Şimdi Ara

access point ile köprü kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimden yaklaşık 40 m uzakta bir telefoncudan internet almak istiyorum.evimin 1 odasında kablosuz 3 diş çekiyor ama diğer odalarda çekmiyor.Şimdi ben bu interneti diğer 2 odaya da almak için access point alıp; köprü kurmak ve 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorum.
    Sizce f/p olarak hangi routeri tercih etmeliyim?
    Modemin markasını bilmiyorum, uyumsuzluk yaşarmıyım?
    Routeri ayarlamak çok zor olurmu?

• yo mu yardım edecek?? bu arada modemin markası airties rt-205
  • Birkaç defa bu tür ağlar kurmuştum , öncelikle bildiğim kadarıyla access pointin yanında modemde de ayar yapmak gerekiyor . Access Point olarak Airties iyi bir seçim , modemle aynı marka olması da kurulum da teknik yardım edinme şansınızı artıracaktır . Sitesinde gerekli kurulumlar için teknik dökümanlar yayınlıyor ama bu işte uzman birinden yardım almanızı öneririm .

http://www.airties.com/product-details.asp?pn=RT-205&ci=1&dil=tr

Access pointi şu modeller arasından seçebilirsiniz :
    http://www.airties.com/products.asp?s=2&cat=Kablosuz Erişim Noktaları&ci=7&i=2

• Webde çeşitli dökümanlara şöyle bir göz attım . Access pointle modem arasında genellikle ethernet kablosu yoluyla bağlantı yolu anlatılmış . Ben access pointler arasında kablosuz bağlantı kurmuştum bu yüzden modem ve access point arasında kablosuz bağlantı hakkında daha fazla tecrübe sahibi arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur . Göz attığım dökümanlarda bahsedilen birkaç ortak nokta şu şekilde :

- Access pointi ethernet kablosu ile bilgisayarınıza bağlayarak ayar yapılması önerilmiş .
    - Modem ve Acess point aynı ESSID 'ye sahip olmalı .
    - Acess pointin menüsüne girerek modemi tanıtıyorsunuz .

Bunlar biraz kulaktan dolma bilgi , bu konuda daha fazla tecrübe sahibi arkadaşlar yorum yapmadan verdiğim bilgileri tek başına baz almayın .
  • ozzzy yardımın için teşekkür ederim.
    daha önce modemle ap arasında bağlantı bende kurmuştum ama airties modemlerde modemle ap arasında bağlantı yine airties ap olursa yapılabildiğini duydum.şimdi bi ap alıpta kullanamazsam çok kötü olur.modeme ne gibi bi ayar yapmam lazım.tek yapmak isteğim kablosuz bir rt-205 modemle kablosuz ap arasında köprü kurmak.Modeme ayar yapmam gerekiyomu illa?
  • Ben APile modem arasında KABLO ile bağlantı kurup (switch vardı) , AP ler arasında kablosuz bağlantı kurmuştum , o yüzden modem ve ap arasında kablosuz bağlantı konusunda daha tecrübeli arkadaşlardan fikir almak lazım . Bildiğim kadarıyla AIRTIES marka AP şartı , MESH teknolojisi için geçerli bir durum . Mesh teknolojisi hakkında detaylı bilgi airties.com'da ve AP lerine teknik döküman dosyalarında var . Mesh , birden çok AP den oluşan geniş çaplı bir kablosuz ağda , hangi AP den daha güçlü sinyal alınıyorsa o AP'ye bağlanma gibi bir şey diye biliyorum ama dediğim gibi bu konuda uzman arkadaşların fikrini almak lazım , bu sadece benim kulaktan dolma bilgim . Modeme illa ayar yapmak gerekiyormu ondan çok da emin değilim malesef , ben modem ve AP arasında kablo ile bağlantı - AP ler arasında kablosuz bağlantı kurduğumdan o konudan çok emin değilim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy

Ben APile modem arasında KABLO ile bağlantı kurup (switch vardı) , AP ler arasında kablosuz bağlantı kurmuştum , o yüzden modem ve ap arasında kablosuz bağlantı konusunda daha tecrübeli arkadaşlardan fikir almak lazım . Bildiğim kadarıyla AIRTIES marka AP şartı , MESH teknolojisi için geçerli bir durum . Mesh teknolojisi hakkında detaylı bilgi airties.com'da ve AP lerine teknik döküman dosyalarında var . Mesh , birden çok AP den oluşan geniş çaplı bir kablosuz ağda , hangi AP den daha güçlü sinyal alınıyorsa o AP'ye bağlanma gibi bir şey diye biliyorum ama dediğim gibi bu konuda uzman arkadaşların fikrini almak lazım , bu sadece benim kulaktan dolma bilgim . Modeme illa ayar yapmak gerekiyormu ondan çok da emin değilim malesef , ben modem ve AP arasında kablo ile bağlantı - AP ler arasında kablosuz bağlantı kurduğumdan o konudan çok emin değilim .

Ya bende karşı komşudan internet alacaktım bunun için bir adet Lınksys WUSB54GC 54 Mbps KABLOSUZ USB ADAPTÖR aldım. Fakat masaüstü bilgisayaraın kurulu olduğu odadan bu ağ ya bir diş çekiyor yada hiç çekmiyor. Arada bir kaç duvar var. O ACCESS POINT olarak emin değilim ama gene Linksys WRT54GC 54MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER kullanıyor. Kablo net'in bu router ile wireless hale getiriyor. Eğer AP arasında bağlantı kurulabiliyorsa daha yakın bir noktaya bir acess point daha yerleştirip belki sinyali benim odada daha güçlü bir hale getirebilirmiyim. Eğer yapılabiliyorsa ki sen yapmışsın nasıl yapılıyor. Birde direk bu ROUTER ise ekstra bir anten takılıp sinyal güçlendirilebilir mi. ozzzy yardımcı olursan sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birkaç bilgi vereyim arkadaşlar

-eğerki airties modeminiz var ise AP nizde airties olmak zorunda bu bir numaralı kuralımız.

