Yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım Acer Aspire 3830 bilgisayarım hakkındaki deneyimlerimi yazmak istiyorum:
Neden Aldım: Küçük ekran olması sorun değil yetiyor. 15 inchlik laptoplar çok büyük ve ağır, taşımak zoruma gidiyor. Onun yerine evee büyük bir ekran aldım, gerekirse laptopı ekrana bağlıyorum. Vatandan aldım.
İlk defa servise garantisinin bitimine yakın yenisahradaki yerlerine götürdüm. arızayı hatırlamıyorum ama tanir ettik diye verdiklerinden sonra tamir olmamış diye bir kaç kere götürdüğümü hatırlıyorum. Bilgisayarda güç girişinde, kulaklık ve usb girişlerinde temassızlık, bağlantı bozukluğu vardı, tamir etmediler, çalışıyor dediler. Serviste çalışıyordu ama evde yine temassızlık oluyordu. Daha sonra bilgisayarımı kendim açtığımda içindeki bir çok vidanın eksik olduğunu gördüm, adamlar bütün vidaları geri koymakla uğraşmamışlar.
İkinci defa tamire geçen ay Kadıköy yazıcıoğlunun karşısındaki inci bilgisayarın notebook tamir merkezine götürdüm. Güç girişinde temassızlık olduğu için orjinal kablosunu değil universal kablo kullanıyordum ama onda da temassızlık vardı. Bir gün hiç şarj etmemeye başladı ve kablonun ucu güç soketinden çıkmıyordu. Ben de 70TL verip tamire götürdüm. Acer servisi sırf bakmak için 70TL istiyordu. temassızlık yüzünden kıvılcım yapıp soketi eritmiş, uç sokete yapışıp kalmış. Soketi değiştirdiler. Eğer lehimlik iş olmasaydı ben de yapardım ama lehim alıp uğraşmayayım dedim, soket bulmak da zor. Tamir edip soketteiki bir yeri sıkılaştırmışlar böylece ileride tamassızlık olması ihtimalini azaltmışlar, artık kablo daha sıkı olarak sokete giriyor. Ancak bu model bilgisayarla fazla aşina olmadıkları için açmakta zorlanmışlar anladığım kadarıyla çünki bigisayarın her yerinde çatlaklar var. alırken farketmemiştim. daha iyi ve ucuz bir tamir yeri bilmiyorum, çünkü ilk defa servis dışı tamire götürdüm. bilen varsa yazsın. Bir sonraki bilgisayarım muhtemelen thinkpad olacak, bilen varsa yazsın.