DÜN SİPARİŞİNİ VERDİĞİM ACER'IM GELDİ ARKADAŞLAR..VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN...İŞYERİNDE OLDUĞUM İÇİN ÇOK KURCALAMA FIRSATIM OLMADI. BİLGİSAYARI AÇTIM SONRA Bİ YIĞIN ŞEY YAZMAYA BAŞLADI,BİŞEYLERİ TEST EDİP OK..OK...OK..YAZIP DURDU VE ÖYLE KALDI.DOS GİBİ BİŞİ AMA ANLAMADIM.BENDEN Bİ KOMUT YAZMAMI BEKLEDİ AMA UĞRAŞMAYA VAKTİM OLMADIĞI İÇİN BİLGİSAYARI KAPATTIM.AKŞAM EVE GİDİNCE ANLARIZ NE OLDUĞUNU.AMA YANILMIYOSAM BU LİNUX İLE İLGİLİ Bİ DURUM,VE BEN HAYATIMDA LİNUX KULLANMADIM.
quote:
Orjinalden alıntı: turkengineer
acer aspire yerine ayni paraya(1299$+KDV) ye ASUS A6V almak daha mantikli bence. hem aksesuari fazla(entegre super kalite webcam,1.3mp,canta) hem de 256mb go6200 vga var üstünde. diger ozellikler ikisinde de ayni sanirim. Unutmadan 1.86ghz sonoma var farkli olarak.
turkengineer arkadasım actıgın diğer konudan cewabını verdim ama burdan da yazmak lazım sanırım. o ekran kartı 64mb kalankısmı ramdan yiyo. kimse ekran kartı için fazladan bi ram almak istemezz sanırım su durumda acer onu ezer bu arada asusun kamerasının o kadarda iyi olmadıgını duydum, okudum. bilmiyorum artık. ama asuscular vardır ki sasmazlar, bişi diemem ama asusa6v için gigatek veya mavi tam hatırlamıyorum 1219+kdv dolar istiyodu sitesinde, sen 1300+kdvye aldıysan vay haline!
ARKADAŞLAR BERABERİNDE XP DRİVERLARI VERİLDİMİ SİZE??????
Arkadaşlar az önce Maltepedeki mağazadan sordum promosyonlu son 70 tane kalmış. Hatta o arada bi telefon geldi son 69 dedi.. İlgilenenlere duyurulur.. İşletim sistemleri yüklü olmadığı için ölü pixel deneme şansımız yok dediler. Ama ben bi yerden knoppix falan bulup cdyle açmaya çalışıcam. İnşallah sorun olmaz. Bu konuda fikri olan var mı yani açılır mı alet cd den? Bu arada ölü pixel testi için dead pixel buddy diye bi program vardı.. Programın tek yaptığı ekranı komple tek renkle doldurmak böylece farklı renkteki pixeller belli oluyo.. ölü pixeller farklı renkte olabilir yani kırmızıysa bunu ekran kırmızıyken farkedemezsiniz.. Mavi bilgisayardaki görevli sadece komut satırından açıp bakarız dedi yani siyah ekrandan...
64 bit xp sürücüleri de verilecek dediler.. Zaten Acer kendi sürücü cd siymiş ki onda var diye biliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Jackal78
Acer 'ın orjinal driver CD 'si olması lazım kutu içinde.. yok mu sende ?
5024'ün 128Mb lık mobility Radeon x700 ekran kartının yanında geforce 6200'ün lafı edilmez.. 6200 Turbo Cahce isminin aksine çok sıradan bi kart. x700ün tek rakibi Geforce 6600go olabilir ki hatta SM3.0 desteği ile birlikte biraz daha iyi diyebiliriz 6600 için. Sırf o yüzden Datron KXS almayı düşünüyordum ama burdan alıp yurt dışına götüreceğim için aleti sağlam olsun dedim ve Acer da karar kıldım. Fiyatları da aşağı yukar aynıydı.. Intel işlemciler 2MBlık kaşe bellekleri sayesinde 32 bitlik uygulamalarda aynı frekanstaki AMD leri az farkla solluyolar ama 64 bit uygulamalar yaygınlaştıkça Turion öne geçicektir kesin.. İlgilenenler için DATRON'un KXS kodlu 4 ürünü vardı yanlış hatılamıyorsam. Aynı taban üzerine artan işlemci hızı ve hdd kapasiteleri vardı. Ben 2.0 Ghz ve 80 GB HDD olanını beğenmiştim. Bluetooth, 6 kanal ses desteği ve geforce 6600go artılarıydı ama şimdi promosyonlu Acer lar 100Gb HDD ve bluetooth ile geldiği için son kararımı Acer dan yana kullandım hem yurt dışı garantisi de olur. Bu arada bluetooth desteği tümleşikmiş yani pcmcia kart değil..
