190 boy 100KG'yim yağ var baya vücutta. Spor salonuna kayıtlıyım ancak nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Saçma sapan vücudun her yerini çalıştıran programlar veriyorlar belki uzun vadede etkili olur ama yani haftada sadece 1 gün biceps çalışmakla ayda 4 gün eder biceps yapılır mı Allah aşkına?
Benim derdim görüntü, profosyonel olarak bu sporla uğraşanlar var saygı duyarım ama kendimde o potansiyeli görmüyorum. Ben sadece salona gidip vücudu şekillendirmeyi istiyorum güçlenmeyi değil yani. Bunun için tavsiyeleriniz nelerdir? Yani kolu kalınlaştırmak istiyorum, bicepsleri belirgenleştirmek istiyorum. Omuzları genişletmek, göğüsleri şişirmek istiyorum. Ama öyle yağ oranı %6-%7 olsun six packler gözüksün gibi dertlerim yok.
Protein tozu alarak çalışmayı planlıyorum ancak dediğim gibi hiç bilgim yok bu konularda tecrübeli abilerimden kardeşlerimden tavsiyeleri istiyorum o yüzden.
Bir de mesala 1 ay sadece göğüs, 1 ay omuz, 1 ay biceps, 1 ay sırt şeklinde çalışsak nasıl olur? Hepsi birden olunca çünkü ne vakit yetiyor ne de güç.
Teşekkürler şimdiden.
Sana olması gereken programı vermişler.İlk 2-3 ay vücudunu hazırla.ondan sonra tüm vücudu degilde haftanın belirli günlerinde belirli bölgeleri çalıştıracaksın.Bana kalırsa senin öncelikli olarak işin kardiyo yapmak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hamlığı atman içindir o program, 1-2 ay dolunca bölgesel programa geçersin haftada 3-4 güne bölerler, her gittiğinde 1-2 bölge çalışırsın
hafta 1 gün biceps mi.ha şimdi arka kol+ göğüs biceps+sırt gir bakalım ne oluyo.ben mesela haftada 1 gün kol çalışırım.daha etkili oluyor.zaten her antreman koldan geçiyor.