel driver bekle dur... yani sistemi stabil hale getirene kadar bekle bekle dur. Ayrıca driverlarla ilgili sorun çıkarıyor 64 bitte. Ekran kartını tanıtsan da kendi driverını kullanamıyorsun... Bazı driver ve programlarda bunu yapıyor 64 bit'te. 32 bit kurmadım bilemiycem. Lakin sözün özü 1 gün bile dolmadan attım ghostumu. Kurdum eski yedeği tekrardan. Muhtemelen de ilk servis pack ve guncel driverlar çıkana kadar ve beni cezbedecek bir yönünü bulmadıkça Win8'e geçmeyeceğim gibi. Çünkü Win 7 gayet stabil çalışıyor, canavar gibi hatta

• Laptopta pil sorunu yaşayan var mı? Cihaz alınalı 2 yıla yakın oldu galiba. Bir 5-6 ay kullanmadım askerdeyken. Askerlik dönüşü şöyle bir sorunla karşılaştım. Pil %25 seviyesine indiğinde hiç uyarı vermeden kapanma oluyor. Çok sinir edici birşey. Hani uyarı verip kapansa hiç koymayacak da sen daha çalışır diye bekliyorken pat diye kapanıyor dumur oluyosun. Geçen günlerde cihaz zaten 1 ay garantide bekletmişlerdi. Şimdi bir de batarya sorunundan dolayı vermek istemiyorum da. Gidip 100-120 liraya bir 0 bir batarya mı alsam. Yoksa garanti kapsamında değişimini birkaç günlük süre içerisinde yaptırabilir miyim acaba? Bataryayla ilgili bu tür problem yaşayan veya batarya değişimini garanti kapsamında yaptıran varsa seslenirse sevinirim
  • bu konuyu referans alarak satın almıştım ben bu cıhazı haziran ayında garantisinin dolmasına 1 ay kala paramı iade aldım. Garantisi bitipde elinde bu cıhazı kalan arkadaşlar ALLAH YARDIMCINIZ olsun bu kadar ötelenmiş bir cıhaz tekrar piyasaya düşmez.
  • quote:

Laptopta pil sorunu yaşayan var mı? Cihaz alınalı 2 yıla yakın oldu galiba. Bir 5-6 ay kullanmadım askerdeyken. Askerlik dönüşü şöyle bir sorunla karşılaştım. Pil %25 seviyesine indiğinde hiç uyarı vermeden kapanma oluyor. Çok sinir edici birşey. Hani uyarı verip kapansa hiç koymayacak da sen daha çalışır diye bekliyorken pat diye kapanıyor dumur oluyosun. Geçen günlerde cihaz zaten 1 ay garantide bekletmişlerdi. Şimdi bir de batarya sorunundan dolayı vermek istemiyorum da. Gidip 100-120 liraya bir 0 bir batarya mı alsam. Yoksa garanti kapsamında değişimini birkaç günlük süre içerisinde yaptırabilir miyim acaba? Bataryayla ilgili bu tür problem yaşayan veya batarya değişimini garanti kapsamında yaptıran varsa seslenirse sevinirim

Batarya benim durduk yere hiç sarj olmamaya başladı sadece fişte kullanabildim garantiye gönderdim yeni batarya verdiler :)

• 88000 kapasite mi ne var bende 70000 kalmis 2 yilda
  • quote:

quote:

@Marcuse
    Win8 e geçtin mi sen?

Geçen gün kurdum. Ama fazla sürmedi kullanmam. Cezbedici birşeyler bulamadım. Her zamanki gibi mac os x çakması birşeyler yapmışlar Arayüz ise çok çok saçma geldi bana. Apple ipad ve mobil cihazların arayüzleri gibi... Bir de kullandığım bazı uygulamalarda şu aşamada problem çıkaracak gibi görünüyor. Zaten win 7 yi 64 bit kullanıyordum bu şekilde düzeni oturtmuşken şimdi tekrar aynı uygulamaların win 8 de sorun çıkartmayacak sürümlerini bekle dur... Güncel driver bekle dur... yani sistemi stabil hale getirene kadar bekle bekle dur. Ayrıca driverlarla ilgili sorun çıkarıyor 64 bitte. Ekran kartını tanıtsan da kendi driverını kullanamıyorsun... Bazı driver ve programlarda bunu yapıyor 64 bit'te. 32 bit kurmadım bilemiycem. Lakin sözün özü 1 gün bile dolmadan attım ghostumu. Kurdum eski yedeği tekrardan. Muhtemelen de ilk servis pack ve guncel driverlar çıkana kadar ve beni cezbedecek bir yönünü bulmadıkça Win8'e geçmeyeceğim gibi. Çünkü Win 7 gayet stabil çalışıyor, canavar gibi hatta

Hızlı açılıyor vs dediler bi o ilgimi çekmişti, dediğin gibi ilk sp'i bekleyelim.

