Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G görüntü gelmeme sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Acer Aspire 5741G laptopum 1 Ocak günü aniden arızalandı. Nasil anlatacağımı bilemediğimden herşeyi teker teker yazıyorum.
    Not : Laptopumun kasasında yaklaşık 1 yıl önce düşmeye bağlı olarak sol köşe kısımda yaklaşık 1 santim açılma oluştu. Sanırım sol menteşe de kırılmıştı öylece kullanıyordum.
    Youtube'da video izlerken bir anda ekranda yeşil dikey şeritler oluştu. Düzelmesini beklerken yaklaşık yarım dakika sonra ekran tamamen kapandı yalnız laptop hala çalışır durumdaydı. Kasanın altını ellediğimde epey ısınmıştı. Sonra reset attım ve kısa bir süre sonra dıt diye bir ses geldi. Bu ses 15-20 saniyede bir tekrarlayınca laptopu düğmeden kapatıp ertesi gün tamirciye götürdüm.
    Tamirci şarj edilen yeri kesip açılma olan yerden şöyle bir baktı. Abi bunun kırık menteşesi data kablosu kesmiştir menteşenin değişip kasanın da onarılması lazım falan dedi. Uygun bir fiyat söyleseydi verecektim fakat 200-250 lira maliyeti olur dediğinde bilgisayarı alıp eve bıraktım.
    Yaklaşık 20 gündür bilgisayar öylece yatıyor. Birkaç yerden data kablosu ve menteşesini sordum 30 liraya alabiliyorum. Yapmasına yaparım ama sorunun kesin olarak data kablosundan kaynaklı olduğundan emin değilim. Ekran kartı da olabilir bu yüzden şuana kadar birşey yapmadım. Yazdıklarımın ışığında sorunla ilgili bana yardımcı olabilecek üyeler varsa çok sevinirim zira bu süre zarfında üç bilinmeyenli denkleme döndüm. İyi forumlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• o kablolar belli açılarda kıvrılmaya uygun tasarlandıkları için alışılmadık darbelere karşı çok hassas olabilir. kırık menteşeli haliyle kullandınız sanırım bir süre. kablonun araya sıkışmış olma ihtimali bence yüksek.

ben de ekran bağlantısında sorun olduğunu düşünüyorum. içini açıp dikkatlice kabloyu incelerseniz daha iyi olur. kabloda fiziksel olarak hasar varsa da tam emin olursunuz böylece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noble

o kablolar belli açılarda kıvrılmaya uygun tasarlandıkları için alışılmadık darbelere karşı çok hassas olabilir. kırık menteşeli haliyle kullandınız sanırım bir süre. kablonun araya sıkışmış olma ihtimali bence yüksek.

ben de ekran bağlantısında sorun olduğunu düşünüyorum. içini açıp dikkatlice kabloyu incelerseniz daha iyi olur. kabloda fiziksel olarak hasar varsa da tam emin olursunuz böylece.

Evet birşey olmaz diye yaklaşık 1 yıl öyle kullandım. Tamirci de büyük ihtimalle data kablosunu kesmiştir dedi. Ama ekran gitmeden hemen önce inen dikey yeşil çizgiler beni kıllandırdı. Yardımınız için teşekkürler bugün makineyi açıp bir bakayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer aspire 5520 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.