Şimdi Ara

acemiye öneri (linux)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    daha önce ubuntu 11.10 kullanmaya çalışmıştım.iyiki wubi ile kurmuşum.
    kurduktan sonra driverlarla ilgili çok problem yaşadım.
    bunları çözerken -apt -get -install filan komutlar öğrenmiştim o zaman.biraz zorlasam yine öğrenirim ama uzun uzun şeyler beni geriyor.
    ubuntu kullanmayı istememin amacı sadece facebook youtube forum gibi sitelerde gezmek,film ve müzik.
    codec kurmak çile flash player kurmak çile (benim için zor)
    mint in veya fedoranın bunlardan kolaylığı nelerdir?

• Linux Mint 12, Ubuntu 11.10 tabanlı bir dağıtım, DVD (1 Gb.) sürümü kurarsanız Codec, Flash Player, Java gibi eklentileri yüklemenize gerek kalmıyor. DVD sürüm 3 farklı masaüstü içeriyor; Mate, Gnome Klasik ve Gnome Shell. Ben bu masaüstleri yerine aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak kurabileceğiniz Cinnamon masaüstünü öneriyorum. CD sürümü ise tek tıklama ile DVD sürüme yükseltmeniz mümkün, CD sürüm Gnome Shell masaüstü ile geliyor.

quote:

sudo apt-get install cinnamon

Cinnamon Masaüstü ile ilgili daha fazla bilgi için buradaki Root E-Dergi 9. sayıyı inceleyebilirsiniz.

Linux Mint 12 DVD sürümü Windows altında Mint4win ile kurmak için burayı inceleyebilirsiniz.

• Mint debian xfce öneririm hem cok hizli hemde kolay bir arabirime sahip. Ayrica kapanis ve acilis süreleride cok hizli. Ama film izlemeyi düsünüyorsan Hd filmleri özellikle windowsta kalmani tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: NGC3603

Mint debian xfce öneririm hem cok hizli hemde kolay bir arabirime sahip. Ayrica kapanis ve acilis süreleride cok hizli. Ama film izlemeyi düsünüyorsan Hd filmleri özellikle windowsta kalmani tavsiye ederim.

Deme öyle ubuntu çok gelişti çok kaliteli yazılımlar var

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI BÖYLE YARIM KALMAYACAK,O KUPA BİR GÜN ELLERİNİZ DE KALKACAK!
  • ubuntu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyzk

quote:

Orijinalden alıntı: NGC3603

Mint debian xfce öneririm hem cok hizli hemde kolay bir arabirime sahip. Ayrica kapanis ve acilis süreleride cok hizli. Ama film izlemeyi düsünüyorsan Hd filmleri özellikle windowsta kalmani tavsiye ederim.

Deme öyle ubuntu çok gelişti çok kaliteli yazılımlar var

Yazılımla alakalı değil ki üreticiler ekran kartı için adam gibi sürücü yazmıyor, ben bir ara Ati nin kendi ürettiği sürücüyü yükledim açık kaynak kodlu sürücüden daha kötü ve sorunluydu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Autocad için PC Tavsiyesi...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.