Bildirim
ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (137. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
3. Motor üst kapak contası terlemesi, Normal.
2. LPG beyi altındaki yağ (Zeminde) anlamlı değil. Başka bir yerden kaçıyor olabilir. Gözlemlemek gerek.
LPG beynine giden boruda yağ oluşmaz çünkü GAZ depodan geliyor
1. Yapılabilir. Elinden geliyorsa -
quote:
Orijinalden alıntı: ogunmas
3. Motor üst kapak contası terlemesi, Normal.
2. LPG beyi altındaki yağ (Zeminde) anlamlı değil. Başka bir yerden kaçıyor olabilir. Gözlemlemek gerek.
LPG beynine giden boruda yağ oluşmaz çünkü GAZ depodan geliyor
1. Yapılabilir. Elinden geliyorsa
beyne giren bir hortum var alttan resimde gösterdim o hortumun dibi yağlı gibi elimde elledim ellerim orda bulaştı ordaki hortumda çıkmıyor ama sağa sola döndürünce dönüyor vidayı sıkayım dedim ama yalama falan olur diye ellemedim.
sıksammı sıktırsammı?
motor etrafındaki kir için içim çok rahatladı teşekkürler. -
Mekanik bir durum . Görmeden AFAKİ konuşamam.
Bilen birisine göster derim. -
Herkese merhabalar..
1998 1.5 GLS aracımla aranıza katılıyorum..
Aracımla ilgili son günlerde şikayetim var..
Aracım motor soğukken tek marşta hemen çalışıyor. Fakat motor sıcakken tekrar marş basacağım zaman gaz pedalından pompalama yapmam gerekiyor zor çalışıyor.. Bunun sebebi ne olabilir? Teşekkür ederim.. İyi forumlar.. -
Hoşgeldin Mustafa ..
Araç 1,5 gls ise enjeksiyonludur ve Çalıştırırken gaz pedalı ponpalanmaz!!
Aracı yeni aldıysan ateşlemeyi bi elden geçir derim buji-buji kabloları-marş motoru vs.
Arızalı parça yoksa çok bişi tutmaz zaten .. Bende ilk aldığımda 4-5 kontakta ancak çalıştırıyordum marş motorunda bir parça arızalıydı buji falan değişti 200 lira falan gitti diye hatırlıyorum ama bir yıldır tek kontak şükür.. -
Hoşbulduk teşekkür ederim..
Evet dediğiniz gibi enjeksiyonlu arabada pompalama olmaz fakat dediğiniz gibi.. Fakat motor sıcakken 2. marşta illaki pompalama gerektiriyor.. Evet aracımı alalı 3 ay oldu ve aldığımda buji, hava filtresi gibi temizlenmesi gereken filtreler temizlettim ve değiştirdim ama ustanın dediğine göre buji kablosu daha devam eder diyerek değiştirmedi.. en yakın zamanda buji kablosunu değiştireyim bakalım sonuç nasıl olucak.. Cvplarınız için teşekkürler..Saygılar..
-
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa_efe
Herkese merhabalar..
1998 1.5 GLS aracımla aranıza katılıyorum..
Aracımla ilgili son günlerde şikayetim var..
Aracım motor soğukken tek marşta hemen çalışıyor. Fakat motor sıcakken tekrar marş basacağım zaman gaz pedalından pompalama yapmam gerekiyor zor çalışıyor.. Bunun sebebi ne olabilir? Teşekkür ederim.. İyi forumlar..
Kanisteri temizlet,
Araç çalışmadığında Depo kapağını açarak çalıştırmayı dene. Sonuca ulaşacaksın -
teşekkürler.. temizletip bilgiyi paylaşırım.. -
Bendeki 1.5 GLS de de hararet ile ilgili değişik bir durum söz konusu. Araç yürürken hararet göstergesi ortanın üstünde ama kenara çekip çalışır halde beklerken bir miktar daha yükselme oluyor. Açıkcası o yükselme anında hararet yapıyor gibime geliyor ama net sebebini bilemedim . Sizce neden oluyor olabilir? -
Gösterge Yükselmesi esnasında Motor kaputunu aç
1- radyatör su takviye deposundan su varmı ? EVET ise 2 ye gir Yoksa depoya antifiriz yada temiz su ilave et göstergeyi izle
2- su var ise Radyatör takviye deposuna bak fokurdama varmı? MAX çizgisi AŞILMIŞ MI EVET ise yada MAX aşılmış ise aracın göstergesinin yarının altına düşmesini bekle Radyatör üst kapağını DİKKATLE çok DİKKATLE yavaşça KURU bir bez ile aç ve su basıncın düşmesini bekle. Sonra Su takviyesi yap.
HAYIR ise 3 e git.
3- Radyatör fanı çalışıyor mu bekle ve izle? Eğer Çalışmıyor ise Sorunu tespit ettir düzelt. Geç devreye giriyor ise Termostatı kontrol ettir. Hepsi normal ise
Aracın hararetinin normale düşemesini sağla.
