Şimdi Ara

Acemiden İlk Kordon Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sevgili ve pek değerli forum üyesi abilerim bir el imalatı proje ile daha karşınızdayım daha önce forumda da konusu olan bir el yapımı saat kutum vardı hatırlayanlar olacaktır :) artık kutu ihtiyacı kalmamasından ötürü bu sefer kordon yapımına yöneldim evde bulunan alet edevatlar ile ortaya birşey çıkartmaya çalıştım eleştirilerinizi esirgemeyiniz :)

• Dikiş makinesi olsa el ile çevirerek yavaş yavaş,tabi öncesinde dikiş yolunu çizgi ile hazırlayarak daha düzgün modeller elde edilebilir diye düşünüyorum.Elinize sağlık iyi model yinede.
  • Dikiş makinesi deriyi dikemez kalın bi madde. Zaten bunu daha profesyonel yapanlarda elle dikiyor. Dikiş deliklerini tam simetrik ve aynı büyüklükte açmak önemli olan sanırım. Ellerinize sağlık devam ederseniz mükemmel işler çıkacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbrahim eline sağlık
  • hahaha cok hosuma gitti
    cok amator ama bir o kadar da guzel(:
  • kımyasal teşekkürler hocam
    haydar. burada bırakmaya hiç niyetim yok devam edeceğim
    hozburun teşekkürler Hasan abi
    owin teşekkürler

buda bu akşam yaptığım yeni bir çalışma taslak hazır sırada dikim var

• Türk Navy kullanıcısına yanıt
    Hocam deriyi nerden temin ettiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar.

deriyi beyazıt-gedikpaşadan aldım hocam o tarafta bu tarz şeyler bulmak mümkün ama tam istediğim deri değil biraz yumuşak mukavemeti daha iyi deriler bulmak lazım

• El dikişi kadar sağlamı yok zaten.Norveçli balıkçılar bile yelkenleri elleriyle dikip ağları elleriyle tamir ediyorlar.

Gerçekten çok hoş duruyor her 2 kayışta.Deri kayışlar çabuk deforme oluyor diye çelik kordon tercihim ama sizin ürün ömürlük mübarek.

Tavsiyem üst kısmın derisini geniş tutup geniş tuttuğunuz kısmı inceltip yanlardan alta döndürüp dikin.Daha esnetik durur bence.

Kolay gelsin.Çok başarılısınzı devamı gelir ve geliştirmeniz dileğimle.

Burada el yapımı kordonlar 100$ satışta...

http://forums.watchuseek.com/f30/hand-made-watch-straps-panerai-omega-iwc-other-large-diameter-watches-photos-46140.html

Kordon kitlemek için değişik aksağamlar

http://www.dhgate.com/store/product/bk-21-316l-stainless-steel-20mm-watch-buckle/168240169.html

http://www.ebay.com/itm/Men-Women-Watch-Band-Leather-Belt-Gasket-Cutter-Hollow-Steel-Hole-Punch-Tool-/181228918030?pt=AU_Hand_Tools&var=&hash=item2a3215d50e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edition2.3 -- 22 Mayıs 2014; 11:09:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Türk Navy

quote:

deriyi beyazıt-gedikpaşadan aldım hocam o tarafta bu tarz şeyler bulmak mümkün ama tam istediğim deri değil biraz yumuşak mukavemeti daha iyi deriler bulmak lazım

istanbulda olsam bakardım sağolun. bu arada deriye sağlamlık ve suya dayanıklık için bir takım krem boya benzeri maddeler var. youtube da kordon yapımıyla ilgili bi kaç video izledim uygularken. ebay de satılıyor ama tr de net üzerinden böyle maddeler bulamadım. kimasal diye gümrükten geçer mi diye de kararsızım.
  • Edition2.3 teşekkürler hocam kilit aksamı el yapımı kotdonlarda pek tercih edilen birşey değil genelde daha çok PANERAI tarzı tokalar tercih ediliyor

bu da kesimi biten kordonumuzun son hali ;) minimal dikiş kullandım fena da olmadı sanki :)

Ee tabi sırada bekleyenler de var ;)

• Hocam benim cok hosuma gitti kendimede yapasım geldı .

Acaba bunları yapıp uygun fıyattan satsak alan olur mu ?
  • Emeğine sağlık İbrahim , çok güzeller
  • Güzel çalışma.Güle güle kullan
  • İbrahim tebrik ederim Kalite hızla ilerliyor Tebrikler ;)
  • Dostum ben saat tamir ustasıyım. İlk başta yaptığın kordonlar çok başarılı. İlerde daha iyi olacağına inanıyorum. Yapıştırıcı olarak ne kullanıyorsun? Uzun ömürlü olması için derinin kalitesi kadar yapıştırıcı da önemli
  • Eline sağlık zamanla daha iyisi olacaktır. yalnız ip ve deri rengi uyumlarına, dikiş modellerine biraz daha eğilirsen görsel olarak alıcıya daha fazla hitap edersin.
    Kıytırık bir cep telefonu kılıfına 100 lira veren insanların ülkesinde internetten her saate uygun el yapımı modeller adı altında satış yapabilirsin.
  • deri kenarına özel boyalar mevcut onlardan temin edebilirsin hem deri içine su ve ter girmesini önlersin hemde güzel bir görüntü sağlar
    misalen
    http://www.ebay.com/itm/8-5-OZ-Bottle-BLACK-Professional-LEATHER-EDGE-PAINT-2810-01-Tandy-Paints-/400558296857?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d43228f19
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

deri kenarına özel boyalar mevcut onlardan temin edebilirsin hem deri içine su ve ter girmesini önlersin hemde güzel bir görüntü sağlar
    misalen
    http://www.ebay.com/itm/8-5-OZ-Bottle-BLACK-Professional-LEATHER-EDGE-PAINT-2810-01-Tandy-Paints-/400558296857?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d43228f19

Çok sağol hocam bende böyle birşey arıyordum ama Türkiye'de hiçbir sitede bulamadım. Acaba kimyasal filan dalgasına gümrükte sıkıntı olur mu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

deri kenarına özel boyalar mevcut onlardan temin edebilirsin hem deri içine su ve ter girmesini önlersin hemde güzel bir görüntü sağlar
    misalen

Çok sağol hocam bende böyle birşey arıyordum ama Türkiye'de hiçbir sitede bulamadım. Acaba kimyasal filan dalgasına gümrükte sıkıntı olur mu.

valla hiç bir fikrim yok
    zamanında bende heves ettim boş zaman bulamadım yapmaya
    ancak sanmıyorum öyle bir şey olacağını zaten küçük şişelerde satılmakta boya olarak geçmekte

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.