Şimdi Ara

Acemisine On-Road RC Tavsiyesi :).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki hiç anlamıyorum bu cihazlardan, bu sebeple buraya danışmak istedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Evin arkasında Rc araç kullanmamıza olanak sağlayacak büyüklükte bir alan var, kuzenle de komşuyuz kuzen dedi birer Rc araç alıp takılalım diye :). Biz de başladık model bakmaya ama işte dediğim gibi o da ben de pek anlamıyoruz bu işlerden, fazla da maliyetli birşey almayı düşünmüyoruz.

    Öncelikle Elektrikli - Benzinli anladığım kadarıyla gerçekten farkediyor, acemisini elektrikli olanlar keser mi ?
    Unutmadan belirteyim araç başı max 500-600 Tl harcamayı planlıyoruz.

    Konularda dolaşırken bir arkadaşımız bu üründen almış, benim de hoşuma gitti aslında, konuda okuduğum kadarıyla iyi de bir ürünmüş sanırsam;

    http://www.kyoshoturkiye.com/urunIncele.php?urun_id=10192

    Bir de acemi aklı şu tarz ürünlere baktık :

    http://www.topmodels.com.tr/thunder-tiger-bmw-wtcc-3-series.html

    (Zannedersem uzak durmamız gerekiyor bunlardan, görünüşe göre arada bariz bir kalite farkı var gibi :). )

    Neyse bilmeden fazla yorum yapmadan soruma geçeyim: Sizden ricam bu ürünlere bakarken nelere dikkat etmem gerekir, hangi markalara güvenebilirim, önerdiğiniz On-Road Otomobil, kamyon, tır, iş araçları tarzı ürünlerden de tavsiye edebilecekleriniz varsa belirtebilirseniz çok sevinirim.

    Tabi bir de son olarak nereden almak lazım bu tarz ürünleri :).

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 26 Temmuz 2009; 21:03:48 >







  • 500-600 tl ye güzel yakıtlı araçlar alabilirsin ama önemli olan nasıl birşey istediğin elektrikli mi? yoksa yakıtlı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RespecT

    500-600 tl ye güzel yakıtlı araçlar alabilirsin ama önemli olan nasıl birşey istediğin elektrikli mi? yoksa yakıtlı mı?


    Bu kararı verirken neleri göz önüne almam gerekiyor bilmiyorum ki, google'dan da nasıl aratmak lazımsa ulaşamadım bir sonuca.
    Yakıtlılar daha iyi diye duymuştum, yakıtlıyı tercih etmek daha doğru olmaz mı ?

    Tamam birşeylere ulaştım şimdi, fazla birşey anlamadım ama yakıtlı olsun yau :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 26 Temmuz 2009; 23:55:16 >
  • Yedek parça bolluğu ve kolay bulunabilmesi.Yakıtlıların masrafı daha çok.Bakımı zor.Ama egsozdan çıkan ses hepsini unutturuyor. Egsozlu modeller daha ilgi çekiyor.Kullanırken daha zevkli oluyor.Elektrikli araçlarda hiçbir ses yok.

    Kullancağınız alan düz stabil bir zemin mi yoksa topraklı bir alanmı? Topraklı bir alan ise offroad daha uygun olur.Onroad araç için düz bir zemin,stabil bir yüzey gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 26 Temmuz 2009; 23:54:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fetih

    Yedek parça bolluğu ve kolay bulunabilmesi.Yakıtlıların masrafı daha çok.Bakımı zor.Ama egsozdan çıkan ses hepsini unutturuyor. Egsozlu modeller daha ilgi çekiyor.Kullanırken daha zevkli oluyor.Elektrikli araçlarda hiçbir ses yok.

    Kullancağınız alan düz stabil bir zemin mi yoksa topraklı bir alanmı? Topraklı bir alan ise offroad daha uygun olur.Onroad araç için düz bir zemin,stabil bir yüzey gerekir.


    Hmm anladım. Bir kuzene de danışayım ama elektrikliler niyeyse yakıtlılardan daha kalitesiz gibi göründü gözüme internet üzerindeki resimlerde..

    Zemin topraklı değil, fayanslı bir zemin. Gündüz vakti resim çeker atarım gerekirse, fayans araları sıkıntı çıkartır mı ?




  • Benimkinin üzerinde drift lastikleri var.Fayans gibi yüzeyde araç hep kayar.Kontrolü zor olur.Çünkü pati çekmekten düz gitmez.

    Bugün parke taşlarından yapılmış meydanda aracı sürdüm kontrolü çok iyidi.Kolay kolay sen istemedikçe kaymıyor.

    Yani en güzel tırtıklı zeminde daha iyi kontrol sağlanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fetih

    Benimkinin üzerinde drift lastikleri var.Fayans gibi yüzeyde araç hep kayar.Kontrolü zor olur.Çünkü pati çekmekten düz gitmez.

    Bugün parke taşlarından yapılmış meydanda aracı sürdüm kontrolü çok iyidi.Kolay kolay sen istemedikçe kaymıyor.

    Yani en güzel tırtıklı zeminde daha iyi kontrol sağlanıyor.