Batarya sorunu yaşamadım ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

quote:

Laptopta pil sorunu yaşayan var mı? Cihaz alınalı 2 yıla yakın oldu galiba. Bir 5-6 ay kullanmadım askerdeyken. Askerlik dönüşü şöyle bir sorunla karşılaştım. Pil %25 seviyesine indiğinde hiç uyarı vermeden kapanma oluyor. Çok sinir edici birşey. Hani uyarı verip kapansa hiç koymayacak da sen daha çalışır diye bekliyorken pat diye kapanıyor dumur oluyosun. Geçen günlerde cihaz zaten 1 ay garantide bekletmişlerdi. Şimdi bir de batarya sorunundan dolayı vermek istemiyorum da. Gidip 100-120 liraya bir 0 bir batarya mı alsam. Yoksa garanti kapsamında değişimini birkaç günlük süre içerisinde yaptırabilir miyim acaba? Bataryayla ilgili bu tür problem yaşayan veya batarya değişimini garanti kapsamında yaptıran varsa seslenirse sevinirim

Batarya benim durduk yere hiç sarj olmamaya başladı sadece fişte kullanabildim garantiye gönderdim yeni batarya verdiler :)

Batarya değişimini kaç günde yaptılar. Ve sen makinayı ne zaman almıştın. Yani bataryanı ne kadar kullandın?

• quote:

88000 kapasite mi ne var bende 70000 kalmis 2 yilda

Aida64 Extrem Editon ile bakıyorum ben de 88800 mwh tasarlanan kapasite diyor. 81385 mwh tam dolu kapasite... Şu an olan kapasite ise %99 dolulukta 80941 mwh. Aşınma ise %8 olarak görünüyor. Aslında bataryanın kullanım süresinde de fazla bir sorun yok 4-5 saat götürüyor halen dengeli mod ile. Yüksek performansta 2.5-3 saat götürüyor aynı şekilde. Ama 3-4 saatin ardından pil seviyesi %20 lere geldiğinde hiçbir şekilde uyarı vermeden pat diye kapanıyor. Yeniden açtığımda ise %1 ile 0 dan doldurmaya başlıyor. Sorun pil seviye göstergesiyle ilgili gibi birşey tam anlayamadım ben de. Sabah araştırdım biraz konuyu. Pili kalibrasyonu diye birşey varmış. Kimileri yazılım ile yapıyor kimileri manuel olarak. Ona bakıcam artık.

• quote:

quote:

quote:

@Marcuse
    Win8 e geçtin mi sen?

Hızlı açılıyor vs dediler bi o ilgimi çekmişti, dediğin gibi ilk sp'i bekleyelim.

Batarya sorunu yaşamadım ayrıca.

Valla ben açılışla ilgili o kadar bir hız falan göremedim Elbet Win8'e geçeceğiz ama benim düşüncem de en azından ilk sp geldikten sonra geçmek. Bu arada driver ve program sorunları vs aşılmış olur umarım... Performans ve kullandığım prorgramlar konusunda sorun çıkartmayacağını bilsem direkt gecerdim zaten, ki sorun çıkartıyor şu haliyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

quote:

Batarya değişimini kaç günde yaptılar. Ve sen makinayı ne zaman almıştın. Yani bataryanı ne kadar kullandın?

Garantinin bitimine bir ay kala ve yaklaşık 4 ay kullanmadım toplamda.Bir haftada yaptılar.

• Eyv. sağolasın... Sen hiç sarj almadığından yollamışsın... Ben en iyisi uğraşmayayım, zaten yeni geldi garantiden. Şarjı da iyi gidiyo sayılır. En iyisi bu şekilde kalibre edip kullanmak. İlerde tam pert olduğunda artık bi 100 lira bayılırız.
  • arkadaşlar yanlış anlamayında bu lucasthehacker yaktı milletin başını şart olsun :)
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.