Şimdi Ara

Acer 5755G FAN PROBLEMİ ve SERVİS SÜRECİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende aspire 5755g kullanıcısıyım. Fan sorunu bendede var. Cihazı yüksek yük altında uzun 1-2 gün çalıştırana kadar problem yoktu. Nezaman skyrimi uzun süreler oynamaya başladım gerekli tam yük oluştu. Fan arızalandı. Klasik bilgisayar soğutma fanı problemi çıktı. Sesine katlanılabilir seviyede idi ve ihtiyaçlarım yüzünden göndermek için yazı beklemeye karar verdim. Şuanda fan sesi katlanılamaz durumda. Tam yükte sistem ısınma limitlerini aşmıyor ancak aynı bozuk masaüstü bilgisayar power supply fanı gibi ses çıkar hale geldi.

Türkiyede araştırdığım modeller 2nci nesil core i5-i7 sandybridge mimarili mobil işlemcili notebooklar tam yük altında genellikle 80 ile 96 derece arasında ısınmalara sahipti. Bu modelde o şekilde işlemci asla 100 derece limite ulaşmıyor 90 derece civarında kalıyor. Asla limit 100 derece ( bendeki bozuk fanla bile ) aşılmıyor. Bu yönden sorun yok. Mimari buna göre üretilmiş. Bozuk fanla bile tam yükte ısınma limiti aşılmıyor. Ancak ses berbat. Şu an yazarken bile rahatsız oluyorum.

Acerın bu modelde kullandığı model çok ufak ve fanın motoru o 90 derecelik ortamın göbeğinde. O fan motorunu oraya koymak yerine hava sirkülasyonunu biraz uzaktan başlatsalar bu olmayacaktı. Fan garantide değişir ama yeni fan göbeğinin aynı daracık yerde o ısıya nasıl dayanacağını merak ediyorum. Uzun vadede güvenemiyorum.

Kronik demek için problemin cihaz değişmeden çözülemez olması gerekli. Ha evet tüm acer 5755g lerde tasarım nedeniyle bu problemin çıkma ihtimali yüksek tam olarak çözülmeside güç. Sorun bilinen anlamda kronik ve mühim.

Her üründe kronik sorunda çıkabilir mühim olan arkasındaki destek. İsim kullanmayayım araştırmalarım sonucu acerın türkiye servisinin çok fazla el değiştirdiğini öğrendim ve sağlamlığı bilinen bir acer türkiye distribitöründen bir bayi arkadaşımın alımı sayesinde cihaza kavuştum. Onlara güvendim. Koskoca intel tüm sandybridge notebook mimarilerindeki usb hatası nedeniyle R2 revizyonunu toplayıp R3 leri verdi. Olabilir. Mühim olan çözüm.

Ayrıca bu tür kronik sorunlarda üretici servise basit çözüm sunar ve serviste bu konuda profösyönelleşir. Bu durumda sorunun çabuk ve etkili çözülmesi gerekir.

• soğutma sistemi çabuk bozuluyor bazı markaların bazı modelleri yüke gelmiyor fan ağır yük altında zamanla bilye bozabiliyor.buda çok ses demek mesela daha dün akşam arkadaşın hp bilgisayarının fanı tozlanmıştı üfleyip tozunu sileyim dedim fan dengesizleşti en ufak bir zora gelmiyor yerine oturunca düzeldi.fanı sadece 4santim çapında ne kadar soğutma sağlar yük altında fan varki 8 santim çapında işlemci ve ekran kartında biriken havayı dışarı atıyor bu çok büyük bir hava sirkülasyonu demek dar alanda.ama sendeki model zaamnla bu konuda sıkıntı verebilen bir model 5755g başlığında da benzer sorunlar oluşmaya başlamış iyi bir durum değil.
  • geçmiş olsun Ciddiyetsiz krdeşim
    nasıl bir servis onu anlamadım yani koskoca acerın adını kötülüyorlar ayıp yani gerçekten ayıp bu servise
    bnde sorun yaşadım ama asus bilgisayarımla
    asus m51 serisi almıştım tam 1.5 yıl kullandım
    o bilgisayarı aldığımdan beri fabrika hatası vardı
    bunlarıda yazdım öle gönderdim kendi mausu çalıuşmıyor ekran aparatları var eski modellerde
    o açılıyor dengesiz bir tarafı açılıyor bir tarafı aşağıda kalıyor
    neyse öle idare ettim 2000 tl para verdim taktıkları menteşe adam akıllı değil plastik
    değiştiler ankara daki servise elden götürdüm değişti
    ama daha 1 hafta olmadan yine kırıldı bnde o menteşeye
    japon yapıştırıcı ile sigara külü ile yapıştırdım ölelikle hallettim hiçbirşey diyemediler
    ölede gönderdim notu yazıp
    31 iş günü geçti beni aradılar parça gelmesini bekledik gelmedi
    31 iş günü geçtiğini sölediler bana
    yeni bir bilgisayar talep etmemi sölediler k52j serisinin yeni modellerinde gönderdiler
    sıfır makina süper oldu
    bnde böle yaşadım avukata verdim öle aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasangul01 -- 12 Mayıs 2012; 12:05:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

