Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (645. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.307
Cevap
47
Favori
978.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar günlük işler için film vs masaüstü seri kullanmak için bu laptop işimi görür değilmi? Galiba bazı oyunlarıda az çok çalıştırıyor diye duydum.2 el alınabilirmi? ne kadar fiyat bu ürünün 2. eli için uygundur? satacak arkadaşlar varsa bir konuşalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır hocam beton gibi makinadir.. Arkadaslar benimde ekran karti gitti hd4650
    demekki ömürleri bu kadar.. Ne yapabiliriz var mi yol yordam bilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3A kullanıcısına yanıt
    2009'da aldım, 5 yıldır (öyle arada sırada değil, hergün) çatır çatır kullanıyorum. temiz kullanılmış bulabilirsen kesinlikle alınır.
  • Merhabalar laptopum bir oyun açtığımda veya oyundayken yada google Chrome da ekran birden gidiyor ardından güç düğmesine basıp kapatıp geri açtığımda bilgisayar açılıyor ve tekrar aynı şeyler oluyor 4 aydır bu durum böyle nedeni ne olabilir?

• Elimde çok temizi var pili ilk alındığından beri kullanılmamıştır.Sadece çip seti değişecek onun haricinde hiç bir sıkıntısı yoktur.cihaz izmir içi satılıktır.fiyat için pm atınız

• Dün ikinci slota ssd takıp format attım.Eski haline göre çok daha hızlı oldu makine.SSD sata 3 desteklemediğinden tam performansında çalışmıyor ancak normal hdd ile arasında en az iki kat hız farkı var.
  • Arkadaşlar ssd takmayı düşünüyorum nereye takıcam acaba ? Birde ram veya ekran kartı değişebilir mi acaba ? Resimde yakınlastırdıgım yere mi takılıyor acaba ssd ?
     ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXe20 -- 29 Kasım 2014; 12:31:19 >
  • evsen81 kullanıcısına yanıt
    Sate 3 desteklemiyor mu 6930g yani ?
  • hdd i söküp yerine samgung evo840 120gb lık ssd taktım. sistemi ssd ye kurup eski hdd imi de köşedeki 2. hdd yuvasına taktım. 2. yuvanın kapağı hdd kalın geldiği için kapanmadı. içerden kapağın denk gelen yerlerini bıçak yardımıyla biraz tıraşladım kitap gibi oturdu. ssd yuvada çok ince kaldı desteklemek için üstüne ve kenarına silgi kesip sabitledim.
    ssd çok rahatlattı, açılış kapanış dosyalara erişim muhteşem.
    hdd im çok ses yapıyor ve yavaş çalışıyordu. format ve defrag sorunu çözmüyordu. bu yüzden ssd şart olmuştu.
    sonra hdd ime low level format attım. sesi soluğu kesildi çalışma performansı arttı.
    bu arada anakart sata2 destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXe20

Ben sata 2 diye biliyorum.Sata 3 2008'lerde fazla yaygın değildi.
  • Arkadaşlar 2008 den beri kullandığım acer aspire 6930g 16inç laptopumun ekranı tittiyor ve renk değiştiriyordu ekrani oynatinca düzelip tekrar yapıyordu bende biraz sert yaptim ekran kırıldı aydında servise sordum 400 tl dediler zaten ikinci el alsam laptop belki daha ucuzdur ne yapsam bilemedim 200tl monitör almak mantıklı ama öyle de pek rahat kullanim olmaz.İnternette araştırdım led ekranlar daha ucuz oluyormuş ama aydında Nerde yaptirayim ankarada olsam çoktan yaptirmıştım önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansinan84 -- 8 Aralık 2014; 19:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evsen81

quote:

550mb okuma 510 yazma olan ssd alsam sate 2 de ne kadarını kullanabilirim biliyor musun ?
  • quote:

quote:

quote:

550mb okuma 510 yazma olan ssd alsam sate 2 de ne kadarını kullanabilirim biliyor musun ?

