Şimdi Ara

acemilik atmak için tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_blue -- 28 Ekim 2013; 10:44:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hangi aracı alırsanız ona alışırsınız, bu kadar dert etmeyın bence. astrada dediğniz gibiyse iyi gibi ama fiyat sanki biraz yuksek gibi...
  • Arac ic anadoluda 22 istiyordu aslinda 21500 verdiler birakmadi bana 20750-21000 gibi birakacak Ama tabiki piyasayi da bilmiyorum tam

• quote:

Orijinalden alıntı: last_blue

Arac ic anadoluda 22 istiyordu aslinda 21500 verdiler birakmadi bana 20750-21000 gibi birakacak Ama tabiki piyasayi da bilmiyorum tam

aslında bende pıyasayı tam bılmıyorum ama ılk bakısta pahalı gıbı geldı.
  • acemi adamın alacağı araba uno ve paliodur.Başka hiçbir seçeneğe bakılmaz.
    Alacağınız arabaya da vereceğiniz paraya da yazık.
  • Renault 9 alın. Sol ayağınızla kollarınız kas yapar. Ondan sonra hangi arabaya binseniz oyuncak araba gibi gelir
  • Ya anlamiyorum bazen neden acemi arabasi hep belli modeller diyorsunuz maddi olarak tamam hakli olabilirsiniz de icinde can tasiyoruz bunun hic mi kiymeti yok ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk tüfek için tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam otomatik alabiliyorsan otomatik al, düşük model de alma . Araba sürmeyi de gözünde cok abartma. Astranin fiyatı cok yüksek yanliz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_blue

Merhaba arkadaslar ben 24 yasindayim 5 yil once ehliyetimi aldim cebime koydum evde araba olmayinca pratik yapamadim ve simdilerde ilk arabami almak istiyorum ama isin icinden cikamiyorum
    Neden?
    Ehliyet sinavina albea ile girdim herhangi bir sikinti yasamadan aldim ciktim debriyaj kavramasi cok ideal gelmisti bana rahata surmustum ama gecenlerde 1.4 clio 2006 model alize bindim kaldirmada cok zorlandim arac hic hosuma gitmedi bende mi sorun var aracta mi sizlerden yardim istiyorum bu konuda
    Direksiyon kabiliyetim iyi ancak trafik tecrubem yok ilk aracimi otomatik alip trafige alisim diyorum bu seferde manuelden koparsam korkusu oluyor
    Manuel almaya kalksam rahat kalkip yol alan arabalar hangisi bilmiyorum secemiyorum tork mu onemli beygir mi silindir mi cikmaza giriyorum
    İlk arabam oldugu icin yakiti hic sorun degil rahatca surebilecegim bir arac ariyorum butce 23-24 bin ne tavsiye edersiniz
    Bi tanidigimda 2001 opel astranin fulu var trigeri yeni degisti celik jant xenon far lpg var full orjinal 3 parca lokal boyali 21bin istiyor alabilirim bu araci ancak astrada acemilik atilir mi?
    Dizel araclar sanki daha mi kolay hareket ediyor hadi bi el birligi ile bana yardim edin
    Simdiden herkese tesekkur ederim

Bence ilk aracina 23-24 falan verme.. İlk aracini illa ki carpacaksin bir yere. O yuzden kaporta parcalari rahat bulunabilir bir arac al. Renault europa, fiat palio gibi.. Sonra iyice deneyim kazaninca satip gonlune gore bir arac alirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Renault 9 alın. Sol ayağınızla kollarınız kas yapar. Ondan sonra hangi arabaya binseniz oyuncak araba gibi gelir

+ R12.

Bu arabaları kullananların kullanamayacağı araba yoktur. Maşallah, direksiyon ve vites traktör gibi. Debriyaj ise çok hassas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 20 Mayıs 2012; 22:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Renault 9 alın. Sol ayağınızla kollarınız kas yapar. Ondan sonra hangi arabaya binseniz oyuncak araba gibi gelir

+ R12.

Bu arabaları kullananların kullanamayacağı araba yoktur. Maşallah, direksiyon ve vites traktör gibi. Debriyaj ise çok hassas.

Bende ilk arabamı reno9 alacaktım 5 bin tl ye, arabayla test sürüşüne çıktım çıkmaz olaydım vitesi bire atıyorum araç geriye gidiyor yaklaşık 5 dk böyle devam etti trafik felç kornalar susmadı o anda vazgeçtim aracı almaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

quote:

quote:

+ R12.

Bende ilk arabamı reno9 alacaktım 5 bin tl ye, arabayla test sürüşüne çıktım çıkmaz olaydım vitesi bire atıyorum araç geriye gidiyor yaklaşık 5 dk böyle devam etti trafik felç kornalar susmadı o anda vazgeçtim aracı almaktan

Hocam o arabanın geri vites mandalı bozuktur. Bizimki hiç öyle yapmıyor ama 5'e geçerken çok nazlanıyor. Çat çat vurmaktan vites elimizde kalacak en sonunda

• Küçükken Toros kullanmıştım, geri vites beşin karşısındaydı galiba ama esas hatırladığım geriye vites topuzuna bastırarak geçiriyordunuz. Düz yolda bile arabayı kaldıramamıştım. Vites geçişleri ve direksiyon çok zevkliydi ama. Aslında meknaik direksiyonlu öyle bir araba olsa spor araba olarak kullanırım. Çok iyi yanlanır o arabayla ama süspansiyon sistemi de iyi olmalı tabi.

