Şimdi Ara

Acemiye Cila Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok forumdan yazılar okudum. Burada da okudum fakat ne yapacağıma karar veremedim. Örneğin bazısı teflon cila korur derken birileri de silikon cila parlatır demiş ama hangisi iyi anlamına geldiğini bilmiyorum. Durumum şu; 3,5 yıl kadar düz yıkama dışında bir işlem yaptırmadım araba. İlk alındığında ikinci el olarak pasta cila ve iç temizlik yapılmıştı. Artık araçla uğraşmak istiyorum ama deneyimim hiç yok.

Öncelikle düşündüğüm pasta yapıldığı için boyanın bir miktar inceldiği. Çizilen yerler olsa da boya daha da inceleceği için yaptırmayı düşünmüyorum. 10. yaşına girecek araç ve önceden ne kadar pasta yapıldı bilgim yok. O yüzden kaportacı arkadaşımız (ön tamponu boyayan) cila atalım bir ara gel dedi. Cila attıktan sonra da ben onu korumak istiyorum. 1 ay kadar süre sonra özelliğini yitirecek. Wax'ı hele hiç bilmiyorum. Tabaka yaratıyor fakat cila ile farklı şeyler olduğunu bilmiyordum.

Kısaca ben aracımı cilalı şekilde teslim alacağım 1 ay sonra özelliği azaldığında elle cila uygulamasını en kolay şekilde nasıl uygularım? TurtleWax ürünleri kolay, ÇBS olanlar daha zahmetli yazıyordu. Nedir işin aslı? Ayrıca Wax uygulaması yapmalı mıyım yararını görür müyüm?

• aynen ben de basit bişey arıyorum fısfıs gibi olur şampuan türü olur

yıkamacıya 50 lira vermeden düzgün bişey
  • Cilalı şampuanlar var ayrıca Sonax'ın hızlı cila spreyi var. Onları kullandım fakat etki süresi 1 gün falan. Ama normal yıkamaya göre farkını görürsün. Hızlı cila uygulaması için aracı yıkadıktan sonra ıslak iken bölgesel spreyleyip bezle yedirip beklemen gerekiyor. Sonra da mikrofiber bezle iyice temizleyip parlatıyorsun olayı o. Fakat dediğim gibi kalıcı değil daha kalıcı çözümler istiyorum böyle kolay uygulanan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Cilalı şampuanlar var ayrıca Sonax'ın hızlı cila spreyi var. Onları kullandım fakat etki süresi 1 gün falan. Ama normal yıkamaya göre farkını görürsün. Hızlı cila uygulaması için aracı yıkadıktan sonra ıslak iken bölgesel spreyleyip bezle yedirip beklemen gerekiyor. Sonra da mikrofiber bezle iyice temizleyip parlatıyorsun olayı o. Fakat dediğim gibi kalıcı değil daha kalıcı çözümler istiyorum böyle kolay uygulanan.

1 gün yetersiz . petroldeki köpükler toz görmezsem 3 gün yetiyor parlaklığa
  • Uygulama yapılan yer önemli. Size 1 hafta gider
  • Aracınızda çizik varsa düzgün bir pasta işeminden sonra gerekli temizlik yapıldıktan sonra cila kullanın.Hızlı cila temz araca sık sil parlat şeklinde uygulayabilirsiniz fakat ömrü kısa olur.Marketlerde meguiars/sonax yada turtle wax cila ürünlerini kullanabilirsiniz.Yada biraz daha kaliteli ürün isterseniz internet üzerinden bölünmüş olarak satılan ürünler var.Fk1000p gibi soft99 gibi.

Sadece cila atmak boyayı dış etkenlerden korur aracın temizlenmesi kolaylaşır.Ayrıca ciladan sonra uygun birşampuanla yıkanmalı ki cilanın dayanım süresi artsın benzin istasyonlarındaki köpükle yıkarsanız 3 yıkama sonra hiçbirşey kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

quote:

Cilalı şampuanlar var ayrıca Sonax'ın hızlı cila spreyi var. Onları kullandım fakat etki süresi 1 gün falan. Ama normal yıkamaya göre farkını görürsün. Hızlı cila uygulaması için aracı yıkadıktan sonra ıslak iken bölgesel spreyleyip bezle yedirip beklemen gerekiyor. Sonra da mikrofiber bezle iyice temizleyip parlatıyorsun olayı o. Fakat dediğim gibi kalıcı değil daha kalıcı çözümler istiyorum böyle kolay uygulanan.

