Şimdi Ara

ACER 6530G DERNEĞİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
5
Favori
104.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acer Aspire AS6530G laptop windows xp kurulumu ve xp drivers

Xp kurulumuna başlamadan önce;

Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın,Nasıl yapılacağı için tıkla
    Windows xp Service pack 3 'u buradan indirin
    Aşağıdaki sürücüleri indirin.

Kurulum adımları;

A- Sata driverları olan xp cd si ile kurulumu yapın.
    B- Windows xp Service pack 3'ü kurun.
    C- Aşağıdaki sürücüleri SIRASIYLA kurun.

Sürücüler:
    Lütfen sürücüleri sırasıyla ve anlattığımız şekilde kurunuz.

Ati Smbus driver: Ati smbus driver dosyasını masaüstüne indirip açın. Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisine girin. Smbus isimli ünlem işaretli aygıta Sağ tıklıyoruz.
    İNDİR

Asus notebook Ati Ekran Kartı Sürücüsü: Asus notebook Ati vga driver for windows xp sürücüsünü kurunuz. ( burada sorun yok arkadaşlar yükleyin siz... asus oldugunu biliorum

Ses kartı sürücüsü : Realtek audio driver'ını indirin. Kurulumun nasıl yapılacağı açılan sayfada yazıyor.

Ati Hdmi Ses sürücüsü: Ati hdmi audio driver

Touchpad Sürücüsü: Synaptics Touchpad driver

Acer Launch Manager : Acer Launch Manager

Ethernet kartı sürücüsü: Realtek lan - ethernet driver veya Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller Drive

CIR Windbond Windows XP: CIR Windbond

Bluetooth Foxconn Windows XP: Bluetooth Foxconn

Modem sürücüsü: Agere modem driver

Kart okuyucu sürücüsü: realtek card reader driver

Parmak izi Okuyucu : UPEK Finger Print Drivers

Kablosuz ethernet sürücüsü: Broadcom wireless ethernet driver

alıntıdır...

bu arada bendeki dvd pioneer ne alaka bea ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendrom1905 -- 16 Şubat 2009; 1:20:21 >

• Arkadaşlar gerçekten bu makineye xp kurmak yersiz olur, ama herkes 1 kere deneyecektir büyük ihtimalle, bu makinenin hakkı 64 bit bir işletim sistemidir ya vista ya da windows 7
  • Ya sendrom arkadasım ben cpu hızına baktım bende fullde zaten hala beklenen verim yok.Ne yapıcaz bunu teknosa falan geri alırmı 4-5 gün oldu bu nasıl iştir.Oyun oynamak istiyorum o kadarya kafayı yedirtti bana almaz olaydım
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgn464

Ya sendrom arkadasım ben cpu hızına baktım bende fullde zaten hala beklenen verim yok.Ne yapıcaz bunu teknosa falan geri alırmı 4-5 gün oldu bu nasıl iştir.Oyun oynamak istiyorum o kadarya kafayı yedirtti bana almaz olaydım

alalala peki ilk kurulumda gelen gereksiz programları ve oyunları sildinmi ben baya bi sildim ama hala kullanmadıklarım var ve şunu söylim ram ve cpu kullanım hızını gösteren ekranda normal sistemde bişi yapmazken Cpu %4-5 arası iken ram sürekli %50 lelerde sanırım beklenen performansı vermemesi bu ramin fazla kullanılmasında yani 2 gb hiç işlem yapmadan kullanıo zaten makina ama bununda vistayla alakası var bence makinanı değiştirmek için erken karar verme ...

Soruna gelince benim görüştüğüm teknosa yetkilisi kutunun üstüne bir bant yapıstırdı ki o bant yırtılmadan getirirsen hemen iade alıyorlar ama kutuyu açtığın için obant yırtılıyor iade direk almıyor para iadesi istersen %10 yada %15 para kesintisi yapıp paranı verioyarlar yada hediye çeki veriyolar sen başka bişi alıyorsun yani en fazla zararın %15 oluyor oda 260 tl oluyor oda büyük rakam....

