Şimdi Ara

ABDULLAH GÜL YASAYI VETO ETTİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bakallım şimdi ne olacak
  • GEREKÇE YASANIN CAYDIRICILIK PRENSİBİNİ ETKİSİZ KILMASIYMIŞ.
  • nedense çok güldüm yav
  • Bi ses geldi ama
  • Cumhurbaşkanının veto etme gibi bi hakkı yoktur.Sadece yeniden incelenmesi için geri gönderebilir.
  • noterde değişiklik var gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mecliste ikinci kez kabul edilince mecbur kabul edilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colossus_

Cumhurbaşkanının veto etme gibi bi hakkı yoktur.Sadece yeniden incelenmesi için geri gönderebilir.

Eee zaten buna veto etmek denir.
  • quote:

Cumhurbaşkanının veto etme gibi bi hakkı yoktur.Sadece yeniden incelenmesi için geri gönderebilir.

• Savcı yasanın veto edileceğini bildiği için bugün iddianameyi vereceğini duyurdu muhtemelen. Bakalım daha neler olacak...
  • Beyler yerlerimizi alalım birazdan buraları dolar...

Dikkat İbret Çıkabilir!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs1905

quote:

Veto etmek iptal etmektir.Cumhurbaşkanı yırtıp atarsa yasa kağıdını veto etmiş olur.Ancak cumhurbaşkanı ya geri gönderir tekrar incelenmesi için yada oylamaya sunar.Cumhurbaşkanına hiç bir değişiklik yaptırılmadan geri getirilirse yasa teklifi ya kabul etmek zorundadır yada anayasa mahkemesine gider.

• Nato, ihale, okyanus ötesi...
  • quote:

quote:

quote:

Veto etmek iptal etmektir.Cumhurbaşkanı yırtıp atarsa yasa kağıdını veto etmiş olur.Ancak cumhurbaşkanı ya geri gönderir tekrar incelenmesi için yada oylamaya sunar.Cumhurbaşkanına hiç bir değişiklik yaptırılmadan geri getirilirse yasa teklifi ya kabul etmek zorundadır yada anayasa mahkemesine gider.

Veto etmek: meclis tarafından onaylanan yasaların cumhurbaşkanı tarafından imzalanmaması, reddedilmesi ve ikinci defa mecliste görüşmeye sunulma olayıdır. Aynı yasa tekrar Cumhurbaşkanına gönderildiğinde artık veto etmek hakkı yoktur. Stajyer Avukatım bu arada.

• TÜM KLÜPLER İÇİN GEÇERLİ KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN.

KLÜPLER BİRLİGİNE GELSİN.

ABDULLAH GÜL YASAYI VETO ETTİ.
  • Gecegece gülmek isteyen buraya beyler gene gelirse meclisden busefer imzalar ama iptali için ana yasa mahkemesine baş vurur bidiğim kadar kadarıyla
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Veto etmek: meclis tarafından onaylanan yasaların cumhurbaşkanı tarafından imzalanmaması, reddedilmesi ve ikinci defa mecliste görüşmeye sunulma olayıdır. Aynı yasa tekrar Cumhurbaşkanına gönderildiğinde artık veto etmek hakkı yoktur. Stajyer Avukatım bu arada.

Bu işin stajyerlikle alakası yok hocam.Ablamda yıllarında avukatı benim.Benimde az çok bilgim var bu konularda ama konu o değil.Veto etmenin Türkçe anlamına tam karşı gelmiyor yani onu söylemek istedim ben.Yani genelde bu anlamında kullanılıyor ama veto etmek demek geri incelenmesi için göndermek demek değil.Kesinlikle reddetmek demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assassins

Gecegece gülmek isteyen buraya beyler gene gelirse meclisden busefer imzalar ama iptali için ana yasa mahkemesine baş vurur bidiğim kadar kadarıyla

Olayın o noktaya geleceğini zannetmiyorum. Meclis'de bir kez daha onaya sunulur, kabul edilirse cumhurbaşkanı da kabul eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cris

quote:

Orijinalden alıntı: Tritium

quote:

Orijinalden alıntı: Cris

Evet bu süre zarfında sevgili başbakanın damatcığı 2-3 ihale daha alacak havadan. Ve 3 sene sonra gene %50'ler %60'lar alınacak. Ne güzel.

Memleket neresi hemşerim

Uyu sen güzel kardeşim. Olayı Fenerbahçe düşmanlığına çevirdiğin için anlamaman ya da anlamak istememen normaldir.

Ayrıca Colossus_ haklı. Meclis ikinci defa kabul ederse Cumhurbaşkanı'na laf düşmez. Ahmet Necdet Sezer zamanında da böyle bir olay olmuştu 2.defa mecbur kabul etmek zorunda kaldı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.