Şimdi Ara

ac 220v için lambalı anahtar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resimdeki anahtar (220ac)faz ve nötr girişli. içinde lamba var. lambaya da seri 150 k lık direnç bağlanmış. Anahtar on konumunda iken lamba yanıyo,of da kapanıyo.Benim istediğim bu anhtarı 220 ye değilde ac 24-30 volta bağladığımda içindeki lambanın yanması. Bunun için lambaya seri olan direnci kaç yapmalıyım daha doğrusu direnç değeriyle oynayarak istediğimi gereçekleştirebilirmiyim
    boyutun dan dolayı ekleyemedim resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 5 Ocak 2007; 17:56:32 >

• İçindeki minik neon lambadır.24-30 V onu yakmaya yetmeyebilir.
    Eğer onu çıkarıp yerine LED takarsan daha uygun olur o voltaj için.
    Seri 1.5 k civarı bir direnç takman gerekli.
  • Silicon ac voltajda led yanmaz diye biliyom ama.30v dc çıkış gerilimi ile denedim, 1.2k bağlayarak. Yanmadı.

Elimdeki lamba kontrol kalemi içerisinde bulunan lambalardan. Neon değil buda sanırım.

http://ledmuseum.home.att.net/glow2.htm
    resimdeki neon ama bendeki bunun saydam, renksiz olanı.Dış görünüşü birebir aynı o nedenle ekledim
    Sanırım ac 30 volt ile bu lambalar yanmaz, çünkü direnç koymadan da denedim yanmıyo, seri direnç olmayınca lamba fazla akım çekip patlasa 30 voltta o zaman akımı sınırlayıp bu voltajda yakabiliriz sonucuna ulaşırdık. Değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 8 Ocak 2007; 10:18:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v ile led yakmak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.