Merhaba sayın dh okuyucuları öncelikle değer verip konuya tıkladığınız için teşekkürler.
Başlıkta belirttiğim gibi acer aspire 6935g kullanıyorum ama tahmin edeceğininz üzere ekran kartı günümüz oyunları için bayağı gerilerde kalıyor.internette laptoplara gpu takmak için bazı gereçlerden bahsetmiş.
sizlere bunlar ile ilgili bazı sorularım olacak;
1-) mevcut ekran kartım nvidia 9600m gt. bunu söksem pcıe slotunu uzatma kablosu ile uzatıp card riser yardımıyla başka kart bağlayabilirmiyim?Bağlayabilirsem ekran kartı önerileriniz ne olurdu?
2-) şayet bu olmazsa mecbur mini pcıe girişini usb 3.0 a çeviren bir adaptör yardımıyla mini pcıe slotuna takacağım ekran kartını.sorun şu benim bilgisayarımın kendisinde usb 3.0 mevcut hiç mini pcı ile uğraşmayıp direk usb ye bağlasam sistemi (örnek oalarak bu sistem ama bu m pcie değilhttp://www.ebay.com/itm/PCI-E-1x-to-16x-Powered-USB-3-0-1M-Extender-Riser-Adapter-Card-Bitcoin-Litecoin-/310852430004) bu sistemde pcı slotu yerine mpci sloyu kullanıldığını düşündürsekte mpcie ın usb 3.0 a çevrildiği aparat çok pahalı ucuza bulabileceğim bir yer var mı ?
yada bunların dışında gpu ekleyeileceğim yada mevcut gpu yu değiştirebileceğim bir yöntem var mı?
İnternette bilgisayar ile ilgili ne zaman bir sorun olsa iş yine sizde çözülüyor o yüzden diğer forumlara hiç yazmadım direk buraya geldim.Okuduğunuz için teşekkürler umarım yardımcı olabilirsiniz
hiç bu tarz atraksiyonlara girmeyin.
seneye ğniversiteye gideceğim o yüzden bu sene bilgisayar almak istemiyorum seneye laptop alacağım ama şimdilik idare etsin diye birşeyler yapmam lazım ne olur yardımcı olun :)