Evet bir araba bakıyoruz ama henüz hangi fiyat aralığında olması gerektiğine bile karar veremedik.
Ben ehliyeti geçen sene bu zamanlarda aldım. Tabi aldığımla kaldı 4-5 sefer araba kullandım bunun dışında :) Şimdi benim kullanmayı öğreneceğim :D daha sonrasında kullanacağım -öğrenciyim-,şirket arabası olmadığı vakitlerde babamın kullanacağı bir araba arıyoruz. Allah izin verirse en azından 5 sene kullanmayı düşünüyoruz.
Tüm aramalarımı sahibinden.comda yaptım. İlk başta 15000 civarı arabaları araştırdım. Bulduğum arabalar 10-12 yaş civarında idi. Bana kalırsa problem yoktu ama babam pek istemiyor bu yaşlarda arabaları. Problem çıkartır, temizini bulmak zor olur, 15-17 yaşında çok düşük fiyata satarız diyor. 100000 kmnin altında olması gerekiyormuş bir de :)
Daha sonra Mazdalara bak dedi, ben de baktım, görünüş olarak çok iyi arabalar -2004-2009 arası kasa- ama özellikleri nedir ne değildir bilemiyorum. Öte yandan 25000 civarı fiyatı var bu arabaların. LPGsiz alırsak bir de LPG taktırmak -eğer Mazda alırsak Landi Renzo düşünüyoruz- gerekecektir. Şimdi bu kadar masraf yapıp aceminin eline vermek doğru mu bu arabayı :D
Sonra Lacetti HB'lere baktım ben. Fiyat olarak Mazdalara göre makul, 16-17-18 civarında LPG+otomatik vites olanlarını bulmak mümkün. Ama burada da sanırım marka pek güven vermiyor. Opel servislerinin bu arabalara baktığını biliyorum ama sorunlu bir araç almak istemeyiz.
Kasım ayını beklemeyi düşünüyoruz şimdilik acelesi yok, ancak uygun fiyata temiz araba bulursak Kasıma kadar da alabiliriz.
Not: Bu arada 1.90 boyundayım, ufak arabalara binmek rahatsız ediyor beni :) Berlingo, Connect gibi arabalara alıştığım içinde bu kadar rahatsız oluyor olabilirim :D
Evet sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar? Tavsiyelerinizi bekliyorum.