Şimdi Ara

Acemi arkadaşınıza yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar uzun süredir balık beslemeye niyetim var bunu artık gerçekleştirmek istiyorum , balıkları izlerken dinlenmek çok güzel geliyor.

60 cm lik akvaryum düşünüyorum bu işinde acemisi olduğumu düşünürsek hangi tür balık önerirsiniz ve tavsiyeleriniz nelerdir

KONYA merkez de ikamet ediyorum tavsiye edilen akvaryumcu var mı ?

• Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 9 Temmuz 2016; 14:37:16 >
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    Japon deneyebilirsiniz. Suyu çok aşırı akıntılı yapmayacak bir iç motor seçin. Japonlar su üstüne çıkıp nefes alabilirler. Öğrenmek için iyidir. Temel akvaryum kurallarına uyarsanız sorun olmaz.

3 - 4 adet iyi bir başlangıç olacaktır. Danışmadan başka cins eklemeyin içine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben japon balığını tavsiye etmem çok narinler ve çabuk ölüyorlar. Ciklet veya zebra dene soğuk-sıcak Her türlü suda yaşar sıkıntı olmaz. Bide geçen yaz 10 günlük tatile gitmiştik akvaryum çok büyük olduğu için kimseye bırakmadık. 8 çift, toplam 16 tane zebram var geldiğimizde hiçbirine bir şey olmamıştı sadece biraz su kirliydi. Ayrıca et verirsen yiyorlar. Ben solucanı güneşte kurutup parçalayıp veriyorum afiyetle yiyorlar. 2 ayda bir yumurtası oluyor Her çiftin ve yavruları biraz büyütüp tanesini 25kr tan satıyorum. İşin böyle karı da var. Yani tavsiyem zebra veya ciklet alman.

• Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için arkadaşlar

japon balığının kirli hayvan diye duydum ilk günden koku yüzünden soğumak istemem,

Asıl merak ettiğim 60 cm lik akvaryuma dış filtre mi alayım iç mi, çünkü suyun temiz ve berrak olması önceliğim kokunun da olmaması tabi

• konuyla ilgili yardım edecek hiç arkadaş bulamadım :(

neyse okuduğuma göre tavsiyeler genelde büyük akvaryum kurulması yönünde bende böyle düşünerek 80 cmlik dolaplı akvaryum almaya karar verdim bunun yanında ;

dış filtre marka modele ihtiyacım va çok pahalı bişey istemiyorum mümkünse F\P bi ürün olsun)

iç filtre ( akvaryumcunun dediğine göre lazımmış bu konuda yardıma ihtiyacım var açıkcası )

ısıtıcı

balık karar vermedim düşündüğüm ciklet ve yunus

yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 11 Temmuz 2016; 11:21:45 >
    Dış filtre fluval veya eheim al biraz pahalıdır ama yıllarca sorunsuz kullnırsın. İç filtre 80 cm için gerekmez , ben 1 metrelik bitki akvaryumum da sadece akıntı yapsın diye koydum iç filtreyi ki o da en küçük modellerden...

Isıtıcıyı akvaryuma koymadan dışarıda bir derece yardımıyla ayarlamanızı tavsiye ederim . Genelde üstünde yazan değerler yanlış. Küçük bir kaba su ve derece koyun, i ısıtıcı istediğiniz sıcaklığa gelene kadar ayarlayın sonra akvaryuma monte edin.

Ben bitkili akvaryumcu olduğum için çok tecrübem yok o cinslerle ama chiclid sarı prenses size güzel gelebilir ama 80 cm yunus ve chiclid cinsleri için biraz ufak bence...

Japonlar ile ilgili bilgi... zorluk olarak chiclid lerden daha kolaylar..
    https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp

Sarı Prenses
    https://www.akvaryum.com/labidochromis_caeruleus_sari_prenses_tatlisur_3_201.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmethos -- 11 Temmuz 2016; 14:16:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım edin!!!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belmethos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için 1 metrelik akvaryum buldum onu alacağım inş yeterli olur balık için
    Bitkili akvaryuma dönersen haberim olsun :D Daha çok yardımcı olabilirim.
  • belmethos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam akvaryum 2.elden 1mt lik dolaplı aldım içinde malzemeleri ile ayrıca lepstes vardı cins miş sanırım ,dün avaryumu temizledim su doldurdum yarında balıkları koyarım inşalllah içine

Bitkili akvaryum şu an için olmasada ilerde çok heves ettiğim bir şey kesinlikle yardımıza başvururum hocam sağolun
  • Hocam gelişmeleri takip ediyoruz fotoda isteriz ayrıca. hangi balık birbiriyle yaşar onların bi çizelgesi vardı bakmayı ihmal etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için 1 metrelik akvaryum buldum onu alacağım inş yeterli olur balık için

ciklet denilen balığın fazla bir esprisi yok.
    3 cm lik lepistesler cikletten daha güzel.

1 metre demişsiniz ama değişir.
    100 cm 20 cm 30 cm akvaryum 60 litre yapar
    100 cm 50 cm 60 cm de 300 litre yapar

herneyse 100 cm'lik akvaryum almakla iyi yapmışsınız. 2. el tüm sistemi 100 liraya alırsanız mantıklı olur. içerisinde motor ısıtıcı kum dahil olursa tabiki.
    içinde balıkları varsa onları besleyin.
    yoksa ilk başta 5-6 lepistes besleyin, 2 ay sonra 100-200 tane olduğu zaman hepsini götürür japonla falan takas edersiniz. iyi cins japon falan :D
    en sona ciklete yükseltirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 1 Eylül 2016; 5:51:53 >
  • marasli_keko_harun kullanıcısına yanıt
    japon akvaryumda görmek isteğim en son balık hocam :) 180 litrelik akvaryum litre hesaplamasına göre

sp çok hoşuma gidiyor lepstes 50 geldi 100 tane oldu

yarın artık sp ile takasa götüreceğim
  • Ben köpek balığı tavsiye ederim. Pek renkli değiller ama nedense benim hoşuma gidiyor. Ayrıca çabuk büyüyorlar, onlar büyüdükçe "Ellerimde büyüdü" moduna giriyorsunuz. Japonlar yavaş büyüyor ve çabuk ölüyorlar. O yüzden tavsiye etmem. Ama yine de köpek balığı besleyecekseniz akvaryuma renk katmak için japon atsanız da fena olmaz. Zaten bu köpek balıkları gördüğüm en uysal balıklar. Etliye sütlüye karışmazlar. Challenger diye bir türleri var onlar da cikletlerle yaşayabiliyor diye biliyorum.

• köpek balığı için akvaryum küçük hocam , balıklar geldi sp ve ıceman sarı kuyruk aldım küçükten aldım büyüyorlar 2 haftadır :D çok aksi yerlere yuva yapıyorlar kayalıkları tutuyorlar :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.