Son olarak beklemeni öneririm grafik kartı evet beklentileri karsılamıyor gibi okuduğum kadarıyla ama olmadı ekran kartını değiştir... hoşuna gitmediyse o 260 ytlyi üstüne koy yerine yeni bir kart al :)

• quote:

Orjinalden alıntı: sendrom1905

quote:

Ya sendrom arkadasım ben cpu hızına baktım bende fullde zaten hala beklenen verim yok.Ne yapıcaz bunu teknosa falan geri alırmı 4-5 gün oldu bu nasıl iştir.Oyun oynamak istiyorum o kadarya kafayı yedirtti bana almaz olaydım

alalala peki ilk kurulumda gelen gereksiz programları ve oyunları sildinmi ben baya bi sildim ama hala kullanmadıklarım var ve şunu söylim ram ve cpu kullanım hızını gösteren ekranda normal sistemde bişi yapmazken Cpu %4-5 arası iken ram sürekli %50 lelerde sanırım beklenen performansı vermemesi bu ramin fazla kullanılmasında yani 2 gb hiç işlem yapmadan kullanıo zaten makina ama bununda vistayla alakası var bence makinanı değiştirmek için erken karar verme ...

Soruna gelince benim görüştüğüm teknosa yetkilisi kutunun üstüne bir bant yapıstırdı ki o bant yırtılmadan getirirsen hemen iade alıyorlar ama kutuyu açtığın için obant yırtılıyor iade direk almıyor para iadesi istersen %10 yada %15 para kesintisi yapıp paranı verioyarlar yada hediye çeki veriyolar sen başka bişi alıyorsun yani en fazla zararın %15 oluyor oda 260 tl oluyor oda büyük rakam....

Son olarak beklemeni öneririm grafik kartı evet beklentileri karsılamıyor gibi okuduğum kadarıyla ama olmadı ekran kartını değiştir... hoşuna gitmediyse o 260 ytlyi üstüne koy yerine yeni bir kart al :)

Şu teknosanın yaptığı olay yanlış %15 gibi bişey olmaz tüketici haklarında yok ilk 15 gün gibi bir süre içerisinde beğenmediğiniz ürünü hiç bir mazereti olmadan ne olursa olsun geri getirebilirsiniz

Arkadaşım sen üstündeki vistayı sil bi yerden windows 7 bul onu yükle o vistadan hayır gelmiyor çünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: Tunai

quote:

quote:

Şu teknosanın yaptığı olay yanlış %15 gibi bişey olmaz tüketici haklarında yok ilk 15 gün gibi bir süre içerisinde beğenmediğiniz ürünü hiç bir mazereti olmadan ne olursa olsun geri getirebilirsiniz

Arkadaşım sen üstündeki vistayı sil bi yerden windows 7 bul onu yükle o vistadan hayır gelmiyor çünkü

tunai başımdan geçen bir olay oldu adanada teknosa bayisinden bir gamepad aldık arkadaşla ve eve gittik pes oynicaz kollar çalışmıyor teknosa bayisine gittik para iadesi istiyorum hayır hediye çeki verebiliriz dedi inatla yetkiliyle görüşmek istiyorum şuan burda yoklar sonra müşteri hizmetlerini aradım hediye çeki ile çalışıyoruz beyfendi dedi baktım olucak gibi değil tüketici haklarını aradım ve onların bana söylediği şey özel sözleşmelere karışamıyoruz ... hoş sonunda para iadesi aldım ama sonuçta hakkım olan birşeyi arsızlık sonucu alabildim aslında teknosadan alışveriş yapmıyorum ama bu teknosa kampanyasından laptop 1630 olunca dayanamadım ve aldım...

