Şimdi Ara

Aceleci bir kişiliğe sahip olmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslinda bu sorunu hayatımda çok belli etmesem de kişisel olarak çok fazla sorun çıkardı bana. En büyük zararları da eğitim hayatımda başıma geldi. Şuan üniversite okuyorum ama üniversite sınavına çalışırken bile bir konu çalışmaya başlayacaksam en başlardaki o yazıları okumayı geçip direkt örnek sorulari çözmeye çalışırdım. Son 2-3 işlem kalinca da bunlar da işlem zaten diyip atlardım. Bu tarz sabredememe ve hemen sıkılma sorunum yüzünden eğitim hayatımda pek basarili olamadım. Üniversiteyi 2.yilda kazandım. Hep ders çalışan ama başarılı olamayan biri oldum. Şuan üniversitedeyim ve aynı sorundan yine muzdaribim. Ders çalışırken hocanın en basta yazdığı yazıları okumadan, anlattığı şeyleri zirvalık olarak görüp direkt örneklere bakıyorum, anladığımı sanıp ilerliyorum ve temel hep kalitesiz kalıyor.
    Ya da adım adım olan konular olur ya hani. Basit teknikten baslar, sonra zor tekniğe (sinavda cikacak soru tipleri olur genelde) doğru gider. Ben de direkt dayanamayıp o sınavda cikacak tekniğe atlayıp güya mantıklı bir şey yaparım. Tüm bu tekniklerim sonucunda da üniversitede benden az calisan ama temelden çalışan kişiler daha başarılı olur. Ben de alttan ders veririm ve kötü tarafı da çalışıp başarılı olmadığın sanılır.

Onun dışında internette bir şeyi merak ettiğimde bu konuyu araştırdigimda karşıma uzun bir yazı çıkarsa ben de gidip o yazıyı hızlı okumaya çalışıp kendimi okumuş gibi hissettiririm. Ve bunun sonucunda da kelime atlayarak, yutarak kısa zamanda bitersem bile temelsiz ve yarısını anlamamış bir şekilde bitiririm.

Bu sorunun çözümü büyük ihtimal kendini zorlamak ve motivasyon yapmaktır ama belki benim gibi olan kişiler vardir ve bu sorununu çözmüştur diye düşünüp yazmaya karar verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.