öncelikle karşıılaştığınız sorun için size de geçmiş olsun. yaşanan sorun yaklaşık olarak benimki ile aynı. ben de cod:mw3, bf3, nfs:run ve bu gibi oyunları 8-9 saat sürelerde oynuyordum ilk aldığım günlerde. sorun da sonrasında oluşmuştu zaten. sözünü ettiğiniz 90C bir notebook için yükte normal sayılabilir. ama 90 üstüne çıkınca bir sorun var demektir. çok şükür şu an için sorunum çözüldü. yaklaşık 1 buçuk aydır fan ve sıcaklık sorunu yaşamıyorum. ancak hala acer yetkili servisinden memnun değilim. çeşitli şekillerde farklı sorunlar ile karşılaştım servis sürecinde ve sonrasında. yukarıda belirrtim çoğunu zaten. şu an o oynatınca çıkan ses harici bir sorun yok bilgisayarımda. ilk yüklediğimde yine 8-9 saatlik periyotlarla skyrim oynuyordum ve hwmonitor programı altında soğutucu olmadan en yüksek 91C gösterdi pc sıcaklığını.

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

söyledikleriniz çok doğru. ben de bir nevi teknik servislik yapıyorum şu an. gelen bilgisayarlara hava üfleyerek oluşan sesi düşürüyoruz. bu riskli tabi. ancak bu cihaz ona bile gerek bırakmadan vidyodaki sesi çıkarmaya başlamıştı direk. sorunu ilk belirttiğimde yukarıda göreceğiniz gibi bunun kronik olamayacağı söylenmişti. hak verip sözümü geri almıştım. ancak sorunun tasarım ve kalitesiz malzeme kullanımından olduğunu açık bir dille belirttim ve yineliyorum. bir çok marka ve model inceledim. hepsinde sorun teşkil edebilecek modeller var. reklam yapıyormuş gibi algılandığı için marka vermeyeceğim ancak daha iyi modeller piyasada mevcut. fiyat farkı da abartılır değil. yineliyorum acer'dan değil tüketiciler bu ürünü alırken 2 kere düşünsünler.

quote:

Orijinalden alıntı: hasan_gul

öncelikle teşekkür eder ve sizin de yaşamış olduğunuz sorunlar için geçmiş olsun derim. uzun uğraşlar sonucu da olsa çözüme kavuşmanız sevindirici. aynı durum kız arkadaşımda da yaşanmıştı. garantinin bitimine 10 gün kala servise verdi ve 20 iş günü içinde yapamadıkları için değişim/para iade kazandı. ancak o duruma kadar her ay servisteydi tabi. sonrasında da para iadesi talebine de biraz zorluk çıkardılar ancak ısrarlı çabalar sonucu hakkımızı aldık. şu an gelen para ile k53u model asus aldık. böyle servis kaynaklı sorunlar marka ayırt etmeksizin çıkabiliyor. sözünü ettiğiniz asus şu an en beğenilen servislerden (teleservice) olmasına rağmen. aslında burada direk markayı kötülemek yanlış çünkü servislerin payı büyük ancak o servisler ile anlaşmayı yapan da bizler değil ürünlerini kullandığımız markalar. markaların da bu yetkili servis sorunlarında dolaylı da olsa payı var. sonuç olarak tüketiciler alacakları ürünü incelerken öncelikle fiyat,performans ve tasarım olarak bakmaktan ziyade bir de sağlamlık, marka güvenilirliği ve satış sonrası servis durumunu da mutlaka araştırmalılar.