Önceden 2-3 dakikada hazır hale gelen windows 40-45 sn içinde hazır hale geliyorTestler şöyle hdd transfer rate 81.2mb/sec accesstime 17.6 ms.ssd'de transfer rate 130mb/sec çıktığı da oldu 170mb/sec çıktığı da oldu.access time çok iyi 0.4ms.Ben ssd'yi ikinci yuvaya taktım.Çok uğraşmadım.Belki 1. yuvada daha hızlı çalışabilir.550 mb okuma 510 yazma vereceğini sanmam.Sata 3 olan cihazlar ancak o verilere ulaşabiliyor.Windows açılış hızı, programların açılış hızı ciddi derecede fark etti diyebilirim.
  • 6 senedir sıkıntısız kullandığım laptop ilk sorunu çıkarttı galiba. Ekran kartı gitti galiba zaten yaz başında laptopu değiştirecektim, yaza kadar götürecek ucuz yollu fakat şu ankiyle hemen hemen aynı kalitede bir ekran kartı arıyorum tavsiyeleriniz nelerdir

• Gerçekten 6 yıl önce bu bilgisayarı almakla ne kadar iyi yapmışım.Hala maşallahı var.Çalıştırmadığı proğram yok nerdeyse .Son 1yıldır windows 8.1 yüklü olmasına rağmen bilgisayar resmen delikanlı oldu.Açılmasında ,kapanmasında en ufak bir sıkıntı dahi yok.Sadece ekranı kırıldığı için Led ekran taktırdım.Ekran da gençleşti.
    ACER 6930 G dizüstü bilgisayarımı satmaya karar verdim.Kaç para eder.Bilemiyorum.Fikri olan varsa yazarsa makbule geçer.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Önceden 2-3 dakikada hazır hale gelen windows 40-45 sn içinde hazır hale geliyorTestler şöyle hdd transfer rate 81.2mb/sec accesstime 17.6 ms.ssd'de transfer rate 130mb/sec çıktığı da oldu 170mb/sec çıktığı da oldu.access time çok iyi 0.4ms.Ben ssd'yi ikinci yuvaya taktım.Çok uğraşmadım.Belki 1. yuvada daha hızlı çalışabilir.550 mb okuma 510 yazma vereceğini sanmam.Sata 3 olan cihazlar ancak o verilere ulaşabiliyor.Windows açılış hızı, programların açılış hızı ciddi derecede fark etti diyebilirim.

Hocam yeni aldığım ssd ile windows 8.1 yüklemeyi düşünüyorum. Ssd performansı win7 de mi win8 demi daha iyi olur? Birde win8 yüklersem driverları windows update mi yükleyecek nereden bulabilirim?
  • chess5 C kullanıcısına yanıt
    Hocam 500-600 eder bence.
  • eXe20 E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ;Öncelikle bilgisayarın ederi konusunda verdiğiniz fikir için teşekkür ederim.
    SSD ben kullanmadım.Halen 6930g fabrika çıkışı gibi duruyor.küçük bir değişiklik haricinde oda wireless alıcım 1 metreden dahi zor çekiyordu.Onuda bilgisayarcıdan 20 tl'ye aldığım çıkma (Realtek RTL8191SE Kablosuz LAN 802.11n PCI-E NIC) ile değiştirdim.Şu an sorun yok evde işyerinde rahatlıkla giriyorum webe.
    fulprogramindir sitesinden indirdiğim win.8.1 işletim sistemini bilgisayarıma kurdum.Driverları win 8.1 zaten kurulumda tanıyor bir sıkıntı yok aygıt yöneticisinden baktığımda tüm donanımı tanıyor görüyor.win 8 ile 8.1 arasında çok bir fark yok.sevdiyseniz 8.1 hemen kurun derim.
  • chess5 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ssd aldım ama henüz elime ulaşmadı ulaşınca sata1 e takıp win8 yükler yoluma bakarım artık
  • quote:

Teşekkürler hocam ssd aldım ama henüz elime ulaşmadı ulaşınca sata1 e takıp win8 yükler yoluma bakarım artık

Ben 7 kurdum.Sürücülerde sıkıntı olmuyor demişler.O zaman 8.1 kurmak daha mantıklı.SSD hayırlı olsun bu arada
  • 
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.