28 yaşında askerliği bitireli 3 ay olmuş biriyim.3 sene önce başladığım örgün eğitim hayatında 2 yıllıktan sonra bölümün devamına dgs ile denizcilik işletmeleri bölümüne geçtim.1 sene hazırlık okuduktan sonra fakülteye geçecekken tecil bitti askere gittim.Askerlik 5 ay ama benim 1 senemi yedi.Açıköğretimden adalet okuyordum askerde çalışamadım fırsat yoktu sınavlara giremedim.Yüksek lisans yaparım diyordum ales puanım düşük sayılır yabancı dil belgem de yok.Yüksek lisans işi şimdilik yalan oldu.Zaten ales sınavına da askerlik yüzünden giremedik sınava yetişemedik.Askerlik bitince de evlilik baskıları ortaya çıktı.Askerden önce en azından bir gardım vardı o da düştü.Sanki işim gücüm herşeyim tammış gibi evlen diyorlar.Ortada ne kız var ne iş ne para. Aslında 2 yıllıktan mezun olduğum bölüm güzel tabi ingilizcesi iyi olana, torpilin varsa ve iş tecrübesi olana.Tecrübe olmayınca iş bulunmuyor.Üniversiteden dereceyle mezun olmuşum falan filan tecrübe olmadıkça olmuyor.Devlet memuru olalım dedim haziran atamasından da birşey çıkmadı 80 puanla açıkta kaldım. Yani elde birşey kalmadı.Seneye yine memurluk sınavı var.Seneye kadar ingilizceye yüklensem bir belge alsam en azından soran olursa alsana ingilizce derim.Devam etmemeyi düşündüğüm bölüme de gidip üstten ders alarak 2-3 dönemde bitirsem diye düşünüyorum. Vallahi kafam karıştı insan işsiz olunca böyle düşünüyor.Bunları çevremdekilere anlatmıyorum zaten anlatsam da anlamıyor bön bön bakıyorlar.İnternette paylaşınca insan rahatlıyor hem de başkalarının fikirlerini alıyor.