Şimdi Ara

Abonelik sözleşmesi olmadan numaram taşınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık iki ay önce bir Vodafone alt bayisine gidip numaramı taşımak istediğimi söyleyip işlem başlatmak istedim fakat bayi sadece ehliyet fotokopimi aldı ve ne imza ne de başka bir şey istemedi benden. Yeni sim kart verip uğurlandım bayiden. Ertesi gün bayiye gidip işlemden vazgeçmek istediğimi söyledim ve talebimi geri alacağını söyledi. Ardından iki ay sonra bu sabah 21 Mayıs itibariyle Vodafone'a geçeceğime dair sms aldım. Vodafone'u arayıp durumu izah edip işlemin durdurulmasını istediğimde bir şey yapamayacaklarını, imzam olmadan işlem yaptıklarından ötürü bayi hakkında işlem yapabileceklerini söyledi. Siz numaramı gasp ediyorsunuz dediğimde ise evet öyle olmuş diye de pişkin bir cevapla karşılaştım. Bana yardımcı olabilecek bu mevzuattan anlayan avukat vb. tanıdığı olan varsa da bu konu hakkında sonuna kadar hakkımı aramayı düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Boş uğraşma git bayinin gözünü korkut açık hat taşıyosun savcılaga şikayet etcem de bu korku ona yeter
    bundan sonrada vodafone shop , turkcell tim , avea iletişim merkezlerinden şaşma alt bayilere güven olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BARIS B kullanıcısına yanıt
    Doğrudan gidin savciliga 2 ay sonra numara tasima mi olurmuş evrakta sahtecilik bile var ortada sahte imza yalan tarih

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski operatörünü arayıp işleme onay vermemelerini talep et.
  • Geçen aylarda bir kanun çıktı, savcılığa verirsen ve dava açılırsa bayi kesin ceza yer. Senin imzalamış olduğun kağıdı saklamış olabilirler, 2. bir ihtimal senin kimlik fotokopini saklayıp sahte imza atmış olabilirler.

    Bayiye gidip şöyle de, bilgisayardan taşınma evrakının çıktısını istiyorum. Vodafone'a gönderilen belgenin çıktısından her şey ortaya çıkar. 2 ay önce diyorsun, bayideki eleman numara taşıma formunu doldurunca tarih atmıştır. Eğer o zaman kağıda tarih atıldığını hatırlıyorsan, şimdi kullanılan formdaki imza büyük ihtimalle sahte imzadır. Tehdit et taşınma belgesinin çıktısını istiyorum, yoksa savcılığa veririm diye. O belgeyi görürsem anlaşabiliriz sorun kalmaz, ama benim adıma nasıl bir imza atılmış onu görmek istiyorum diye konuş. Onlar korkudan taşıma formunun çıktısı vermemeye direnecektir. vodafone müşteri hizmetlerini arayıp konuyla ilgili kayıt oluştur. Onlar bayiyi arayıp uyaracaktır.

    Sonuç olarak dediğim çıktıyı alırsan, orda imzayı görürsün senin mi değil mi diye? Kimlik fotokopisini ve belki sahte imza kullanılarak hattın izinsiz taşınmış. 5-10 tl için yaptıkları hoş değil, ben olsam bunu cezasız bırakmam. Dava açarsan bayi yüklü miktarda ceza yer.


    Zararınız neyse karşılayalım gibi sözlere kanma, belki sana birkaç tl verip konuyu kapatacaklardır ama başkasına da aynı şeyi yapabilirler.




  • Ben hiçbir imza atmadım bayide arkadaşlar. Dün bayiye gidip dava açıp hakkımı arayacağımı söyledim, bayi sadece karışıklık olmuş özür dileriz gibi geçiştirmeye çalıştı. Yarın ilk iş savcılığa gidip hukuki süreci başlatacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin ehliyetle kimbilir kaç tane faturasız hat açıp onu açıktan satacaklar. yada ilerde bir gün yaparlar nasıl olsa kimlik fotokpin var ellerinde birde o açtıkları açık hatları satarlar promosyonlu sms lerıde başlıksız sms diye parayla satarlar daha neler neler... keşke kimliğinin tam üzerine silinmeyecek sekılde şu şu numaralı hat için verılmıstır yazsaydın. adına kayıtlı hatları sureklı kontrol edın bence.
  • Bugün savcılığa dilekçeyi verdim, hukuki süreç başladı bakalım. Hadi hayırlısı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARIS

    Bugün savcılığa dilekçeyi verdim, hukuki süreç başladı bakalım. Hadi hayırlısı.

    Hocam merak ettim, benim de hattımı Turkcell e taşımış bir bayi. Türkcell kimin yaptığını söylemedi ben de savcılığa verdim birkaç ay önce , bugün sms geldi 5089 sayılı kanuna muhalefetten bir şahsa (muhtemelen bayi veya çalışanı) asliye hukukta dava açılmış. şikayetçi ben gözüküyorum. Sonuç ne oldu sizin işten? Ceza aldılar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 lira para cezası alırlar, hepsi bu.
  • Bana savcılıktan sms geldi ancak peşine düşemedim işlerimin yoğunluğundan. Durum nedir bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum :

    Dosya Durumu İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış
    Dava Türü 5809 Sayılı Yasaya Muhalefet

    31/05/2016'da mahkememiz var, kağıt geldi geçen gün.
  • 2 yıl geçmiş hatta fazlası geçecekte adalet gelecek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.