Oralarda yıkatmanızı tavsiye etmem. Köpükler nedir, ne değildir belli değil. Aracın boyasını solduruyor. Ayrıca çoğu istasyon kuyu suyu kullandığından arabayı gerçekten mahvediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Pasta Cila Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

quote:

Oralarda yıkatmanızı tavsiye etmem. Köpükler nedir, ne değildir belli değil. Aracın boyasını solduruyor. Ayrıca çoğu istasyon kuyu suyu kullandığından arabayı gerçekten mahvediyor.

evet farkındayım ama hem arabam aşırı değerli bişey değil hem de her seferinde yıkamacılara 10-15-20 vermek dokunuyor biraz.. çünkü o 20 liraya 100km yol yapıyorum :/

+ petrolde yıkamada hep su kireç izi kalıyor antalyanın suları aşırı aşırı kireçli

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Peki boyanın ne kadar ince olması riskli olur? Kaportacıda boya ölçüm cihazı varsa ölçtürüp uygulatabilirim. Pasta riskli olduğundan kendim uygulamada çekiniyorum cihaz olmadan.

Peki dediğiniz tüm cila ürünleri uygulama öncesi Kil yapmak önemli midir? Kil uygulamasını izlemiştim fakat cilada bazıları yüzey beyaz olana kadar uygula sonra mikrofiber bezle sil diyorlar net bir cevap göremedim nasıl uygulayabilirim cilayı? Ayrıca wax da aynı şekilde mi uygulanıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Siz nasıl yıkıyorsunuz aracınızı? Kuyu suyunu söyleyince kuşku uyandırdı bende benzincilerde yıkamayı düşünüyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Siz nasıl yıkıyorsunuz aracınızı? Kuyu suyunu söyleyince kuşku uyandırdı bende benzincilerde yıkamayı düşünüyordum.

Benim imkanlarım dahilinde evimde küçük ve basit bir su arıtma sistemim var. 1 saate 19LT çeşme suyunu arıtabiliyorum. Arıttığım su ile özel bir oto şampuanım ve mutlaka ama mutlaka kullandığım bel altı, kaporta, cam süngerlerim var. O şekilde yıkıyorum hocam.

Belaltına sürdüğüm süngeri kaportaya, kaportaya sürdüğümü cama sürmem asla. Pırıl pırılız her daim
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Boyanın ne kadar ince olmasının riskli oldugunu bilmiyorum.Neden pasta yaptırmak istiyorsunuz ne kadar çizik aracınız.Wax ile cila aynı şey zaten.Hızlı cilada sık sil parlat şeklinde diger çeşitlerde yüzeye çok ince bir tabaka halinde yayılır kuruması beklenir ve silinir.

Daha ayrıntılı bilgi için detailturkey sitesine üye ol bende iyeyim daha iyi bilenler aydınlatır.
  • Ayrıca tek çeşit pasta yoktur.Aracın durumuna göre farklı aşındırıcılıkta pastalar var.Pasta dediginde zaten sıvı zımpara gibi düşün.Genelde ucuz olsun diye uygulamadan sonra hare bırakmayan tek seferde işini görsün diye sanayide tek pastayı her araca uyguluyorlar.Pastada aracın durumuna en uygun pastayı seçmek lazım ne kadar az aşındırıcılık o kadar iyi.
    Valla helal olsun ben çift kova ilerisine geçemedim detailing durumunda Bir ara basınçlı su için bile zararlı diyorlardı her kafadan ses çıkıyor maalesef. Benim anladığım aslında önemli olan ufak detayların olduğu. Uygun pH'lı su ve şampuan önemliymiş. Bunları dikkate alarak devam edeceğim bakalım nasıl bir değişim olacak. Elimden geldiğince buraları şenlendirmeye çalışıcam
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Kapı kolları altında çok çizik var, tırnak çizmiş. Onun dışında patencilerin sayesindeki çizikler de var. Belki uygulanabilir ikinci mesajda dediğiniz gibi ince bir pasta en azından. Detailturkey'e üyeyim fakat oradakilerle aynı dili konuşamıyorum çoğu şeyi bilmediğim için
  • quote:

