Şimdi Ara

Abur-Cubur gelişimi engellermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 aydır yapıyorum sporu ve gerçekten hayatımdan ekmek,tuz,yağ,abur-cubur herşeyi çıkarmıştım.Sadece proteine ağırlık veriyordum.Malum yaz geldi arkadaşlarla kafeye gidiyoruz geziyoruz tozuyoruz.Kimisi pasta yiyiyor,kimisi dondurma kimisi kola içiyor sonuçta hava çok sıcak bende hafif bir pasta yemek istiyorum yada bir dondurma ama aklıma takılan bir sorun var bunları yemek gelişimi engellermi ? Yoksa yine aynı şekilde gelişip sadece birazda yag mı alırım ? Gelişimi engellerse kullanmayı dusunmuyorum ama nereye kadar gıdıcek bu bogaz sıkma işlemi soru işareti

Bir kaç kişiye sordugumda gelişimi engellemez,sadece kas ile birlikte yagda alırsın.Yani atıyorum bunları yemeden 1 ayda 1kg kas alıyorsan yerkende 1 ayda 1kg kas alırsın dediler.Ne derece doğru bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESAras -- 29 Temmuz 2015; 3:25:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Abur Cubur Gelişimi Engeller mi?

Spor yapan kişiler, beslenmelerine dikkat etmelidirler. Çünkü beslenme, spor performansını ve gelişimini doğrudan etkiler. Abur cuburlar ise, besleyici değeri düşük ve kalorisi yüksek yiyeceklerdir. Bu nedenle, spor yaparken abur cubur tüketmek gelişimi engelleyebilir.

Spor sırasında enerji ihtiyacı artar. Ancak, abur cuburlar hızlı bir şekilde enerji verseler de, bu enerji kısa sürelidir ve yorgunluğa neden olabilir. Ayrıca, abur cuburlar tokluk hissi vermezler, bu nedenle sporcular daha fazla yemek yeme eğiliminde olabilirler.

Sporcuların abur cubur yerine, sağlıklı ve besleyici yiyecekler tüketmeleri önerilir. Meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız proteinler, sporcuların enerji ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur ve gelişimlerini destekler.

Spor yaparken abur cubur tüketilmesi önerilmez. Ancak, sporcular spor öncesi veya sonrasında ölçülü bir şekilde abur cubur yiyebilirler. Örneğin, spor öncesi bir muz ve fıstık ezmesi veya spor sonrası bir protein barı, enerji ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak, spor yaparken aşırı abur cubur tüketimi gelişiminizi engelleyebilir. Sağlıklı besinler tüketmeye odaklanarak spor performansınızı ve gelişiminizi destekleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla tuzlu,şekerli(meyve hariç) vb. gıdalar kas hücrelerini öldürüyor ve gelişimi engelliyor. Şöyle söyliyeyim bi ara ben 1 ay sürekli şekerli ve tuzlu gıdalalar tüketmiştim kolum baya bi küçülmüştü ve performansta da gözle görülür düşüş yaşamıştım . Mümkün olduğunca bu tür zararlı şeylerden uzak durmamız gerekiyor.
  • ince bir dilim hafif pasta seni öldürmez kardeşim.

quote:

Orijinalden alıntı: CT Fletcher

Bildiğim kadarıyla tuzlu,şekerli(meyve hariç) vb. gıdalar kas hücrelerini öldürüyor ve gelişimi engelliyor. Şöyle söyliyeyim bi ara ben 1 ay sürekli şekerli ve tuzlu gıdalalar tüketmiştim kolum baya bi küçülmüştü ve performansta da gözle görülür düşüş yaşamıştım . Mümkün olduğunca bu tür zararlı şeylerden uzak durmamız gerekiyor.

kas hücrelerinin ölmesi? wtf...

fazladan yağ alırsın. abur cubur ve gazlı içecekler genellikle (!) karın ve bel bölgesinde yağlama yapar. ama dediğim gibi 3 aydır yapıyorsun. bu kadar ince detaylara girmene gerek yok. sağlıklı beslenmene bak. arada bir kaçamak herkes yapar. bu yüzden "cheat day" vardır. mesela benim için cuma günleri serbesttir. serbest diye aşırıya kaçmıyorum ama.. bulktaysam 2 büyük pizza- ikili fastfood menü filan yiyorum. definasyondaysam biraz daha dikkat ediyorum. dışarıdan yememeye çalışıyorum. tavuklu salata yapıyorum mesela.

Abur-Cubur gelişimi engellermi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 29 Temmuz 2015; 7:51:57 >

• ben her antreman öncesi bitane çilekli rondo yiyorum taş gibiyim
  • Öyle duymuştum
  • Şekerli gıdalar yağlanmana yol açar gelişimini durdurmaz veya gerilemene neden olmaz haftada 1 veya 2 sütlü tatlı tüketmende sorun olmaz canın isterse hamburger veya kumruda tüketebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESAras kullanıcısına yanıt
    Pasta yiyorsan o gun fazladan kardiyo yap. Gelisimi engeller yada kaslar erir laflarina inanma.

10 gun otele gittim dolayisiyla spora ara verdim. Otelde gormemis gibi tatlilara abandim. Bir ogunde 4-5 tabak tatli yiyordum dusun artik. Sonucta ne kilom degisti nede kaslarimin hacmi. Cunku hayvan gibi yuzuyordum. Tamamen yakmana bagli yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abur cuburlarda son durum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar kafaya takmayın , zaten sürekli yemiyorsun canın isteyince ye , profesyonel olup yarışmaya filan hazırlansan böyle endişelenebilirsin ama şuan gerek yok .
  • Bu isi profesyonel yapmayipta bu kadar asiri ayrintiya kacanlara guluyorum sadece kusurabakmayin bunu kucumsemek icin soylemedim gercek hayatta gordugumde de guluyorum :) yarismayami katilacaksin ki bu kadar detaya giriyorsun abartmamak sartiyla caninin istedigini ye gitsin.

• Hayvan gibi yeme ama 5 GUNDE bir ye
  • bende 3 aydir devamli spor yapmakdayim ama spor gecmisim oldugu icin kolayca yag yakabildim tabikide yediklerime dikkat ederek sizde eger yag yakimi veya kilo almak istiyorsaniz definasyom veya bulk doneminde olan arkadaslar bana instagram hesabimdan kolayca ulasabilirler kolay pratik ve lezzetli tarifler veriyorum instagram: chefgorkemturetken

• soruyu okuyunca bir an ürperdim acaba hala bu soruları soranlar var mı diye ama neyse ki konu eskiymiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.