• quote:

Orjinalden alıntı: yumurcak302

meraba arkadadaşlar 14 şubat itabariyle bende teknosadan acer 6530 aldım. sistem puanı 5.0 laptopumdan mennunum. Ama oyunlardan istediğim performansı alamadım gibime geliyor. Cod 2 yükledim 1024-768 aa kapalı dışarıda 150-200 içeride 300 sistede 100-75 arası fps aldım. Bunun yanında Cod4 ve Cod5 de yükledim. İlginç olan cod5 le cod4 ün grafik ayarlarının aynı olmasına rağmen cod5 in daha performanslı çalışması ikiside 800 600 de ama cod4 den istediğim verimi alamadım. Bunun yanında belki olur diye GTA 4 ü yükledim. malasef baya kastı . Belki olr diye ekran kartının son driverini yükledim . bunun yanında microsoft fireworksu güncelledim. Oyunda bir nebze olsun iyileşme. Yaklaşık 40-50 fps sanırım. Yani oyunu oynayabilirsiniz. Ama çatışmalı sahnelerde açıkçası heyecanı bol sahnelerde büyük bir ihtimal kasar. Birde laptopumu soğuk odadada bıraktım. Bir nebze daha iyi oynattı oyunu :D
    Oyun olarak böyle . Birde yazılımsal olarak ele alacak olursak açıkçası diğer arkadaşlarında belirttiği gibi aşırı gereksiz yazılım var Ben bunların çoğunu kapadım. Bu sırada olacakki malesef Touchpad im çalışmamaya başladığını farettim. Harici mouse kullandığım içinde geç anladım. Driverini baştan yükledim ama bir faydası olmadı . Bunu nasıl halledebilirim Yardım ederseniz sevinirim

Saol birader diğer arkadaşlar Laptop`a hiç oyun yüklemedi galiba

GTA IV için .NET Framework 3.5 Service Pack 1,DirectX End-User Redistributable 9.0c November 2008 ve ATI Catalyst Drivers 9.1`i yükle ayrıca Laptop`da Vista Service Pack 1 de yüklü olmalı

NET Framework 3.5 Service Pack 1
    http://fs4.filehippo.com/2237/ab3d9d6ae43a46f0808e179142f2437a/dotnetfx35setup.exe

DirectX End-User Redistributable 9.0c November 2008
    http://download.microsoft.com/download/0/d/3/0d307649-9967-49fa-ab27-61f11024e97f/directx_nov2008_redist.exe

ATI Catalyst Drivers 9.1
    http://www.filehippo.com/download_ati_catalyst/

Windows Vista SP1 32-bit Türkçe (544 MB)
    http://download.microsoft.com/download/2/1/9/219163f5-fae5-4c2b-a607-872ff085f9e2/Windows6.0-KB936330-X86-wave1.exe

Windows Vista SP1 64-bit Türkçe (873 MB)
    http://download.microsoft.com/download/a/9/4/a94c5d25-3195-43dc-8dbe-28e1a87e1b59/Windows6.0-KB936330-X64-wave1.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATAL1TY` -- 16 Şubat 2009; 13:18:57 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Tunai

quote:

quote:

tunai başımdan geçen bir olay oldu adanada teknosa bayisinden bir gamepad aldık arkadaşla ve eve gittik pes oynicaz kollar çalışmıyor teknosa bayisine gittik para iadesi istiyorum hayır hediye çeki verebiliriz dedi inatla yetkiliyle görüşmek istiyorum şuan burda yoklar sonra müşteri hizmetlerini aradım hediye çeki ile çalışıyoruz beyfendi dedi baktım olucak gibi değil tüketici haklarını aradım ve onların bana söylediği şey özel sözleşmelere karışamıyoruz ... hoş sonunda para iadesi aldım ama sonuçta hakkım olan birşeyi arsızlık sonucu alabildim aslında teknosadan alışveriş yapmıyorum ama bu teknosa kampanyasından laptop 1630 olunca dayanamadım ve aldım...

