Şimdi Ara

''Abe'' mi ''Ağabey'' mi ya da ''Abi'' mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

''Abe'' mi ''Ağabey'' mi ya da ''Abi'' mi?

(En Son Oy Tarihi: 5.9.2017)
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Abi mi Ağabey mi: Türkçe'de Kardeşlere Hitap Şekilleri

Türkçe'de kardeşlere hitap ederken kullanılan "abi" ve "ağabey" kelimeleri, genellikle birbirinin yerine kullanılsa da aralarında nüans farkları vardır.

"Ağabey" Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "ağabey" kelimesi doğru yazım şekliyle yazılmalıdır. "Ağbi" gibi yazım yanlışları yaygın olarak yapılmaktadır, ancak kabul edilebilir değildir.

"Abi" mi "Ağabey" mi?

"Abi" ve "ağabey" kelimeleri genellikle eş anlamlı olarak kullanılsa da, bazı durumlarda farklı anlamlar taşıyabilirler:

• Yaş Farkı: "Ağabey", genellikle yaşça daha büyük olan kardeşe hitap etmek için kullanılırken, "abi" daha samimi ve yaş farkı gözetmeyen bir hitap şeklidir.
    • Resmiyet Derecesi: "Ağabey" daha resmi bir hitap şeklidir ve genellikle tanımadığın veya saygı duyduğun kişilere hitap ederken kullanılır. "Abi" ise daha samimi ve gündelik bir hitap şeklidir.

"Ağabey mi Abi mi TDK"?

TDK'ya göre, "ağabey" kelimesi resmi yazışmalarda ve hitaplarda kullanılması gereken doğru yazım şeklidir. Ancak, günlük konuşma dilinde "abi" kelimesi daha yaygın olarak kullanılır.

Sonuç

"Abi" ve "ağabey" kelimeleri, Türkçe'de kardeşlere hitap etmek için kullanılan eş anlamlı kelimelerdir. Ancak, yaş farkı ve resmiyet derecesi gibi nüans farklarına dikkat etmek gerekir. Resmi yazışmalarda ve saygı duyduğun kişilere hitap ederken "ağabey" kelimesini, günlük konuşmalarda ve daha samimi ortamlarda "abi" kelimesini kullanmak uygundur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Abi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi doğrusu ama ben abe diyorum.
  • Ağğbi
  • Hocam yada baba diyorum ben
  • teyze diyom ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDC

Abi doğrusu ama ben abe diyorum.

ben de doğrusu ağabey diye biliyorum ancak abi diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    s
    5 yıl önce açıldı
    Dayı, bu ne ya?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru kullanımı ağabey'dir ve cevaptan eminim.Tdk'ya bakın isterseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.