• quote:

Küçükken Toros kullanmıştım, geri vites beşin karşısındaydı galiba ama esas hatırladığım geriye vites topuzuna bastırarak geçiriyordunuz. Düz yolda bile arabayı kaldıramamıştım. Vites geçişleri ve direksiyon çok zevkliydi ama. Aslında meknaik direksiyonlu öyle bir araba olsa spor araba olarak kullanırım. Çok iyi yanlanır o arabayla ama süspansiyon sistemi de iyi olmalı tabi.

Aslında mekanik direksiyon park hariç hissiyat olarak hidrolikten daha iyi. Lastiğin geçti en ufak çakıl taşını bile direksiyonda hissediyorsunuz. Hafif gevşek tutunca direksiyonu siz değil resmen yol dönderiyor

İyi yanından biriside park ederken öyle yaratıcı küfürler ediyorsunuz ki resmen kendi dediğinize gülüyorsunuz

• Acemi arabası diye bir şey yok, acemi olmasaydım şunu alırdım dediğin arabayı al. On yıllık ehliyet ve nedeyse hiç olmayan araç kullanma deneyiminden sonra aldım şimdiki arabamı bir yıldan fazla oldu. Aldığımın ertesi günü şehir içi sıkışık trafiğe girdim, ailemi alışverişe götürdüm. On gün kadar sonra da karlı havada 300 km uzun yol yaptım. Önce kendine güven.
  • konuyu okuyunca direkt beni anlatiyor dedim :D yas 24 ve 18e girdigimden beri ehliyet var ama deneyim yok.. sonunda bu yaz araba alma arifesindeyiz ve yari otomatik colt var aklimda 20.000 tl civarnda.. konuyu takip edeyim ben de yardimci olqcaktir bana da :)

• hocam ucuz yollu bir palio alın keyfinize bakın, acemiliğinizi atın. ilk zamanlarda doğal olarak sürtmeler vs. olacaktır. bunun için parçası ucuz araçlara ve satarken zorlanmayacağınız araçlara yönelin. bir kaç ay sonrada satar kafanıza ve bütçenize göre iyi bir şeyler bakarsınız.
  • Arabayı kaldırma-durdurmnın acemiliği 6-7 saat. Bu bakımdan her arabaya alışılabilir. Ama kontrolleri yumuşak araba istiyrsanız, başta Japonlar, Chevrolet/Opel, Ford.. VW/Skoda, Fiat'ın İtalyan olanlarıyla Peugeot. Bu arabalar ekseriyetle pek sert değillerdir.

Otm.le başlamak bence fena fikir değil. Trafiğe alışmak böyle daha güvenli, sonra da düz vitese alışmak tekrar 6-7 saat. Otm. düz vitesten uzaklaştırmaz bence. Çok büyük bir kayıp da değil, artık belediye otobüsleri bile otm. Geçenlerde araba kiraladık, otm. getirdiler.

Yerinizde olsam yeni Fiat Panda'ya da bir bakardım, 25bin lira listelemişler. Otm değil ama hafif direksiyonu var, vites geçişleri fena değil, en önemlisi de yeni. Kullanılmış olarak otm. Corolla, Mitsubishi Carisma, Nissan Primera, Hyundai Elantra (~2004) herhalde orta seviyedeki sürüşü en rahat arabalardır. Avrupalılar bu arabaların yanında sert kalırlar.
  • quote:

+1

Bende ilk acemiliğimi atmak için 1 ay kadar babamın 93 model r9 spring ini kullanmıştım,yeminle 98 clio ( ilk arabam ) geçince oyuncak gibi geldi onu geçtim hiç zevk vermedi.Eski araba kullanmanın tadı ve zevki bir başka hele o kız gibi hırıldayan motor sesi yok mu
  • ben bu amaçla 97 model reno broadway RL almıştım
    1,5 sene kadar kullandım.(sonrasında grande punto dizel aldım ve 5 senedir puntişe devam ediyorum)
    broadwayı alışımda satışımda kolay oldu.
    manuel al, manueli öğrendikten sonra otomatiği hayda hayda yaparsın.
    dizellerin torku iyidir.
    gaz vermesen bile 1. viteste kolayca hareket eder. hemde ekonomiktir bu sebeble dizel alman daha uygun olur gibi)
    A yada B segment (bence şehirler arası da gidebilmesi açısından B segment daha uygun gibi)
    dizel bir araç al.(albea dizel, sümbül dizel...vs, zaten bu iki araç modern kuş serisi ve modern r9 dur benim gözümde)
    ilk fırsatta aracını değiştirmek isteyeceksin. 2. eli dikkate al.
    bi de şehirlere arası yola çıkmaktan çekinme.
    aracının tepkilerine ve trafiğe şehirler arası yolda daha çabuk ve daha iyi alışırsın.
    ve asla hız yapma.
    90-100 gibi hızları asla geçme.
    kurallara uyman ve hız yapmaman çok ama çok önemli.
    kurallara uyduğun takdirde tüm türkiyeyi dolaşabilirsin.
    ama asla hız yapma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.