Şimdi Ara

accord subap ayarı ve şanzıman yağı değişimi kaç km'de?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2000 model accord EX'lerin subap ayarı ve şanzıman yağı değişimi kaç km'de oluyor?
    Yetkili servisler dahil, herkes ayrı bir km söylüyor.
    Subap ayarı için 40 bin, 60 bin, 100 bin, 120 bin km diyenler oldu.
    Şanzıman yağı değişimi için de 40 bin, 60 bin ve 120 bin diyen ustalar oldu.
    Halbuki servislerde bulunması gereken periyodik bakım kitapçığında işin aslının bulunması lazım. Ama Kutsal Kitap Mübarek, Honda Türkiye'ye tel. açtım; onlar da bile yokmuş.
    Forumdaki bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Selamlar, saygılar.

• Arkadaşım bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu araçlarda subap ayarı yapılmaz araç otomatik olarak kendisi ayar yapar. Benim aracım 91 bin km de daha hiç subab ayarı yaptırmadım hatta ustam kendisi demişti enjeksiyonlu araçların kendisinin yaptığını ve sanayide bir çok ustanında subap ayarı yaptık diye yalan söyleyip fazladan para aldıklarını falan anlatmıştı. Bilmem doğru bilmem yalan ustanın yalancısıyım. Şanzıman yağı hakkınde bir bilgim yok en iyi kontrol rttir eksikse tamamlattır.
  • Tesekkur ederim Karaagac arkadaş; sanırım subap ayarı konusunda haklısın. Çünkü bu kadar çelişkili km'lerin olması biraz tuhaf geliyor.
    Selamlar.
  • Arkadaşlar, şanzıman yağı değişim periyodunu "bir bilen" yok mu?
  • -sanzıman yagı degısımı servısın dedıgıne gore agır bakım bılesenlerınden ve trıgger le beraber 100 bın de degısıyor,
    -ustamın dedıgıne gore daha uzun bır sure degısmeyebılır,
    servıslewrın tutumunu dusunursek ustam haklı olabıır,,,,,
  • quote:

Orjinalden alıntı: drvanilya

-sanzıman yagı degısımı servısın dedıgıne gore agır bakım bılesenlerınden ve trıgger le beraber 100 bın de degısıyor,
    -ustamın dedıgıne gore daha uzun bır sure degısmeyebılır,
    servıslewrın tutumunu dusunursek ustam haklı olabıır,,,,,

Sagolasin drvanilya, Jackie Chan'ın bir filmi vardı: "En Büyük Ustamdı" diye.
    Ustana cok selamlar

• selam hemşerim. sana imzamdaki aracın bakım bilgilerini vereyim sanırım senin accord için de bir fikir verir.

subap ayarı; kullanım kitapçığında 40000 km de ayar yapılmalı yazıyor, ama serviste 80000 km de ayarladılar bizimkini.

şanzuman yağı; kullanım kitapçığında otomatik şanzuman yağı her 20000 km de kontrol, her 40000 km de değişim yazıyor. manuel şanzuman yağı için ise her 60000 km de değişim yazıyor.

saygılar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel ilk yağ değişimi(***)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.