-ap nin ilk ayarları yapmak için ethernet bağlantılı yapmak hem daha sağlıklı hem daha kolay olacaktır.

-modem olmayan pc de ap ayarı yapılacak ise pc nize elle ip vermek zorundayız.

-modem ve ap nin radyo frekansları aynı olmak zorundadır.airties 6-1-11 nolu frekansları önerir bunun sebebide bu frekansların zincir mantığında sağında ve solunda kesişen frekans olmamasıdır.

-modemin kablosuz ağ güvenlik şifresi WEP olmak zorunda ve bu şifre ile AP şifresi aynı olmak zorunda..

(yukarıda bir arkadaş hangi sinyal yüksekse ona geçer demiş o konuda da bilgi vereyim.airties için bu özelliğin adı roamingdir.bu ayarı aktif duruma getrirseniz pc niz hangi sinyali daha iyi alıyorsa o cihaza bağlanacaktır.)

kolay gelsin
  • Air ties Ap-400 cihazı kullanın.Hem kullanıdğınız modemde 205 uyumlu olur ve kurulumu çok kolay.Ayrıca 4 port var.onlarıda kablolu olarak bağlarsınız.
  • Arkadaşdaki modemin tipini bilmiyorum sonuç itibari ile bir kablo (Uydu net) modem. Bu modeme LINKSYS
    WRT54GC 54MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER takarak wireless hale getirmiş. İnterneti ortak kullanmaya çalışıyoruz fakat benim masaüstü bilgisyaraın olduğu yerde sinyal gücü çok düşük bunu artırmak için bende aynı marka olsun diye birazda çift antenli olması hasabi ile LINKSYS WAP54G 54MBPS KABLOSUZ ACCESS POINT aldım. Bu ap kullanarak köprüleme yapmak istiyoruz ama başaramadık. Bunun tam olarak nasıl yapılacağını bilen varmı. Yada böyle bir şey hiç mümkün değilmi çünkü yazılarınızdan anladığım kadarı ile siz wireless modem ile ap kablosuz köprülemişsiniz. İki ap arasında kablosuz köprüleme yapmak mümkün değil mi?

• arkadaşım sana universal repeater destekli access point lazım..zaten hemen hepsi destekliyor..ap yi universal repeater moda al ..ap den telefoncu arkadaşının wirelessini bul seç şifreni gir bağlan..sonra bilgisayarınla ap ye bağlan hepsi bu kadar..ha unutmadan ap nin dhcp sini açma nete çıkamazsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photon77

Arkadaşdaki modemin tipini bilmiyorum sonuç itibari ile bir kablo (Uydu net) modem. Bu modeme LINKSYS
    WRT54GC 54MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER takarak wireless hale getirmiş. İnterneti ortak kullanmaya çalışıyoruz fakat benim masaüstü bilgisyaraın olduğu yerde sinyal gücü çok düşük bunu artırmak için bende aynı marka olsun diye birazda çift antenli olması hasabi ile LINKSYS WAP54G 54MBPS KABLOSUZ ACCESS POINT aldım. Bu ap kullanarak köprüleme yapmak istiyoruz ama başaramadık. Bunun tam olarak nasıl yapılacağını bilen varmı. Yada böyle bir şey hiç mümkün değilmi çünkü yazılarınızdan anladığım kadarı ile siz wireless modem ile ap kablosuz köprülemişsiniz. İki ap arasında kablosuz köprüleme yapmak mümkün değil mi?

hocam wrt54g veya gl serisine bak tüm sorununu çözersin.

• Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler. Konuyu @hayrul52 arkadaşımız yazmış sıkıntı benzer olunca yeni başlık açmak yerine problemimi bende burada dile getirdim. Çok önemli değil ama ben bir telefoncuya değil yan komşumdaki wireless interneti dağıtmak yada diğer bir değimle kapsama alanını artırarak bağlanmak istiyorum. Şimdiye kadar çok uğraştık ama bizde interneti dahıtan router Linksys WRT54GC 54MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER idi. Linksys online yardım kısmından en son dün akşam bize bu Router'ın wireless paylaşım için uygun olmadığını söylediler. Repater olarak kullanmak istediğimiz AP LINKSYS WAP54G 54MBPS KABLOSUZ ACCESS POINT idi. Bunda bir problem yok ama karşısındaki internet vericisi Router'ın WRT54GC yerine WRT54G olması gerektiğini yoksa AP repeater özelliğinin bir işe yaramadığını söylediler. Yani @blackmagicman arkadaşımızın dediği gibi. ilerde ben interneti baylaşırım yada range artırırım diyen arkadaşlara asla Linksys WRT54GC Router tavsiye etmem. Şimdi başka bir AP bulup onunla yapmaya çalışacasız. Bir gelişme olursa yazarım. Diğer bir çözümde aradaki fazla duvarları yıkmak tabii.

Bu arada wireless alanın genişletmek isteyen arkadaşlara bir iki faydalı link vereyim:

http://linksys.custhelp.com/cgi-bin/linksys.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=4200#repeater_mode

http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2008/03/28/zyxel-ile-access-point-kurulumu.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Photon77 -- 26 Ekim 2009; 15:14:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.