Belleği 1Gb istiyordum oyunlarda takılma olmasın diye ama şu andaki yükseltme ücreti biraz tuzlu gibi geldi bana.. Hem HDD de 5400 rpm olursa pek sorun olmaz heralde. Hem ilerde direkt 400Mhz liklerle değiştiririm. Şu anda ellerinde 333Mhz likler varmış o da 1-2 güne gelir dediler zaten ben hemen alıp denemek istiyorum.. Deneyen arkadaşlar 5400rpm lik HDD te takılma oluyor mu ya da ısınma sorunu falan gerçi HDD kullanılmadığı zaman hızını düşürüyor olması lazım destekliyorsa yalnız ondan pek emin değilim..
kamera 1.3megapixel gayet iyi. VGA 64mb mis soylediginiz gibi. hdd de 4200rpm. bu durumda acer daha performansli olabilir. pesin ayni paraya aldim acer ile. bluetooh yok, gerek de yok bence. Ama olay sadece performans degil. Acer notebook lari da gordum isinamadim. Sony vaio nun da donanimi kotu, acerin bu modeli sony vaio fs285m den daha performanslidir ama biri 2000ytl oburu 3000 ytl.
quote:
kamera 1.3megapixel gayet iyi. VGA 64mb mis soylediginiz gibi. hdd de 4200rpm. bu durumda acer daha performansli olabilir. pesin ayni paraya aldim acer ile. bluetooh yok, gerek de yok bence. Ama olay sadece performans degil. Acer notebook lari da gordum isinamadim. Sony vaio nun da donanimi kotu, acerin bu modeli sony vaio fs285m den daha performanslidir ama biri 2000ytl oburu 3000 ytl.
ARKADAŞIM BURDA ''HANGİ NOTEBOOK İYİDİR ?''TARTIŞMASI YAPILMIYOR.BAŞLIĞA BAKARSAN BUNU ANLARSIN SANIRIM.ANLADIK, SEN KARARINI VERMİŞSİN ASUS NOTEBOOK ALMIŞSIN,GÜLE GÜLE KULLAN.ANLAYAMADIĞIM ŞEY SENİN BU FORUMDA NE İŞİN VAR..BU FORUM ACER 5024 ALANLAR VE ALMAYI DÜŞÜNENLER İÇİN BİLGİ VE FİKİR PAYLAŞIMI İÇİN AÇILMIŞ.
quote:
Almışsınız artık hayırlı olsun, güle güle kullanın.. Ama Acer 5024 alsanız daha iyi bir tercih olurdu...
quote:
Orjinalden alıntı: esarikaya
quote:
DRİVER CD'Sİ ÇIKTI ARKADAŞIM AMA LINUX DRİVERLARI SANIRIM( CD'Yİ TAKIP BAKMADIĞIM İÇİN EMİN DEĞİLİM,PAKETİN ÜSTÜNDE LİNUX LOGOSU VAR )
quote:
quote:
ARKADAŞIM BURDA ''HANGİ NOTEBOOK İYİDİR ?''TARTIŞMASI YAPILMIYOR.BAŞLIĞA BAKARSAN BUNU ANLARSIN SANIRIM.ANLADIK, SEN KARARINI VERMİŞSİN ASUS NOTEBOOK ALMIŞSIN,GÜLE GÜLE KULLAN.ANLAYAMADIĞIM ŞEY SENİN BU FORUMDA NE İŞİN VAR..BU FORUM ACER 5024 ALANLAR VE ALMAYI DÜŞÜNENLER İÇİN BİLGİ VE FİKİR PAYLAŞIMI İÇİN AÇILMIŞ.
