Şimdi Ara

Access Point Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cep telefonun wi-fi sini kullanmak icin uygun fiyatlı ve küçük boyutlu access point arıyorum

• bir teknoloji marketten bütçenize göre uygun olanını seçebilirsiniz.
  • planet wap 1960 22 mpbs 20 tl ye buldum hic bir kurulum yapmadan direk çalıştırabilir miyim?
  • kurulum yapmadan çalıştırırsanız wifi'nızı şifreleyemezsiniz. ürünü sanırım ikinci el buldunuz. tplink marka bakın. 45 TL civarında accesspointleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

kurulum yapmadan çalıştırırsanız wifi'nızı şifreleyemezsiniz. ürünü sanırım ikinci el buldunuz. tplink marka bakın. 45 TL civarında accesspointleri var.

Evet ürünü ikinci el buldum ancak simdilik yeterli her zaman kullanılmayacak zaten eğer memnun kalırsam daha iyisini alırım sağolun
  • kesinlikle TP-Link WA701ND yada Wa801ND modellerinden birini alman tavsiyemdir..
  • Tenda W307R 70 Tl civarı

Bu bir Kablosuz Router . Bu cihazı bende aynı amaç için aldım . Bu tür cihazlar Access pointlerden daha iyi olurlar . Bu cihazıın 2 büyük artısıda var !

büyük 5 dbi lık 2 tane antene sahip . Ve n/b/g bağlantılarını çok hızlı bir şekilde sorunsuz destekliyor ve +4 port da çıkışı var ayriyetten . 300 m^2 lik Apartman içi dublex evde kullanıyorum . Ve heryerden çekiyor ve hızı ve ping i aynı . Cihazı aldığım yerde ayarlayıp eve getirdim .Bana sadece fişi ve ethernet kablosunu takmak kaldı . Araştırmama göre ben TPlink 701 alacaktım ama bu cihazın yanından bile geçemez TP link . Hatta bu sitede 45 liraya 2 kere satılmış Tenda W307R. şiddetle tenda :D hatta bu AP router ın konuusunu açıp alan arkadaşlara resimlerle ayarlarını anlatıcağım bu modelin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenixfly -- 4 Kasım 2011; 20:19:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Outdoor Access Point Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenixfly

Tenda W307R 70 Tl civarı

Bu bir Kablosuz Router . Bu cihazı bende aynı amaç için aldım . Bu tür cihazlar Access pointlerden daha iyi olurlar . Bu cihazıın 2 büyük artısıda var !

büyük 5 dbi lık 2 tane antene sahip . Ve n/b/g bağlantılarını çok hızlı bir şekilde sorunsuz destekliyor ve +4 port da çıkışı var ayriyetten . 300 m^2 lik Apartman içi dublex evde kullanıyorum . Ve heryerden çekiyor ve hızı ve ping i aynı . Cihazı aldığım yerde ayarlayıp eve getirdim .Bana sadece fişi ve ethernet kablosunu takmak kaldı . Araştırmama göre ben TPlink 701 alacaktım ama bu cihazın yanından bile geçemez TP link . Hatta bu sitede 45 liraya 2 kere satılmış Tenda W307R. şiddetle tenda :D hatta bu AP router ın konuusunu açıp alan arkadaşlara resimlerle ayarlarını anlatıcağım bu modelin .

tp-link 5110g 26dbm yani 400mw çıkış gücü var. üzerindeki 2 dbi omni ile 1,5 km sinyal basıyor açık alanda.
    sendeki tenda kaç mw bilgin varmı? bence 100mw'ı geçmez.

• ewt bi bilgim varda sen terimleri karıştırmışsın. Tenda 5dbi çift antene sahip . Senin gösterdiğin tp link modeli bir tane 3dbi antene sahip ! Tenda ondan 6 kat daha fazla bandwith e sahip . Ya arkadaşlar burası laf sokma yada çatışma yeri değil .LÜTFEN BİLGİ PAYLAŞIN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE DOLDURMAYIN ŞU FORUMU . BİLGİN YOKSA BU KONUDA CVP VERMEYİN ARKADAŞLAR LÜTFEN.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5110G#spec

http://www.tenda.cn/tendacn/Product/show.aspx?productid=336&type=1

lütfen şunları karşılaştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenixfly -- 5 Kasım 2011; 23:19:06 >

