Şimdi Ara

Acer Aspire 5024WLMI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.456
Cevap
1
Favori
261.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: scoutm

quote:

Orjinalden alıntı: Franci

arkadaşlar şimdi mavi yi aradım notebook lar yarın kesin geliyo dedi şimdi yoldaymış hatta..

bende aradım ama bana sanayi bakanlığından garanti belgelerini geçiremedik büyük ihtimal yetişmedi dendi

franci sen hangi mağazayı aradın

kızılay magazasını aradım tam da mesaj yazdıgım zamandı..ön sipariş verdigim kişiyle görüştüm o bana notebooklarını su anda yolda oldugunu söyledi..
  • scoutm sen ne zaman aradın?
  • quote:

scoutm sen ne zaman aradın?

15:00 civarı
  • ------------------------

ACER 5024 HDD İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER:

acer 5024 notebookların 4200 rpm geleceğini bildiğimden 4200rpm ile 5400rpm'lerin arasında farkları araştırıyordum notebookreview.com'dan.. bu rpmlerin performansa, batarya sürelerine nasıl etki ettiğini merak ediyordum

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=17038 (bu link'te aşşaada yazılanları okudum)

quote:

4200RPM Versus 5400RPM Hard Drive Battery Life Drain Article

We see and hear a lot of debate about how much the RPM (Revolutions Per Minute) performance affects battery life of your notebook. You want a faster spinning hard drive so that access time to data being read is very fast and you're waiting less time. But people assume the trade off is that your battery will have to supply more power for this performance boost. But is that true or not? Barry Doyle takes a look at this point in a recent article at TabletPCReviewSpot.com:

More:http://www.tabletpcreviewspot.com/default.asp?newsID=240

ingilizcesi olmayanlar için özetleyelim: rpmlerin batarya sürelerini nasıl etkilediğiyla ilgili birçok tartışma duymuş ya da görmüşüzdür. Hızlı bir hdd istiyorsunuz ve işlemlerinizi daha kısa sürede yapmak istiyorsunuz ama biçok insan bataryanın daha fazla gitmesini, harddiskin yavaş olmasına tercih edebilir.. acaba bu doğru mudur?? (yani hız(rpm) arttıkça batarya süresinin azalması acaba doğru bir bilgi midir????) Barry Doyle adlı şahıs bu konu hakkında araştırma yapmış; link:http://www.tabletpcreviewspot.com/default.asp?newsID=240

bunun ardından hemen linke tıklıyoruz. linkte yazılanlar OLDUKÇA İLGİNÇ!!

quote:

Battery Life

A constant debate concerning battery life and faster hard drives has been a hot topic among mobile computing enthusiasts. Will a 5400 RPM or faster hard drive take away from precious battery life?

Here is the answer: YES and NO!

After carefully researching this issue, we have found the lowdown facts. Just as the Pentium M processor has been designed to improve performance over its desktop cousin (the P4). Intel's coveted mobile chip manages to squeeze out incredible battery life. In this way, the "best" of the faster hard drives have been designed with power saving technologies of their own.

The Pentium M has different "states" such as "deep sleep" and the ability to cycle down its own clock speed to save power. A similiar technology used in hard drives has been introduced by Hitachi Global Storage Technologies. Dubbed ABLE or "Enhanced Adaptive Battery Life Extender" by Hitachi, this technology provides significant power savings by allowing the hard drive to enter "idle" and "adaptive" modes. In the latest version of this technology (3.0), the following modes are featured:
    # Performance Idle
    # Active Idle
    # Low Power Idle
    # Adaptive Standby

So in going back to the original question regarding the effect that faster drives have on battery life, this factor is dependant on the type of technology used in the drive. Obviously if the drive is manufactured by Hitachi and features ABLE technology, battery drain should not be an issue. Although at this time we have not researched other hard disk manufacturers, it is a sure bet that they will follow suit with technologies similiar to Hitachi's ABLE.

INGILIZCESI OLMAYAN İÇİN ÖZETLİYORUM, HDD ÜRETİCİLERİ NOTEBOOK ÜRETİCİLERİNDEN ESİNLENEREK (PENTIUM M İŞLEMCİLERDE -dothan,sonoma-) BU SİSTEME BENZER BİR SİSTEM YAPTILAR. YANI CENTRINODA İŞLEMCI KULLANILMADIĞI ZAMAN NASIL UYKUYA DALIYORSA VE BATARYANIN ÖMRÜNÜ OLDUKÇA UZATIYORSA HARDDISKTE DE BÖYLE BİR SİSTEM YAPMIŞLAR, HDD KULLANILMADIĞI ZAMAN KENDİNİ UYKU MODUNA ALIYOR.. BU SİSTEMİ HITACHI HDD'LERDE KULLANMAYA BAŞLAMIŞLAR.. BU TEKNOLOJIYE "DUBBED ABLE" YA DA "ENHANCED ADAPTIVE BATTERY LIFE EXTENTER" DIYORLAR.. HDDNIN 4200 YA DA 5400 OLMASININ BATARYA SÜRESİNE ÖYLE SANDIĞIMIZ GİBİ BİR ETKİSİ YOK....

şimdi sıkı durun..

acer 5024'deki harddisk..