Valla helal olsun ben çift kova ilerisine geçemedim detailing durumunda Bir ara basınçlı su için bile zararlı diyorlardı her kafadan ses çıkıyor maalesef. Benim anladığım aslında önemli olan ufak detayların olduğu. Uygun pH'lı su ve şampuan önemliymiş. Bunları dikkate alarak devam edeceğim bakalım nasıl bir değişim olacak. Elimden geldiğince buraları şenlendirmeye çalışıcam

Takipteyim.
    Alınacak şeylere karar verdim. Sizde meraklısınız sanıyorum bilginiz vardır. Boya kalınlığını bilmediğimden ve küçük ihtimal de olsa boyayı yememek için aşındırıcı değil çizikleri dolduran bir pasta olan AG SRP düşünüyorum. Etkisi azmış fakat Wax olarak da Fusso Coat gibi uzun ömürlü bir ürün uygulayarak ömrünü uzatmayı düşünüyorum. Her iki uygulama da elle yapacağım için baya bir zamanımı götürecek önümüzdeki ay içinde uygulamaya başlayacağım bakalım ne olacak.

Ayrıca dış plastikler için de AG 39B çok methediliyor. Ben çok ucuza satılan mat lastik parlatıcı sürüyordum tabi etkisi 1 günden fazla olmuyor. Pahalı olan 39B'de dayansa dayansa 1 hafta dayanır. En iyisi nano ürünler ama daha çook amatörüm bakalım aşama aşama

Ek: Tabi bu dediğim markalarla istediğim şeyler toplandığında 100 lirayı geçiyor HB'den alsam anca 30 lirayı bulur. Alınan malzemeler de zaten bölünmüş olacağı için 100 liraya gidip sanayide yaptırsam aynı şey Tam detailing virüsü kapmadım daha HB'den alıp düşük kalite, düşük ömürlü şeyleri de kullanasım var başlangıç olarak. Ama ara markaları da öğrendim 2 gün internet araştırması sonrası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 18 Mart 2016; 1:19:31 >

• Kapı kolu etrafındaki tırnak ve yüzük çizikleri normal pastayla gitmiyor. Onlara farklı pasta almanız lazım.

Malzemeler arasında teneke kutuda Belco pasta buldum. Kapağı iyice paslanmış. Pastayı eski atletlerimle yapıyorum. Arabanın turuncuya dönen rengini tekrar kırmızıya çevirdim. Kapı kollarındaki çiziklere gelince işe yaramadı. Kılcal çizik olsa giderebilirdi. Kapılarda tamir işi olduğu için çok da üzerinde durmadım.
  • Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Bunu sınırı yok.Ürünler genelde yurdışından dolar fiyatıyla geldiginden çok pahalı oluyor.AGR SRP aşındırıcılıgı çok az olup dediginiz gibi çizigi doldurur.Üzerine wax atarsanız etkisi wax bittikten sonra biraz daha gider.Bütçeniz yoksa dış plastiklere parlatıcıya ne gerek var.Bu iş biraz hobi çok takıntıya dönüşür bir süre sonra.Dedigim siteye bakın 50TL kurulama bezi alıyorlar.Bu iş birazda bütçe meselesi.

Dediginiz işlemleri yaptıktan sonra önemli olan konu aracın nasıl yıkanacagıdır.Korumanın süresini belirleyen en önemli faktörlerden birisi.Bu işlemleri yaptıktan sonra benzincide yıkacaksanız aracı yaptıklarınıza yazık.Bence bütçeniz varsa yada ilerleyen zamanlarda ortalama 200 TL kovadan su çeken bir yıkama makinesi alın.Karcher/bosh/skill gibi.Böylece hem aracınızı uygun şampuanla yıkarsınız hemde oto yıkamalara para vermezsiniz.Tabi yerinizin uygun olması gerekir.Elektrik sorunu vs olmayan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.