• 5 dbi çift anten olunca dahamı iyi çekecek sanki. 5110g'nin üzerine 1 dbi bile anten taksan senin dediğin cihaz kadar çeker. bandwith in ne olduğunu
    çok iyi biliyorum. fakat çekim gücü ile ne ilgisi var anlamadım? kulaktan dolma bilgi ile asla konuşmam 800 metre mesafededen
    wifi ile bağlanıyorum internete.
  • quote:

ewt bi bilgim varda sen terimleri karıştırmışsın. Tenda 5dbi çift antene sahip . Senin gösterdiğin tp link modeli bir tane 3dbi antene sahip ! Tenda ondan 6 kat daha fazla bandwith e sahip . Ya arkadaşlar burası laf sokma yada çatışma yeri değil .LÜTFEN BİLGİ PAYLAŞIN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE DOLDURMAYIN ŞU FORUMU . BİLGİN YOKSA BU KONUDA CVP VERMEYİN ARKADAŞLAR LÜTFEN.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5110G#spec

http://www.tenda.cn/tendacn/Product/show.aspx?productid=336&type=1

lütfen şunları karşılaştırın

Sakin ol şampiyon Neden stres yapıyorsunki sanki bu forumda yazılanların hepsi çok doğruda gelip burda voltaj atıyorsun Böyle yazacaksan hiç yazma daha iyi...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 16 Kasım 2011; 17:19:49 >

• BAk hala bilmeden yanlış bilgi veriyosun . AP ve kablosuz router kullanıcıları %99 cihazı kapalı alanda kullanır. sen kapalı alanda 800 metreyi değil 10 metrelik odadan çıktığında en ince duvarda bile 20db kayıp yaşarsın. zaten arada 3 duvar olunca isterse 5 metre mesafe olsun gene sinyal kaybolur. Kendim bizzat ölçtüm cihazları. YA 5 dbi lık anten olsa ne fark eder diyip yanlış yönlendirme kardeş. logaritmik hesapla log 10 dan baya farkeder . Kardeş ben bunun okulunu okudum . yanlış bilgi verme artık
  • quote:

BAk hala bilmeden yanlış bilgi veriyosun . AP ve kablosuz router kullanıcıları %99 cihazı kapalı alanda kullanır. sen kapalı alanda 800 metreyi değil 10 metrelik odadan çıktığında en ince duvarda bile 20db kayıp yaşarsın. zaten arada 3 duvar olunca isterse 5 metre mesafe olsun gene sinyal kaybolur. Kendim bizzat ölçtüm cihazları. YA 5 dbi lık anten olsa ne fark eder diyip yanlış yönlendirme kardeş. logaritmik hesapla log 10 dan baya farkeder . Kardeş ben bunun okulunu okudum . yanlış bilgi verme artık

yanlış bilgiyi ben vermiyorum sen yanlış bilgi veriyorsun. sen okullu olabilirsin.
    bende 3-4 yıldır her türlü wifi cihazla çok farklı testler yapan alaylı birisi olarak yazıyorum.
    bi kere şunu kabul et artık cihazının çıkış gücü düşükse anten kazancından çok fazla
    birşey bekleyemezsin.

bunun en güzel örneği ellerindeki dandik 50-80 mw usb adaptörlere
    18dbi panel yada 24 dbi grid takıp bu anten hikaye hiçbir işe yaramıyor diyen
    arkadaşların sayısının ne kadar çok olduğudur.

fakat ne hikmetse o antenleri tp-link 7200nd gibi yada alfa, kasens tarzı 500 ila 2000 mw arası
    cihazlara takanlar çekim süper sayfalar şakır şakır açılıyor diyor.

sinyal tabiki duvarlarda kaybolur ben kaybolmaz demedim ki. fakat 400mw gücünde çıkan
    bir sinyalin kaybı ile 80mw çıkan bir sinyalin kaybı asla bir olamaz.

ben 5 dbi lik anten işe yaramaz demedim, dedimki senin tavsiye ettiğin cihazın çıkış gücü düşük
    5 dbi lik anten olsa bile 5110g onu 1 dbi antenle bile her türlü geçer dedim.

neyse boşver benden paydos daha cevap vermem istediğini yaz konuya.
    kolay gelsin.

• Yok Kral ben boş heyecana kapılmış görememişim doğruyu Haklısın .Teşekürler kardeş . Teknik bilgi herzaman değerlidir .
  • Tenda yı baya araştırdım. hiç iyi şeyler duymadım hjakkında :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.