Stop et 15 dk. bekle Aracın yağ çubuğunu çekip seviyeyi kontrol et
Seviye MAX min arasında ise sorun yok
Seviye Mİn altında ise acile yağı değiştir yada 500 ila -1000 ml 10w40 numara yağ ilave et.
-
20 gün sonra araç muayenesi var aracı bir ustaya göstermem gerekir mi, muayeneden önce nelere dikkat etmeliyim?
aracımda görünen bildiğim en ufak sorun yok yağ, su eksiltme yok, haftada ortalama 100 km kullanıyorum , yazın uzun yol gitmek istiyorum gidiş geliş 1600 km aracım 1,3 bu mesafeyi gider mi, problem çıkarır mı , 1.3 ile böyle uzun yol giden var mı? -
Çok bildik bi sorunun yoksa hiç gidip uğraşma boşa para harcatır bizim sanayi esnafı ..
gidip muaneye gir zaten on beş gün veya bi ay mühlet veriliyo bi sıkıntı varsa gidip yaparsın hem otomatikmen muane süreni uzatmış olursun .. ben yapmadığıma pişman oldum ... -
quote:
Orijinalden alıntı: veysi_kul
Çok bildik bi sorunun yoksa hiç gidip uğraşma boşa para harcatır bizim sanayi esnafı ..
gidip muaneye gir zaten on beş gün veya bi ay mühlet veriliyo bi sıkıntı varsa gidip yaparsın hem otomatikmen muane süreni uzatmış olursun .. ben yapmadığıma pişman oldum ...
ÇEk besmeleni yoluna devam et.
MEkanik , Motor sorunun yok ise, Son yağ değişimi filtrelerini değişmiş isen Şanzıman yağın tamam ise Yolda sorun yaşanmaz.
Muayene için
lastiklerin düzgün ve tırnakların 3 mm ve yukarısı ise
Elektrik aksamın fren aksamın ön takım düzgün Far ayarın doğru , Egzost sağlam sa
Sorun yaşanmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: birol özsoy
20 gün sonra araç muayenesi var aracı bir ustaya göstermem gerekir mi, muayeneden önce nelere dikkat etmeliyim?
aracımda görünen bildiğim en ufak sorun yok yağ, su eksiltme yok, haftada ortalama 100 km kullanıyorum , yazın uzun yol gitmek istiyorum gidiş geliş 1600 km aracım 1,3 bu mesafeyi gider mi, problem çıkarır mı , 1.3 ile böyle uzun yol giden var mı?
sanayici esnafına verecek hava paran varsa git hocam. 10 liralık işe 100 lira almak için yaratılmışlar resmen. 1,3 araçla uzun yola gelince, neden gitmeyesin onu anlamadım. altındaki oyuncak değil ki, yürürü lastikleri yağı suyu frenleri mekanik aksamı sıkıntısızsa fizana kadar gidilir. ben sürekli çıkıyorum, bir sıkıntımız yok. yükün ağır, yolun rampaysa az yavaş çıkarsın o kadar. uzun yolda çok keyifli bir araç. özellikle arka koltukta oturanlar acayip rahat ediyor, koltuk mesafesi fazla, yol görüşü idare eder. bendeki 1,3 ls klimalı üstelik. edirne-ankara arası 7-8 kere gidio geldim, ankaradan bartına 20 kere gidip geldim, bartın dan İstanbul'a çok kere gittim, henüz bir derdimiz yok, Allah kaza bela vermesin hiçbirimize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mrblar.. Accent 1,5 araca genellikle hangi yağ markası konulmaktadır yani aracın daha rahat çalışmasını daha sağlıklı olmasını sağlayan hangi yağ markasını koymalıyız.. Shell, castroll, mobil 1 mi.. Tşk ederim herkese iyi forumlar.. -
aracınızın yağ numarası 10w40 tır
marka size bağlı -
Arkadaşlar geçen bi tamirci arkadaştan duydum sizinle paylaşayım dedim 10 40 castrol yağ koydurayım diye gidip aynı fiyata castrol bidonunda castrol olmayan yağda koyabiliyorlarmış sanayideki kurnazlar ...
yağ değişimi yaptığınız yerde yağ bidonuna dikkat edin doldurup getirmesinler !!
Güvenmediğiniz yerde değiştirmeyin tavsiyemdir sonra yağ yakmayan aracınız yağ yakmaya başlar haberiniz ola ..
Sonra bu çarpıcı esnaf size motoru dahi indirtir motor bitik segman atalım diye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysi_kul -- 13 Nisan 2016; 9:51:44 >
-
Arkadaşlar merhaba accent 1,5 Gt Sport modeli hakkında bilginiz var ise paylaşabilirseniz çok iyi olur performansı yakıt tüketimi sedan ve gt modelinde ki motor farklımı aynı mı ? aklımda mazda 323 practica ve accent gt modelleri arasında araştırma yapıyorum accent gt practica modeline göre daha uygun fiyatları neyse uzatmadan değerli yorumlarınızı bekliyorum. :) -
Hocam bende 1.5 gt var. Motor ve özellikleri aynı ama yere daha yakın bir araç, birde Sunroof a dikkat edin parçası bulunamıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X