son olarak mutlaka ve mutlaka tüketici haklarını bilip ona göre hareket etsinler. eğer haklarınızı bilip ona göre hareket ederseniz size karşı tutumları hemen değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddiyetsiz -- 12 Mayıs 2012; 12:46:19 >

• Ciddiyetsiz krdeşim hepimize geçmiş olsun derim
    sende saol öncelikle tabiki yukarıda bahsettiğim gibi
    asus marka çok iyidir ama şunu söyliyim asus marka laptoplarda
    sadece şunu beyenmedim dvd-rw olayı hemen hemen bazı boş dvdleri yazmıyor sinir etti ya beni
    nbir yönden çok iyi ekran olsun çok iyi şimdi o bilgisayarım evde eşimin oldu ona verdim kendime acer aspire 5742g aldım
    telefon faturasından kurtulmak için bu yönteme başburdum
    napim işte böle acer'ı da kendi şirketimizde çalışan bilgisayardan çok iyi anlayan arkadaşımız var
    o tavsiye etti bilgisayarın da uzmanı diyim yani
    o tavsiye edince aldım tabi o aldıktan sonra hemen almadım 6 - 7 ay bekledim nasıl fazn ısınması
    oluyor mu şikayeti olabilir die bekledim ondan sonra
    aldım çok da memnunum ama birtek şu eksik bluetooth aygıtı eksik krdeşim
    oda olsaydı süper olurdu ama şöle birşey var
    driver listesinde acerin oda var driver anlamadım burasını işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasangul01 -- 12 Mayıs 2012; 13:01:12 >

• özellikle yazdığın yazıları dikkatlice okudum krdeşim
    fan sesi olan video yu da izledim çk berbat bir ses
    şans işte elektronik malzemeler şans Ciddiyetsiz krdeşim nerden bilebilceksinki
    kimse bilemezki arıza olup olmadığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasangul01 -- 12 Mayıs 2012; 13:03:18 >
  • quote:

acer iyidir. yine alacak olsam listemde olur. en azından casper gibi değil :) dediğim gibi şu an memnunum ancak işte sorun çıkması insanı üzüyor ve ürüne karşı belli bir anitpati getiriyor. tamir edilemez bir sorun olsa da göndersem yapamasalar paramı alsam diye içten içe istemiyor da değilim :) alırken ürünü 6-7 ay gözlemleyip alman iyi olmuş. bu bir notebook'un çalışması hakkında bilgi sahibi olabilmek için yeterli bir süre.

bahsettiğin üründe o modelin sendeki sürümünde dahili bluetooth olmayabilir. üreticiler aynı modelin donanımlarını değiştirerek farklı fiyat aralıklarında çıkarıyorlar. modelin driver sayfasında bluetooth sürücüleri bulunması bundan kaynaklıdır. ancak çok gerekli ise 10tl gibi bir fiyatla küçük bt vericiler var piayasada. tercih sana kalmış :)

• Düşünceli mesajlar için tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Daha önce başka ürünlerde kimi forumlarda oldukça ateşli yorumlar yapmıştım akabinde cihazı sonuçlandıracak servise yada distribitöre elden teslim etmiştim. Belli gün süre sonra muhadil teslimi için elden teslim gerekiyor diye biliyorum. Onlara gerekli dille konuyu belirttim yaptığım yaygarada boşuna oldu. Kısa sürede sorun çözüldü. Umarım bu durumdada bu şekilde olur elimde direk sağlam distribitör faturası var. Bende rahat çözemessem bilemiyorum.

