Şimdi Ara

Acemiden sorular (Cruze HB 1.4 T LTZ Hk.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese s.a.
    Aranıza 2013 Model Chevrolet Cruze HB 1.4 T LTZ ile katılıyorum.
    Aracı alalı yaklaşık 2-3 ay oldu. İlk aracım, yakıt konusu haricinde memnunum.

    Kafamdaki bazı soruları sizlere sormak istiyorum. 1.4 turbo motor diğer araçlardan farklı olduğu için, ürün kullanımında farklı ürünlerin kullanılmasının gerekli olması durumunda konu hakkında tecrübeli abiler bilgilendirirse memnun olurum.

    1. Aracın 50 binlik (yıllık) bakımı yapılması gerekiyor. Aracın önceki sahibi yıllık periyodik bakımlarını Ankara'daki bir yetkili serviste yaptırmış, benim bütçeme göre fiyatı çok yüksek. Kullanılacak olan malzemeleri alıp, bir ustaya baktırmayı düşünüyorum. Sizlerin Ankara'da tavsiye edebileceği makul fiyatlı ustalar var mı?
    Temel olarak değişenlere ek olarak ne almam gerekiyor? Neye dikkat etmem gerekiyor?
    - Polen filtresi (Karbonlu mu olacak, yoksa standart mı???)
    - Hava Filtresi
    - Buji Trax
    - Yağ Filtresi
    - Motor Yağı
    - Benzin Filtresi (??)
    - Triger seti (??)


    2. Yazlık lastik alacağım. Aracın üzerinde 215/50 r17 tipinde kışlık lastikler var. Araba spor model olduğu için lastik fiyatları diğer modellere göre 2-3 kat fazla. Aşağıdaki 3 modelden hangisini almamı tavsiye edersiniz?, yada farklı bir modelde önerebilirsiniz.
    215/50R17 FALKEN ZE914EC
    215/50R17 KUMHO ECSTA LE SPORT KU39
    215/50R17 KUMHO KH17 91V

    3. Hangi motor yağını almam gerekiyor? (DEXOS2 olmalı galiba, bide sentetik olan)
    -Castrol EDGE 5W30 4 Litre 85c057 Motor Yağı
    -Castrol Magnatec 5w30 - C2 - 4 Lt StartStop Tu - Benzinli Dizel Motor Yağı
    -Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 4 Litre Motor Yağı
    -GM 5w30 Dexos2


    4. Ön silecekleri değiştirmek istiyorum, uzun olanı yırtık. Sadece silecek lastiği alsam, keserek kendim yapabilir miyim? Almak istediğim lastik "ModaCar Silecek Lastiği 60 cm 47d012" (googledan aratınca ilk gelen link.) Yoksa muz tipi "Chevrolet Cruze Silecek Takımı (2009-2013) Bosch Aerotwin" mi alayım?


    5. Mylink içinde navigasyon yok. Bringo uygulamasını telefona indirdim. Uygulama çok yavaş, rota bulmada kısa yol olarak ara yollardan gidiyor. Çok ayrıntılı bir program ancak kullanımı çok kötü. Telefondaki yandex uygulamasını mylink'e yansıtma imkanımız var mı?

    Şimdilik sorularım bu kadar
    Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.







  • Aracınız hayırlı olsun. Aynı araçtan bende de mevcut. Yaklaşık 2.5 senedir bu aracı kullanıyorum.Ben de Ankara'da yaşıyorum. Araç ile ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olduğumu düşünerek size yardımcı olmaya çalışacağım.
    Yakıt konusunda memnun olmadığınızı dile getirmişsiniz. Tecrübeli bir araç sürücüsü olduğumu düşünüyorum. Bu araç Ankara şehir içi trafiğinde yaklaşık 7-7,5 lt benzin yakmaktadır. Şehir dışında bu değerler daha aşağıya düşüyor tabiki. Tabi bu kullanım şeklinize göre değişebilir. Sizde bu yakıt tüketimi daha fazla ise aracınızın motor, baskı-balata yada sizin kullanım alışkanlıklarınızdan kaynaklanan fazla tüketim söz konusu olabilir.