    Kafam karıştı yau şimdi, zaten çok büyük bir alan değil bol bol drift yaparız biz de heralde, offroadların da tipini falan beğenmiyorum itici geliyorlar acaip

    Almışken farklı lastik türleriyle falan mı alacaz şimdi noluyo




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Story Mode Araç alma hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Road Stone Lastik Hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ayrı bir masrafa gerek yok bence.Lastikler bitinceye kadar kullan.Bende bu şekilde yapacağım.
  • On-Road veya Off-Road olarak karar verin bence çünkü siz yakıtlıyı kafaya koymuşsunuz yazdıklarınızdan çıkan sonuç bu.

    On-Road
    araçlar hızlıdır çıkardıkları masraflar Off-Road araçlara göre daha azdır ancak kullanabileceğiniz uygun alan olması lazım bu aletler evde veya bahçede oynayayım tarzı araçlar değil sesi, dumanı ve egzozdan akan yağ nedeniyle mahalle arası, ev ve bahçede kullanılacak gibi değil.

    Off-Road
    araçlar On-Road araçlara göre daha yavaş ve biraz daha masraflıdır. Off Road araçlarıda yukarıda saydığım sebeblerden dolayı ev, mahalle ve bahçede kullanamassınız avantajı ise her yol şartında kullanılabilmesi toz, toprak, asfalt hiç farketmez.


    Off-Road kullanıcısıyım aracımın resimlerihttp://forum.donanimhaber.com/m_14618353/mpage_1/key_/tm.htm konuda görebilirsiniz.

    (birazdan yeni resimler geliyor)




  • Ben en iyisi kullanmayı planladığımız yerin resmini ekleyeyim, kafam karıştı çünkü :).
    Ses ve duman pek problem değil de o akan yağ olayı nedir :).
  • Motorlar 2 zamanlı olduğu için yakıtın içinde belirli oranlarda yağ oluyor bu yağ egzozdan tahliye ediliyor

    Örnek olarak aşağıdaki resme bakabilirsin

     Acemisine On-Road RC Tavsiyesi :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RespecT -- 28 Temmuz 2009; 2:00:02 >




  • Anladım, bilgi ve resim için teşekkürler.
    Pek sorun olacağını sanmıyorum, temizleriz bir şekilde yani. Neyse ben yarın gündüz vakti unutmadan resmini çekerim zeminin falan ona göre gerekirse vazgeçeriz yakıtlıdan napalım :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 27 Temmuz 2009; 2:45:59 >
  • Jato tarzı araçları düşünebilirsin aslında
  • Aslında o tarz araçlar pek ilgimi çekmiyor ama olabilir, zeminin resmini ekliyorum bu arada fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

     Acemisine On-Road RC Tavsiyesi :).

     Acemisine On-Road RC Tavsiyesi :).




  • Zemin On-Road araç için uygun sorun yapmaz ama dediğim gibi On-Road araçlar için sürekli düz zemin bulmanız gerekiyor araç alırken bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RespecT

    Zemin On-Road araç için uygun sorun yapmaz ama dediğim gibi On-Road araçlar için sürekli düz zemin bulmanız gerekiyor araç alırken bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.


    Anladım, bu durumda tercihimi on-roadlardan yana kullanacağım.
    Yardım için teşekkürler, bir de nereden almak gerekir, nelere dikkat etmek gerekir öneleriniz var mıdır kısaca belirtirseniz sevinirim :).
  • Bu araç gerçekten sağlam.Bugün en son hızda duvara çarptırdım.(isteyerek olmadı) .

    Aracı uzaktan kontrol ediyordum.Bir anda araç kendi kendine hızlandı.Son sürat duvara çarptı.Kumandanın pili zayıflayınca bir de uaktaysanız algılamıyor.Buna dikkat edin.

    Duvara vurunca takla attı durdu.Tekrar çalıştırdım çalışıyordu.Fakat eksozu tutan ayak yerinden kırılmış.Sorun değil kaynakla düzeltilir.Başka bir yerinde sorun yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fetih

    Bu araç gerçekten sağlam.Bugün en son hızda duvara çarptırdım.(isteyerek olmadı) .

    Aracı uzaktan kontrol ediyordum.Bir anda araç kendi kendine hızlandı.Son sürat duvara çarptı.Kumandanın pili zayıflayınca bir de uaktaysanız algılamıyor.Buna dikkat edin.

    Duvara vurunca takla attı durdu.Tekrar çalıştırdım çalışıyordu.Fakat eksozu tutan ayak yerinden kırılmış.Sorun değil kaynakla düzeltilir.Başka bir yerinde sorun yok..


    valla şu an en çok kafama yatan ürün sizinki oldu zaten, en ucuz nerede bulabiliriz ? Ya da siz kyoshoturkiye sitesinden almadıysanız nereden aldınız ?




  • Bende kendi sorunumun çaresini buldum.Kumandanın pili azalınca ve kontrolü kaybolunca aracı frenleyen "FAIL SAFE " diye bir ürün varmış.Benim yaşadığım durumlarda bu kontrol ünitesi devreye girip aracı frenliyor.

    Aracın yanında bu kontrol ünitesini alsan çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.