Isınan laptop konusunuda bir açıklama yapmak istiyorum. Cihaz ellendiğinde yüksek sıcaklık hissi veren laptop kullanıcıya psikolojik bir rahatsızlık veriyor. Kimi laptopun metal kaplamasıyla birlikte tasarım sıcaklığı hemen dışar salıyor. Laptop işlemcisi olarak core 2 duoların azami sıcaklığı 105 derece. Pekçok masaüstü işlemcisi 60 derece dediğinde stabilte sorunu olur. Laptop işlemcileri soğutma kaynağı darlığından buna göre üretiliyor. Yani masaüstü işlemcide 50-60 derece gördüğünüz laptopda 80-90 derece. Örnek laptop yoğun donanıma rağmen ( misal 2nci nesil core i7 mobile ve geforce 555m .... ) yük altında 95 dereceyi asla geçmiyor ve sıcaklığı kasaya yansıtıyor. dış yüzek 95 derece demiyorum bir kısmını atıyor. Bu kullanıcının kasa yanıyor kötü yorumlarına sebep oluyor ancak o kasa o sıcaklığı dışarı vermese içi fırına dönecek. Bu sıcaklık 70-80 de olabilir. Kimi üreticilerde müşteri laptop yanıyor demesin diye sıcaklığın kasa önüne dağılmasını engellerken kasanın altını yada içini fırına çeviriyor. Laptop işlemcileri tasarım olarak azaminin dibinde çalışmaya göre üretiliyor. Laptop işlemcisinde olay ne olursa olsun limitin aşılmaması. 80 diyecek 90 diyecek 95 diyecek ama asla 100 demiyecek. 5755 g de bu başarılmış çünkü mevcut bozuk fanla klima odayı fırına çevirdiğinde 96 diyor ama asla 100 demiyor. Tasarım böyle. Fiyat performans oranı yüksek tüm yeni nesil core i lerde yük altında sıcaklık 90 larda geziniyor.

Tam yükü denemek isteyenler için
    intel 2nci nesil core i mobile ve özellikle ayrıca ( muhtemelen optimus nvidia... ) ayrıca gpu su olanlar tam yükü bir denemek isterse..

http://www.sevenforums.com/tutorials/220743-cpu-stress-test-using-intelburntest.html burdan uygun sürüm alınacak
    http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ burdan furmark alınacak
    http://www.techpowerup.com/realtemp/ işlemci sıcaklığını ve o işlemci limit sıcaklığını gösterir.

tüm programlar kurulup aynı anda çalıştırılacak.

Ha ne yapıyorum intelin avx komut setine kadar kullanan orjinal benchmarkını ve 3d benchmarkını aynı anda çalıştırıp sistemi sonuna kadarda zorluyorum. varsa onboard yada değil hem gpu hemde işlemci tepeleme. gpu ve işlemci aynı soğutma üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Mayıs 2012; 13:56:36 >

• ewt aynen haklısın Ciddiyetsiz krdeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

quote:

acer iyidir. yine alacak olsam listemde olur. en azından casper gibi değil :) dediğim gibi şu an memnunum ancak işte sorun çıkması insanı üzüyor ve ürüne karşı belli bir anitpati getiriyor. tamir edilemez bir sorun olsa da göndersem yapamasalar paramı alsam diye içten içe istemiyor da değilim :) alırken ürünü 6-7 ay gözlemleyip alman iyi olmuş. bu bir notebook'un çalışması hakkında bilgi sahibi olabilmek için yeterli bir süre.

bahsettiğin üründe o modelin sendeki sürümünde dahili bluetooth olmayabilir. üreticiler aynı modelin donanımlarını değiştirerek farklı fiyat aralıklarında çıkarıyorlar. modelin driver sayfasında bluetooth sürücüleri bulunması bundan kaynaklıdır. ancak çok gerekli ise 10tl gibi bir fiyatla küçük bt vericiler var piayasada. tercih sana kalmış :)

hocam son durum nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• son durum iyi. güle oynaya kullanıyorum şu an.. ne fan sesi ne de aşırı ısınma gibi bir sorunum yok şimdi. yok diyorum ancak 40 dereceyi geçen şu izmir yazında 4-5 saatlik Skyrim oynadıktan sonra nadiren makine ısınmadan kaynaklı oyundan atıyor. çok iyi olmasa da allahtan 5-6 liralık bi soğutucu var ancak yetersiz tabi :)
  • quote:

son durum iyi. güle oynaya kullanıyorum şu an.. ne fan sesi ne de aşırı ısınma gibi bir sorunum yok şimdi. yok diyorum ancak 40 dereceyi geçen şu izmir yazında 4-5 saatlik Skyrim oynadıktan sonra nadiren makine ısınmadan kaynaklı oyundan atıyor. çok iyi olmasa da allahtan 5-6 liralık bi soğutucu var ancak yetersiz tabi :)

benimde fan biraz ses çıkartmaya başladı. İlginçtir laptop masadaydı 30-35 derece egimli açıyla başka bir odaya taşıdım laptopu. masaya koyar koymaz fandan tııır tııır diye sesler gelmeye başladı. 3-4 gün oldu hala var o ses. garantiye yollasammmı yollamasaammı teraddütteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 17 Temmuz 2012; 19:45:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre42dem

