Şimdi Ara

Acemilik için motor tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • .. hiç motor kullanmadım diyebilirim. Acemiliğimi atmak için baya bir araştırmaya girdim ama işin içinden cıkamadım. önce kanuni deer 152 yi gözüme kestirdim araştırmalardan sonra pek sağlıklı bir motor olmadıgını ögrendim nekadar dogrudur bilmiyorum ama tipi çok hoşuma gitti. ucuz bir şey düşünüyorum mantıklı olan Cup modelleri geldi yarı otomatik ve büyük tekerlekli oldugudan dolayı ama hangi marka model bilemiyorum. genel olarakn innova söyleniyor ama onunda 2. ellerinin km leri cok yüksek ve fiyatlarda az değil yedek parçada fiyatlıymış. Cup olarak düşünüyorum ama illede cup olacak değil fikirlere acıgım. sıfır olarak mondial cup almak mantıklımı yada kanuni. istanbul anadolu yakasında kullanacagım genelde fazla uzun mesafe yapmam.? max bütçem 2000 tl. şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

• cup a alışman kolay olacaktır ve 3 ay sonra satıp büyütmek isteyeceksin ki büyütme niyetin de var alışınca hemen satacam dersen en ucuz ikinci el hangini bulursan onu al kısa süreline farketmez 700 800 tl ye al alış sat bence.ama 1 2 yıl binerim satmam diyosan honda yamaha kymco nun cuplarını tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bu_Ne_Oluyor?

cup a alışman kolay olacaktır ve 3 ay sonra satıp büyütmek isteyeceksin ki büyütme niyetin de var alışınca hemen satacam dersen en ucuz ikinci el hangini bulursan onu al kısa süreline farketmez 700 800 tl ye al alış sat bence.ama 1 2 yıl binerim satmam diyosan honda yamaha kymco nun cuplarını tavsiye ederim.

yani büyük ihtimalle bir kaç sene binme niyetindeyim. şöyle tipi güzel işimi görecek fazla fiyatlı olmayan cuplardan tavsite edebilirmisin model olarak? gerçi tipleri genelde aynı herahlde.
  • ben kymco activ 100 kullanıyorum vergisi yok hesaplı az yakar ve sağlam tavsiye ederim.
  • parça ve servis olarak yaygın ve ucuzmu?
  • 2000 TL bütçe ile çin malı bir motor almanı tavsiye etmiyorum. Düşünürsen eğer 2. el piyasasında güzel fiyatlara temiz Honda falan bulunuyor. Çin mallarını acemi kişilere pek tavsiye etmiyorum ben şahsen.
  • CBF 150
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç tavsiye
    4 ay önce açıldı
    Ankara'da motor ustası tavsiye...
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tatanga--2000 Tl ye sorunsuz temiz bulursan alayım hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkushu -- 27 Temmuz 2012; 18:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

2000 TL bütçe ile çin malı bir motor almanı tavsiye etmiyorum. Düşünürsen eğer 2. el piyasasında güzel fiyatlara temiz Honda falan bulunuyor. Çin mallarını acemi kişilere pek tavsiye etmiyorum ben şahsen.

honda innova mı?
  • 2000-tl güzel bir motor markası varı ama adını unuttum
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkushu

quote:

2000 TL bütçe ile çin malı bir motor almanı tavsiye etmiyorum. Düşünürsen eğer 2. el piyasasında güzel fiyatlara temiz Honda falan bulunuyor. Çin mallarını acemi kişilere pek tavsiye etmiyorum ben şahsen.

honda innova mı?

Birçok var İnnova , Today , Activa , Spacy vs
  • quote:

quote:

quote:

honda innova mı?

Birçok var İnnova , Today , Activa , Spacy vs

cub olarak innova değilmi sadece ?
  • hala büyük bir kararsızlık içindeyim cub diyordum ama istanbulda cok komik olacak gibi duruyor. pekte görmedim zaten istanbulda cub tek tük. kasım ayı gibi max . 1750-2000 tl ye ne alabilirim. ne almalıyım . cokta ufak birşey istemiyorum activa vs. gibi. cubtan girdim cbf 150 ye geçtim oradan zat 150 derken biri dedi yok ybr al öbürü boşver ybr yi cbr 125 al derken kafam allak bullak oldu. amacım istanbul içinde rahat rahat sorunsuz kullanmak nadirende olsa 2 kişi binilecek. uzun yol yapılmaz gibi birşey. az yaksın az sorun cıkartsın . 2000 tl ye cbf 150 yada ybr 125 bulamam sanırım.
  • Sizin yerinizde olsam 2000 tlyi asla herhangi bir cup'a yatırmazdım.Maxi scooter tarzı düşünürseniz çinli de olsa güzel makinalar var 140 t1 150 zat gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Sizin yerinizde olsam 2000 tlyi asla herhangi bir cup'a yatırmazdım.Maxi scooter tarzı düşünürseniz çinli de olsa güzel makinalar var 140 t1 150 zat gibi

