Şimdi Ara

Abi meslek seçmek ne kadar zor bir şey ya :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yoruldum. Daha ne olacağımı bilmiyorum. Ders çalışma isteğim azaldı çünkü daha hedef belli değil :(. Oh millet ne güzel hayal kuruyor bu meslekte şöyle yapıcam böyle yapıcam diye ama ben :(. Akrabam diş hekimi ol diye tavsiyede bulunuyorlar. TIP hiçbir zaman istemedim. İlgim de yok. Her zaman istediğim mesleği kötüleyenler çıkıyor. Bunları da söyleyenler o mesleği edinmiş insanlar oluyor.
    E hal böyle olunca meslek değiştiriyorum. Ve böylece çıkmaza girmiş oluyorum. Siz nasıl mesleğinizi seçtiniz ? Seçerken zorlandınız mı ?

• reis birşey diyemicem kendin bulmalısın ama ahh keşke puanım yetse de diş hekimi olsam ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

reis birşey diyemicem kendin bulmalısın ama ahh keşke puanım yetse de diş hekimi olsam ben de

Neden hocam ?
  • Kardesim kimsenin dayatmasına gelme arkadanki kıllar ağarıncaya kadar o işte çalışacak hayatını geçirecek olan onlar değil sensin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para kazanamam diye korkma işinde iyi olan her meslekte kazanır. Hobilerine ilgi alanlarına göre bir meslek seç

• bak artık şunu yaz bir kenara her meslekte sıkıntılı yanlar vardır.şöyle bir yol izleyebilirsin mesela.hangi mesleği parasız yaparsın?maaşsız?önce düşün bunu.yani şimdi o mesleği yapanların arasına gideceksin deseler,ya da o meslekle ilgili dizi yapacaklar 10 bölüm böyle hangisini hiç kalkmadan izlersin,hayatları ilgini çeker
  • gel veteriner olalım iyi para var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: koğuş ağası

bak artık şunu yaz bir kenara her meslekte sıkıntılı yanlar vardır.şöyle bir yol izleyebilirsin mesela.hangi mesleği parasız yaparsın?maaşsız?önce düşün bunu.yani şimdi o mesleği yapanların arasına gideceksin deseler,ya da o meslekle ilgili dizi yapacaklar 10 bölüm böyle hangisini hiç kalkmadan izlersin,hayatları ilgini çeker

Oha gerçekten ilginç bir yaklaşım.
  • Kendi adıma konuşuyorum diş hekimliği okunmaz arkadaş.Hayatın boyunca elinle milletin ağzının içinde uğraşıp duracaksın belki de ömrün fıtık ağrılarıyla geçecek.Bir de ellerinle ilgili bir problem çıkınca direkt iptal oluyorsun.
  • cevap bulursan haber et.
  • quote:

cevap bulursan haber et.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Havacılıkla uçaklarla baya bir ilgim var ama pilot olmak istemiyorum. Çünkü düzensiz hayat bana göre hiç uyuşmuyor.
  • onların mühendisliği de var
  • quote:

onların mühendisliği de var

Baya bir araştırmıştım hocam. Uçak mühendisliği ile makine mühendisliği dersleri neredeyse aynı ve bu yüzden çalıştıkları yerlerde aynı :(.
  • hem iyi kazanıyorsun hem zor bir meslek değil (tabi çok fazla da bilgim yok ama zor olmadığını düşünüyorum araştırmak lazım) hem de bir havası var.Diş iğrenç diye falan düşünebilirsin para kazanınca alışırsın merak etme :D
  • o zaman yeterince ilgin yok demektir.Çünkü çok ilgin olsa olumsuz yönleri görmezsin bile,hatta birisi o meslek re re rö dese ağzına çarparsın.düşünmeye devam..sıralamanı iyi tutta en azından hayal kurabil.kötü olursa düşünme şansın kalmıyor.
  • quote:

o zaman yeterince ilgin yok demektir.Çünkü çok ilgin olsa olumsuz yönleri görmezsin bile,hatta birisi o meslek re re rö dese ağzına çarparsın.düşünmeye devam..sıralamanı iyi tutta en azından hayal kurabil.kötü olursa düşünme şansın kalmıyor.

Hocam önümde bütün üniversitelerin bölümlerini tek tek yazan kitap var ama ilgimi çeken pek bir şey bulamadım :(.
  • HOCAM belki inanmıyacan ama sırf meslek seçimim için 2 yılım gitti 9 ve 10.sınıfım sadece ne yapacağımı düşünmekle geçti 11. sınıfım ise ders calısma alıskanlığını kazanmakla geçti 12 deyim suan Allaha şükür hedefim hayalim var ve basarmak için hangi adımlarımı atacağımı biliyorum Allah yardımcın olsun meslek seçerken baskalarının ne söylüyeceğini bence umursama ama yapacağın işin en iyisini yapmaya bak bu senı ders calısmaya iter ben suan gunde 6 saaat calısıyorsam bunun sebebi ilerde yapmayı düşündüklerim içindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcoyun

HOCAM belki inanmıyacan ama sırf meslek seçimim için 2 yılım gitti 9 ve 10.sınıfım sadece ne yapacağımı düşünmekle geçti 11. sınıfım ise ders calısma alıskanlığını kazanmakla geçti 12 deyim suan Allaha şükür hedefim hayalim var ve basarmak için hangi adımlarımı atacağımı biliyorum Allah yardımcın olsun meslek seçerken baskalarının ne söylüyeceğini bence umursama ama yapacağın işin en iyisini yapmaya bak bu senı ders calısmaya iter ben suan gunde 6 saaat calısıyorsam bunun sebebi ilerde yapmayı düşündüklerim içindir

Hedefiniz nedir hocam ?
  • arkadaşa aynen katılıyorum şuan ülkemizde devlet hastanelerinde ölüm oranının cok yüksek olmasının sebebi para için doktorluk yapıyor olmalarından dolayı
  • Ankara Üni Siyaset Bilmi Ve Kamu Yönetimi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.