Hitachi IC25N080ATMR04 80 GB 4200rpm Ata100
    http://www.baber.com/drives/internal_hard_drives/laptops/ibm_80gb_laptophd.htm

quote:

Hitachi Travelstar 80GN IC25N080ATMR04 (08K0635) 80GB is a 9.5mm high 4200rpm 2.5-inch mobile hard disk drive.The Travelstar 80GN brings a 26th generation addition to the long line of Travelstar family drives. Its design combines AFC Media Fluid Dynamic Bearing(FDB) motor technology Giant Magneto resistive (GMR) heads Partial Response Maximum Likelihood (PRML) digital channel head load/unload technology Enhanced ADaptive Batter Life Extender (ABLE) 3.0 and an ATA/100 interface. With this design,the Travelstar 80GN provides exceptional quietness, storage capacity, performance,power management and quality required by today ’s demanding notebook systems.

yani acer 5024'te Dubbed Able (Enhanced ADaptive Batter Life Extender) teknolojisi var, ve pilin ömrünü işlem yapmadığınızda büyük ölçüde arttırıyor...

------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre d. -- 19 Ekim 2005, 1:19:51 >

• emre suna türkçesi olmayan deilde ingilizcesi olmayan de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Franci -- 19 Ekim 2005, 0:05:28 >
  • Gerçekten çok güzel bi inceleme bu yazdıklarından sonra HDD ile ilgili zaten benim herhangi bir kaygım yoktu fakat ha geldi ha gelecek derken hala ürün yok asıl artık can sıkılması gereken nokta bu gibi geliyor bana bi gelsede görsek artıkk...ne halt isee
  • ya kafam karıstı bende tam samsung 5400 rpm taktırcaktım alete uff napsam taktırsam mı..ne bilim neyse taktırcam ya düşününce işin içinden cıkamıyoruz sonra...
  • quote:

ya kafam karıstı bende tam samsung 5400 rpm taktırcaktım alete uff napsam taktırsam mı..ne bilim neyse taktırcam ya düşününce işin içinden cıkamıyoruz sonra...

upgrade mi yaptırcaksın yoksa satınmı alıcaksın ?
  • quote:

quote:

ya kafam karıstı bende tam samsung 5400 rpm taktırcaktım alete uff napsam taktırsam mı..ne bilim neyse taktırcam ya düşününce işin içinden cıkamıyoruz sonra...

satın alıcam cıkan bende kalıcak..
    pil süresi benim için çok fazla önemli olmadıgı için (2.5 saat yeter bi film izlensin işte)5400 taktırcam
  • quote:

emre suna türkçesi olmayan deilde ingilizcesi olmayan de

hocam kusuruma bakmayın, kafa mı kaldı 15 tane site açıktı önümde :) düzelttim
  • quote:

quote:

quote:

pil süresi benim için çok fazla önemli olmadıgı için (2.5 saat yeter bi film izlensin işte)5400 taktırcam

aldıktan sonra bence biraz test et derim belkide performans açısından hiç hissetmiyceksin bile ?
    Bu arada bende kızılay mağazını aramıştım ve oradaki yetkili bana garanti belgesi problemini açıklayıp şu saate(15:00)'e kadar da cözemedik demişti,inşallah ben aradıktan sonra çözülüp seninle konuşmuş olduklarını tahmin etmek istiyorum

• olabilir tabii önemli bişey degil..
    bu arada inceleme gerçekten çok güzel çok sagol
  • quote:

quote:

quote:

quote:

aldıktan sonra bence biraz test et derim belkide performans açısından hiç hissetmiyceksin bile ?
    Bu arada bende kızılay mağazını aramıştım ve oradaki yetkili bana garanti belgesi problemini açıklayıp şu saate(15:00)'e kadar da cözemedik demişti,inşallah ben aradıktan sonra çözülüp seninle konuşmuş olduklarını tahmin etmek istiyorum

inşallah öyledir çünkü adam baya bi kesin konuştu yarın kesin elimizde ama öglen mi gelir sabah mı gelir onu bilemem dedi..
    aslında dogru söylüyosun ama harddisk içinde ön siparişi verdim neyse ya sonuçta 5400

• quote:

olabilir tabii önemli bişey degil..
    bu arada inceleme gerçekten çok güzel çok sagol

rica ederim dostum.. bu arada 4200 ile 5400 arasındaki performans farkını o verdiğim siteden inceleyebilirsin: (kararını ona göre ver)

http://www.tabletpcreviewspot.com/default.asp?newsID=240

• şimdi yine aradım maviyi notebook un ögleden sonra gelecigini söylediler...
    hadi gelsin artık yeter
  • Selam Arkadaslar,

Oncelikler herkese burada fikirlerini paylaştıgı icin tesekkur ederim.

Mavı bilgisayarı 12.45 de aradım. ve laptop ların geldigini soylediler. Gelip inceleyebilirmiyiz ozaman diye sordugumda da 1 saat sonra olabilir dediler.
  • Takdir ettim. Sira geldi islemciye. O da MT olsun
  • ya harbici gelmiş mi yaaa. siteden bakıyorum hala ön sipariş yazıyo anlamadım valla!
    gören var mı gören?
  • abicim ben aldım, siparişi verdim şimdi netten. bakalım ne zaman gelecek. kampanya dahilinde olduğumu ve HDD nin 100 lük geleceğini söylediler.
    hayırlısı bakalım, inşallah altından çapanoğlu çıkmaz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.