150 zat genel olarak tavsiye ediliyor , düşünmüyor değilim fakat 150 lilik bir motora göre çok yaktığı söyleniyor?
  • quote:

quote:

Sizin yerinizde olsam 2000 tlyi asla herhangi bir cup'a yatırmazdım.Maxi scooter tarzı düşünürseniz çinli de olsa güzel makinalar var 140 t1 150 zat gibi

150 zat genel olarak tavsiye ediliyor , düşünmüyor değilim fakat 150 lilik bir motora göre çok yaktığı söyleniyor?

Evet 150 zatın fazla yaktığını bende duymuştum..Ama bu makinaların en baba yakacağı rakamlar bile olsun olsun 15-18 krş arası olsun.
    Bu arada 140 t1 yazmışım 150 t1 olacaktı.
    150t1 ile 150 zat karşılaştırması okumuştum bir yerde..150t1 biraz daha önde diyorlardı her açıdan..Tabi ikiside kullanmadığım,yabancı olduğum makinalar.Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

• ybr125 almalısın en güzeli o hem uzun yolda yaparsın motoru sağlam diyorlar
  • quote:

quote:

quote:

Evet 150 zatın fazla yaktığını bende duymuştum..Ama bu makinaların en baba yakacağı rakamlar bile olsun olsun 15-18 krş arası olsun.
    Bu arada 140 t1 yazmışım 150 t1 olacaktı.
    150t1 ile 150 zat karşılaştırması okumuştum bir yerde..150t1 biraz daha önde diyorlardı her açıdan..Tabi ikiside kullanmadığım,yabancı olduğum makinalar.Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

aslında hangisi ustalara daha az gidiyorsa onu almak lazım, ustalara danısıp ..

• quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

ybr125 almalısın en güzeli o hem uzun yolda yaparsın motoru sağlam diyorlar

istanbul içinde maxi scooter daha rahat olmaz mı ki , malum motorda olsan trafik yüzünden dur kalk cok fazla acıkcası bende ybr 125 yada 150 zat arasında yım su anda , ybr nin parcalarının fiyatları nasıl acaba.?
  • Bütçen motora başlamak için çok az gözüküyor , sadece motor için 2000 TL ayırdıysan çin malından başka fazla bir şansın yok , çin malı alırkende çok dikkatli olmalısın çabuk yıpranan motorlar ,ikinci ellerinde sıkıntılar çıkıyor örneğin canlı şahit olduğum bir olay pert olan motordan arızalı bir motoru yarım yamalak yapıyorlar satıyorlar.Dışardan anlayamazsın ama 1 hafta sonra motorda yağ kaçırma benzin kaçırma orasının burasının yerinden çıkması kırılması başlıyor.O yüzden biraz daha zorlayıp mondial drift tarzı birşeyler alabilirsin ayrıca motorcu olacağım diyorsan mutlaka düz vites motorla başla hiç sıkıntı çekmeyeceksin daha iyi öğreneceksin. Onunla en az 6000-10000 km arası yol yap derim. Arabayla motor kullanmak arasında çok fark vardır iki günde pişilmez bilgin olsun.

Eğer 2000 tl toplam param var diyorsan , işin biraz zor çünkü eğer ehliyetinde yoksa ( Kesinlikle ehliyetsiz kullanma )ehliyet vergisi ıvırı zıvırı derken 550 TL yi buluyor. Basit bir ekipman ( Kask - Dizlik - Mont - Eldiven-Bot ) 1000-1500 Tl arası tutar. Gerçekten motorcu olacaksan bunları mutlaka almanı tavsiye ederim.En kısa yolda bile dizlik kask mont eldiven şart ,düştüğünde vücudunun aracının kasası olduğunu asla unutma.Ne olacak şurdan şurası asla deme.

Son mesajında YBR 125 demişsin Hondalara göre parçalarının bulunabilirliği ve fiyatlar uygundur tavsiye ederim. Başlangıç için ideal bir motor ama dersen ki tarzım değil 1 sene içinde ben yeterli km yi tamamlarım motoru yükseltirim mondial , sym gibi markaları düşünebilirsin ama hiç bir zaman japon markanın yerini tutmaz onlarda çinde üretilsede :)

Şimdiden Hayırlısı olsun diyorum....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.