Abi özel sözleşme de bu teknosa demiyor ki ürünü alırsanız böyle böyle diye sanki bunu hakkıymış gibi yapıyor ve size aldıktan sonra söylüyor sen hakkını almışsın abi boşver arsızlık fln değil bu

Arkadaşlar 5.1 ses sistemi çalışıyor hemde bi de dolby pro logic 2x diye bi özelliğimiz de var onu açınca sesler daha bi süperleşiyor

• Peki hangileri gereksiz nelerisilmemi tavsiye edersiniz?Bende konuştum %15 kesinti diyor.Ben anlamadım 260 ı düşünce 1473 kalıyo bu paraya nasıl bu özelliklerde bi laptop alabilirimki?Hem windows7 beta yanlış bilmiyorsam bu işlerden çok anlamam ama sorun olursa dye korkuyorum.Sizin oyunlarınızdada kasılma varmı nasıl durum bin pişmanmısınız sizde:P
  • Birde dolby pro logic 2x i nasıl açıcaz
  • quote:

Peki hangileri gereksiz nelerisilmemi tavsiye edersiniz?Bende konuştum %15 kesinti diyor.Ben anlamadım 260 ı düşünce 1473 kalıyo bu paraya nasıl bu özelliklerde bi laptop alabilirimki?Hem windows7 beta yanlış bilmiyorsam bu işlerden çok anlamam ama sorun olursa dye korkuyorum.Sizin oyunlarınızdada kasılma varmı nasıl durum bin pişmanmısınız sizde:P

Abi öncelikle laptopu değiştirme bana sorarsan çok iyi bi laptop şu fiyata göre, windows 7 de sorun olmaz hatta direk sorunsuz windows ama illa değiştireceğim diyorsan git teknosaya paşa paşa değiştirmek zorundalar tüketici haklarında o belirttiklerinin yazmadığını söyleyebilirsin, ayrıca özel sözleşme cart curt derlerse belirtmediklerini söyle teknosa'ya gıcık olduğum kadar başka bir yere gıcık olmuyorumdur herhalde

• Arkadaşlar 2 tane oyun test sitesi buyrun deneyin isterseniz...

http://www.yougamers.com/

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
  • merhaba arkadaslar
    ben pc me format atıp vista ultimate 64 bit yukledım ancak ses tusları calısmıoancak wireless felan onlar calısıo bide
    webcami actiğımda gri ekran cıkıo hıcbısı gostermıo daha once yukleye narakdaslar felan yardımcı olabılırlerse sevınırım
  • Neredeki ses tuşları klavyenin üstündekilerin çalışma prensibini çözemedim ama parmağını koy ustune yavaş yavaş artıp azalıyo klavyedekilere zaten gerek yok
  • Tunai arkadas sendede 6530g var dimi?Senin vaziyet nasıl?Yokya 7 orjinal çıksın öle yüklicem.Şuan biraz bişeyler sildim kendine gelir gibi oldu.Bi arkadasım ati radeonun sitesinden ekran kartının driverlarını indir dedi düzelirmiş faydası olurmu gerçekten
  • arkadaşar kaçıncı yazıyorum bilmiyorum ama bi kişi cıkıp bişey yazmadı ben ilk başta sormuştum hangi programlar gereksiz silelim diye bilen arkadaşların fikirlerinden istifade edelim diye ama kimse cevap vermedi hala soran arkadaşlar var kimse bi cevap yazmıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 009selcuk

arkadaşar kaçıncı yazıyorum bilmiyorum ama bi kişi cıkıp bişey yazmadı ben ilk başta sormuştum hangi programlar gereksiz silelim diye bilen arkadaşların fikirlerinden istifade edelim diye ama kimse cevap vermedi hala soran arkadaşlar var kimse bi cevap yazmıyo.

Abi diyorum toptan sil onu windows 7 yükle ya da baştan vista yükle uğraşma silmeyle baya yüklü çünkü ve bazıları birbiriyle bağlı

dgn464 var tabi 6530g ekran kartı için driver ordan yüklenmiyor mobility modderla oluyor

Arkadaşlar lütfen gelirken konuyu okuyun direk sorunuzu sormayın mobility modder sorucaksın şimdi konuda yazdım 1000 defa lütfen oku
  • win 7'nin son sürümü için link verilirse çok makbule geçer.

değiştirme mevzusuna gelince... hiç bir problemi olmayan ürünün değişiminde kesinti yapılabiliyor. problemi olan ürün, ambalajı ve faturası ile iade edilebiliyor kesintisiz. benim bildiğim bu.