@Jackal78, sen bu notebook 'u çok çabuk benimsemişsin Gelsinler önemli değil, kendi aralarında konuşarak başka seçeneklerden haberleri olamaz başka türlü... Şimdi Acer 'ın daha iyi bir seçim olduğunu görmüş oldu.. Keşke Asus 'u almadan önce buraya uğramış olsaydı...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: esarikaya
quote:
DRİVER CD'Sİ ÇIKTI ARKADAŞIM AMA LINUX DRİVERLARI SANIRIM( CD'Yİ TAKIP BAKMADIĞIM İÇİN EMİN DEĞİLİM,PAKETİN ÜSTÜNDE LİNUX LOGOSU VAR )
Genelde farklı işletim sistemleri için driverlar aynı CD içinde olacak şekilde hazırlanır ama görmeden bişey demem zor.. Umarım hem Linuz hem XP driverları mevcuttur.. Daha önce alan arkadaşlar XP driverlarının olduğunu söylemişti sanırım, öyle hatırlıyorum..
quote:
evet içinden zaten tek cd cıkıyor (acer) onun içinde
Bu arada sanada hayırlı olsun
Alan arkadaşlar ram konusunda bi inceleme yapan oldumu ben içinde tek 512(333) var diye gördüm dogrumu acaba?
eğer oyleyse yanına bi 512 veya 1GB (400) taksak ne olur ?
EKLEYECEĞİN RAM'İN DE AYNI BUS HIZINDA OLMALI YOKSA SORUN ÇIKARABİLİR.BEN SERVİSİNE GİDİP 1 GB TEK RAM TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BÖYLECE İLERDE 1 TANE DAHA 1 GB'LIK EKLEME YAPIP 2 GB'LIK CANAVAR BİR MAKİNE HALİNE GELEBİLİR. AYRICA DAHA ÖNCEKİ SORUM YANLIŞ ANLAŞILDI SANIRIM. KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKAN CD'DE WİNDOWS XP DRİVER'I VARMI YOKSA SADECE LINUX'MÜ?...AYRICA SİZ İŞLETİM SİSTEMİNİ KENDİNİZMİ KURDUNUZ YOKSA KURULUMU GELDİ
quote:
Orjinalden alıntı: scoutm
quote:
evet içinden zaten tek cd cıkıyor (acer) onun içinde
Bu arada sanada hayırlı olsun
Alan arkadaşlar ram konusunda bi inceleme yapan oldumu ben içinde tek 512(333) var diye gördüm dogrumu acaba?
eğer oyleyse yanına bi 512 veya 1GB (400) taksak ne olur ?
1 GB, DDR400 MHZ ram taktığınızda yine çalışıyor makina. Sadece ellerinde yokmuş şu anda. Sonra 400 ile değiştireceğiz diye email attılar bana. bende ok dedim.
quote:
EKLEYECEĞİN RAM'İN DE AYNI BUS HIZINDA OLMALI YOKSA SORUN ÇIKARABİLİR.BEN SERVİSİNE GİDİP 1 GB TEK RAM TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BÖYLECE İLERDE 1 TANE DAHA 1 GB'LIK EKLEME YAPIP 2 GB'LIK CANAVAR BİR MAKİNE HALİNE GELEBİLİR. AYRICA DAHA ÖNCEKİ SORUM YANLIŞ ANLAŞILDI SANIRIM. KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKAN CD'DE WİNDOWS XP DRİVER'I VARMI YOKSA SADECE LINUX'MÜ?...AYRICA SİZ İŞLETİM SİSTEMİNİ KENDİNİZMİ KURDUNUZ YOKSA KURULUMU GELDİ
Evet dediğin gibi mantıklı İçinden linuxe air hiç bişi çıkmıyır sadace sisteme cover olarak yuklemişler oda açılmıyor zaaten ben kendim xp pro urdum şu andada internetten 64 biti indiriorum sonrada onu kuracağım
ABİ BIRAKTA BENİMSİYİM.HAYATIM BOYUNCA 4 TANE MASAÜSTÜ TOPLADIM İLK DEFA NOTEBOOK SAHİBİ OLUYORUM.İLK GÖZ AĞRIM O BENİM
arkadaşlar bu notebookta cd rom un üzerinde cd takılınca müthiş bir titreme oluyor sahip olanlar bi kendilerininkine bakabilirler mi...