    1- Aracınızda dijital iklimlendirmeli klima mevcut ve hava kalite sensörü bulunmaktadır. Bu yüzden sistemin düzgün çalışmasını istiyorsanız polen filtresini karbonlu kullanmanız gerekir. Orjinali de karbonludur zaten. Karbonlu tavsiye ederim. polen filtresi her nekadar kullanım kitapçığında 2 senede bir değişim öngörsede siz en az 1 senede bir değiştirin. hatta tozlu yerlerde aracı çok kullanıyrsanız bu filtre daha çabuk tıkanabiliyor bundan dolayıda fanın çalışması zorlandığı için soğutma ve ısıtma yetersz kalıyor. Aracın bujisi özel buji platinyum buji dir. Normalde araç kullanım kitapçığındada yazdığı üzere 4 senede yada 60000 km de değişmesi gerekiyor. Sizden önceki aracın sahibi aracı yetkili serviste bakımını yaptırdıysa muhtemelen fazla para almak için bu bujiler değişmiş olabilir. Değişti ise ne zaman değiştiğine bakıp o tarin üzerine 60000km yada 4 sene ekleyin. Bu arada yetkili servis dışında buji değiştirmek isterseniz bujinin kodunu öğrenip doğru buji takıp takmadıklarından emin olun. Bu konuda çakallık yapmaya çalışan özel servis ve ustalar mevcut. Normal bujiler atmosferik cruzeların bujileri 40-50 tl civarında iken bu aracın bujisi 130-150 tl civarı olması lazım. Araçta benzin filtresi olmadığı için değiştirmiyorsunuz. Aracın triger zinciri olup 10 yıl yada 150.000 km de değiştiriliyor. Yani triger değişimi uzun süre yapmayacaksınız. Yağ filtresini orjinal taktırın zaten 25 tl civarında. Antifirizi 5 yıl yada 240.000km de değişmesi gerekiyor. Bunu zamanı gelince ihmal etmeyin. Soğutma sistemi arızaları bu değişim yapılmadığı için oluyor genelde ve orjinal antifiriz kullanın. Ankara'da size tavsiye edebileceğim özel servis olarak SR TEKNİK SERVİS diye bir yer var. Chevrolet üzerine baya uzmanlaşmışlar. Zaten ustası da chevrolet servisinden ayrılma diye biliyorum. Ayrıca bu servis orjinal GM marka yedek parçalar ile bakımda yapıyor. Sitesini ziyaret ederseniz orada fiyat da vermişlrdi sanırım. Orjinal Gm marka bakım malzemeleri ile 250 tl gibi fiyata bakım yapıyorlardı. Tabi yan sanayi ürünü isterseniz daha uygun fiyatada yapıyorlar. Ben şahsen gerek yedek parça gerekse işçilik olarak beğendim.

    2- Aracın orjinal üzerinde yazlık kumho kh17 lastikler mevcut. Fiyatına göre başarılı lastikler bence. Şahsen yazlık lastiklerimi seneye değiştirmeyi düşünüyorum ve ebat olarak 225 50 17 ye geçeceğim. Marka olarakta continental yada nokian almayı düşünüyorum. Lastiklere 34 psi (220 kpa) basmanı tavsiye ederim. Lastik hava basınçlarını ekrandan takip edebilirsin.

    3- Motor yağı olarak kaliteli bişey olsun diyorsan dexos 2 onaylı mobil 1 5w30 tavsiye ederim. orjinal gm marka daha ucuz o da iş görüyor. kesinlikle araca 10w40 yağ koyayım deme en az 5w30 bunun yanında 0w40 da koyabilirsin ama 10 olmaz.

    4- Ön silecekleri bosh aerotwin tavsiye ederim. gayet başarılı silecekler ben kullanıyorum. Ayrıca Yukarıda bahsettiğim servise giderseniz oradada bu sileceklerden mevcut ellerinde oradada taktırabilirsin. Fiyatını sormadığım için bilmiyorum.

    5- Mylink ile ilgili tüm soru ve sorunlarını bahsettiğim servisteki arkadaşlar daha iyi sizi yönlendirecektir. Bu konuda da gayet iyi bilgiye sahipler. Şahsen ben daha önceki aracımda da kullanmış olduğum özel bir navigasyon cihazı var onu kullanıyorum arabamda ve gayet başarılı olduğu için mylinkte navigasyon programı yükletme ihtiyacı hissetmedim. Ayrıca telefon ekranını mylink ekranına yansıtma özelliği mylinkte mevcut. Servisteki arkadaş bana anlatmıştı fakat ben ihtiyaç duymadığım için unuttum nasıl olduğunu detaylı bilgiyi bahsettiğim servisten öğrenebilirisiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.