yoksa herkes 15 gün laptop kullanır geri verir. özellikle saat-telefon gibi aksesuar olabilecek ürünler onun bunun malı olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhaktas

ben ilk aldığım laptopla birlikte bir alışkanlık edindin ve aldığım her makinayı ilk olarak 3DMARK2003 testine tabi tutarım... program 2006 da indirdiğim program, hiç değiştirmedim.. imzamda da gördüğünüz üzere.. her makinanın özellikleri ve puanları vardır..

bu makinayı da ilk aldığım gün sistemi kurar kurmaz, ilk olarak teste tabi tuttum ve 8853 aldı.. dün drvları atinin sitesinden indirdim güncellenledim ve puanım 8700 e düştü.. biraz da vista eskidi 15 gündür oynayıp duruyorum..

arakdaşlar "mobility modder" deyip duruyor.. nedir ki bu değip denedim.. ve...

yaptığı, ekrankartı dvrlarını ve CCC yi güncellemek.. anladığım kadarıyla yayınlan güncel drvlardan çok, kullanılan makina için en uygun hangisi ise onu istiyor AMD/ATİ sitesinden..

sonuç olarak; CCC gelişti üç dört tane şık varken, şimdi eski makinamdaki gibi 10-15 şık geldi.. ve "powernow!" seçeneği de geldi.. eskisi gibi saatin yanına da ati logosunu da yerleştirdi.. (bu güne kadar gözükmüyordu ortalarda)

hemen bi test daha yaptım ve aldığım puan 9084 oldu.. (tabi bu arada sistemim baya bi yoruldu vistayı sıfırdan kurup "mobility modder" yapsam biraz daha artar diye düşünüyorum!)

yorumlarıma gelince;

bu makina güzel makina bakmayın.. şu an biraz drv ve sistem problemi çekiyor.. onlar halledilince çok güzel olacak!

ben şuanki 3D MARK2003 puanının bile çok üstüne çıkacağını düşünüyorum.. 2 mb chach bellek var.. gerçi AMD ısrarla benim chach bellekle işim olmaz.. benim veri yolum kuvvetli dese de.. (bir önceki TL çekirdeğinde 1600 mhz olan veriyolunu.. zm çekirdeğiyle 3600 mhz çıkardı..) bu sebepten aslında iki misli bir performans bekliyorum bu makinadan.. ufak bir hayal kırıklığı oldu.. ama aynı paraya alacağınız bir intel sistemden iki kat daha iyidir bu sistem emin olabilirsiniz.. o yüzden makina hakkındaki düşüncelerinzde acele etmeyin..

şunu da eklemek isterim; benim şahsi görüşüm.. windows 7 için erken.. vistayı satışa başlamasına rağmen, sp1 çıkana kadar vistayı bile kurmadım ben.. microsofta güvenmiyom çünkü.. bi ton açıkla sürüyor piyasaya sonra durmadan güncelle.. ki windows 7 de milleti şu an kobay olarak kullanıyor.. herzaman ki gibi, hiç bir sorumluluğu da üstlenmiyor tabi..

Moblility modder ın yaptığı işte bizim mobility kartlar için kullanamadığımız ati driverlarını mobility kartlar için kullanabilir hale getirmek atinin sitesinde de var aslında mobility driverlar var ama bu hd serisi için yok işte lanet olsun

Abi microsoft ile ilgili düşüncelerine katılıyordum windows 7 den önce ama makineye o kadar işletim sistemi yükledim artık dedim öeh yani 64 bit bedava bi windows bulayım dedim netten aradım bunu buldum ve ısrar ediyorum bu windowsun vista ile alakası yok, herkes görüp eee vista bu diyebilir ama çok farklı kurunca anlıyor insan kesinlikle tavsiye ederim 2 kere tavsiye ederim 3 kere ederim

Bir arkadaş link istemiş link artık kaldırıldı torrent linki verdim geçen sayfada ordan çekebilirsin

• merhaba arkadaşlar 3d mark testi yapmışsınız bende benim makinamın değerlerini paylaşayım dedim.testi yaptığım driver ler kendi orjinal driverleri.9.1 i modlayıp tekrr deneyince sizinle paylaşıcam

ACER 6530G DERNEĞİ
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.