Şimdi Ara

Abiyogenez Teorisi Daniskası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başta söyliyim bu konu evrim konusu değldir abiyogenez daniskası teorisidir bu teori okadar saçmadır ki sadece teoridir.Bu teoriye göre herhangi bir canlı ve organizma bulunmayan herhangi bir fiziksel ortamda(katı-sıvı-gaz)gezegende ,nedeni tam olarak kanıtlanmamış şekilde canlılar türemeye oluşmaya başlıyor.Üstelik çeşitli varyasyon ve türlerde yani canlılık faaliyeti olmayan bir bölgede organizmalar çıkmaya başlıyor diyerek tartışmayı başlatıyım yalnız seviyeli konuşursak konuda kapanmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 16 Temmuz 2014; 9:59:25 >

• "bu teori okadar saçmadır ki sadece teoridir"

Önce teori nedir onu öğren.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    Senin mantığına göre atomun falan oluşmasıda saçmalık. Cart diye canlılar türemiyor ki zaten. atomlar elementleri, elementler kimyasal molekülleri, onlar amino asitleri, onlar hücreleri, hücreler daha karışık canlıları vs.. Fizik->Kimya->Bioloji yani..
  • bu teori ilk zamanlarda yani milattton önce olduğu için saçma geliyor olabilir arkadaşlar ama o çağda ne biliniyordu ki ? herşeyi kendi çağınızdaki imkanlarla yorumlamaktan vazgeçmeye bakın biran önce
  • Bilmediğin halde söylemediğini bırakmayıp sonra da seviyeli bir tartışma olsun demişsin. Canlılık kavramının tanımı senin düşündüğün kadar yüce veya ulaşılmaz değil. Özel kimyasal bağlarla birleşmiş cansızlar bütünü zaten canlı dediğin şey.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yorumları okudum yok cahil cehaletmiş biriside çıkıp demiş atomlarda oluşamazdı filan ben hepsine varım zaten yok sonsuz adet yada triyonlarca evren var bunlar birtanesindeki kural ve potansiyal uzayımızı ve evrenimizi oluşturuyor deniliyor tmm bnde buna hyr demiyorum fakat organizmanın varolabilmesi için tekbütün olarak ortaya çıkması gerekirlidir nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir eğer tekbütün olarak çıktıysada ozaman bunu sadece deterministik kanunlara bağlamak rasyonel olmuycaktır
  • ...organizmanın varolabilmesi için tekbütün olarak ortaya çıkması gerekirlidir nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir...
    Böyle demişssin ancak katılmıyorum. Parça parça oluşabilir. Yeni oluşanların yeni görevleri olabilir veya eskilerin görevleri değişikliğe uğrayabilir. Mesela ilk başta RNA vardı, DNA yoktu. RNA, DNA'ya dönüştü. Artık DNA genetik bilgiyi saklıyor. RNA onun ifadelenmesini sağlıyor gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otoban komplo teorisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

Yorumları okudum yok cahil cehaletmiş biriside çıkıp demiş atomlarda oluşamazdı filan ben hepsine varım zaten yok sonsuz adet yada triyonlarca evren var bunlar birtanesindeki kural ve potansiyal uzayımızı ve evrenimizi oluşturuyor deniliyor tmm bnde buna hyr demiyorum fakat organizmanın varolabilmesi için tekbütün olarak ortaya çıkması gerekirlidir nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir eğer tekbütün olarak çıktıysada ozaman bunu sadece deterministik kanunlara bağlamak rasyonel olmuycaktır

Böyle düşünmenin sebebi günümüzdeki canlılardan yola çıkarak fikir yürütmen, öyledir böyledir diyorsun da biyoloji bilgin ne kadar senin, kafanda oluşturduğun mantığa göre olmuyor bu işler. ''nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir '' Böyle demişsin de hangi kaynaktan yola çıktın. Günümüzdeki canlıların uzuv ve organlarının önceki hallerine ilkel fosillerde rastlıyoruz zaten.
    Bir canlının yolunu bulması için mükemmel bir göze sahip olması şart değil ve gözün ilk adımları daha tek hücreliler zamanında başlıyor. Tek bütün çıkma diye birşey söz konusu değil bütün hayvanlarla ortak genler paylaşıyoruz. Benzer organ dizilimlerine ve geçmişin izlerini taşıyoruz. Tüm canlılar patlamış mısır gibi pat pat oluştuysa ve tamamen farklı canlılarsak denek olarak fare ve maymunları niye kullanıyor bu bilim adamları, salaklar herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

Yorumları okudum yok cahil cehaletmiş biriside çıkıp demiş atomlarda oluşamazdı filan ben hepsine varım zaten yok sonsuz adet yada triyonlarca evren var bunlar birtanesindeki kural ve potansiyal uzayımızı ve evrenimizi oluşturuyor deniliyor tmm bnde buna hyr demiyorum fakat organizmanın varolabilmesi için tekbütün olarak ortaya çıkması gerekirlidir nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir eğer tekbütün olarak çıktıysada ozaman bunu sadece deterministik kanunlara bağlamak rasyonel olmuycaktır

Böyle düşünmenin sebebi günümüzdeki canlılardan yola çıkarak fikir yürütmen, öyledir böyledir diyorsun da biyoloji bilgin ne kadar senin, kafanda oluşturduğun mantığa göre olmuyor bu işler. ''nedeni şudur eğer parça parça oluşursa diğer oluşan parçalar yetkinliğini yitirir '' Böyle demişsin de hangi kaynaktan yola çıktın. Günümüzdeki canlıların uzuv ve organlarının önceki hallerine ilkel fosillerde rastlıyoruz zaten.
    Bir canlının yolunu bulması için mükemmel bir göze sahip olması şart değil ve gözün ilk adımları daha tek hücreliler zamanında başlıyor. Tek bütün çıkma diye birşey söz konusu değil bütün hayvanlarla ortak genler paylaşıyoruz. Benzer organ dizilimlerine ve geçmişin izlerini taşıyoruz. Tüm canlılar patlamış mısır gibi pat pat oluştuysa ve tamamen farklı canlılarsak denek olarak fare ve maymunları niye kullanıyor bu bilim adamları, salaklar herhalde.

tüm canlılarda protein,carbon bazlı olması birşeyi değiştirmiyor dnadaki dizilimlerden organ ve duyulara kadar farklı varyasyon yetiye sahip canlıları sadece mutasyon adaptasyon fizik kuralalrına bağlamak büyük hata evrimi kabul edebilir fakt abiyogenez soru işareti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 17 Temmuz 2014; 21:37:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.