benimde fan biraz ses çıkartmaya başladı. İlginçtir laptop masadaydı 30-35 derece egimli açıyla başka bir odaya taşıdım laptopu. masaya koyar koymaz fandan tııır tııır diye sesler gelmeye başladı. 3-4 gün oldu hala var o ses. garantiye yollasammmı yollamasaammı teraddütteyim

eğer benm o paylaştığım vidyodakine benzer bir ses ise yolla. ama tozlamış da olabilir. önce bi imkanın var ise fana hava tut yoksa süpürge ile çektir.. devam ederse gönder fanı değiştirsinler
  • quote:

quote:

son durum iyi. güle oynaya kullanıyorum şu an.. ne fan sesi ne de aşırı ısınma gibi bir sorunum yok şimdi. yok diyorum ancak 40 dereceyi geçen şu izmir yazında 4-5 saatlik Skyrim oynadıktan sonra nadiren makine ısınmadan kaynaklı oyundan atıyor. çok iyi olmasa da allahtan 5-6 liralık bi soğutucu var ancak yetersiz tabi :)

benim fandan da aynen videodakine benzer ses gelmeye başlamıştı garantiye gönderdim sorunu da ayrıntılı yazdım 10 gün geldi bilgisayar fan tozluymuş temizlik yaptık falan dediler ilk gün bi sorun çıkmadı daha sonra aynı sorun tekrar başladı hatta videosunu da çektim yükleyebilirim ayrıntılı test ettik filan dediler ama inanmıyorum kulakları mı sağır bilmiyorum özellikle makineyi 45 derece filan döndürünce cpu fanından traktör sesi gibi ses gelmeye başlıyor yani öyle bi ses ki bi ara özellikle ısınında kesiliyo ilk açılışta soğukken bildiğin traktör şimdi tekrar garantiye görderecem bakalım ne olur burda forumda görünce aynı problemi kıllanmadım değil bu arada makine 3820tg modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyslecs -- 21 Temmuz 2012; 23:07:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xyslecs

quote:

quote:

benim fandan da aynen videodakine benzer ses gelmeye başlamıştı garantiye gönderdim sorunu da ayrıntılı yazdım 10 gün geldi bilgisayar fan tozluymuş temizlik yaptık falan dediler ilk gün bi sorun çıkmadı daha sonra aynı sorun tekrar başladı hatta videosunu da çektim yükleyebilirim ayrıntılı test ettik filan dediler ama inanmıyorum kulakları mı sağır bilmiyorum özellikle makineyi 45 derece filan döndürünce cpu fanından traktör sesi gibi ses gelmeye başlıyor yani öyle bi ses ki bi ara özellikle ısınında kesiliyo ilk açılışta soğukken bildiğin traktör şimdi tekrar garantiye görderecem bakalım ne olur burda forumda görünce aynı problemi kıllanmadım değil bu arada makine 3820tg modeli

kardeş ben birşey farkettim bu ses çıkarma fan yavaş dönünce oluyor. ben bu ses yüzünden fanın deliginden fanı tıkadıl bir kagıtla 10dk felan dakika felan yani fanın çalışmasını durdurdum. sonra pc ısınmaya başladı çıkardım kagıdı fan hızlı dönmeye başladı baya ama o traktör gibi sesden eser yok sadece hava püskürtme sesi var. sonra pc soguyunca fan yavaş dönmeye başladı ve o traktör sesi tekrar çıktı

• Evet aynen katılıyorum stres testi yapıyorum fan son hız çalışırken sorun yok ama yavaşladimı ses başlıyor dediğim gibi özellikle de yeni açınca cihaz soğukken daha fazla mesela çok ses gelince kaldirıp biraz sertçe masaya koyuyorum bu süre kesiyo bi sorun olduğu kesin benim sinirlendigim bu nasıl garanti yapılan sorun yok diye geri gönderebiliyor tabi yarın videosunu yükleyebilirsem daha iyi anlaşılir tabi sağırlar mi bilmiyorum hakkaten servise özellikle belirtelim böyle bu sorun olduğunu farklı modellerde, üstelik pazartesi gönderecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyslecs -- 22 Temmuz 2012; 14:47:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.