Şimdi Ara

ABDESTSİZ ORUÇ TUTMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
31.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar abdestsiz oruç tutmak günah mıdır yav anneme sorcaktım utandım barim dedim irkeklerin bol olduğu bi yere sorayım abdestsiz ya da cünüp olduğumuz durumlarda oruç tutmak günah mıdır

Yalnız lütfen kesin emin olanlar cevaplasınlar öyle hemen günahhhh çarpılcaaaaan gibi yorumlar gelmesin...

• Böyle bir durumda oruç tutamazsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

Böyle bir durumda oruç tutamazsın..

Durum ne hocam günah mıdır yoksa kabul olmaz mı ne olur yani
  • Değerli Kardeşimiz;

Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından gusül abdesti almak gerekir. Gusül abdesti alırken ağız da yıkanır. Suyu boğazdan akıtmayacak şekilde ağız yıkanmalıdır. Gargara yapmak şart değildir.

Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet Editör

deminki konudan alıntıdır
  • kabul olmaz
    demiştim ama arkadaş yukarda belirmiş oda doğru olabilir tam oalrak bilemiycem ama cünüp olarak başlamak olamaz gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastrombol -- 15 Eylül 2007; 1:29:43 >
  • Cünüpsen gusül abdesti alman lazım almadıysan oruç tutman dinen caiz deil..
  • Cünüp olmak başlıbaşına bir günahtır zaten. Bu durumda iken tuttuğun oruç kabul olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oruç sağlıksız birşey
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Cünüpsen gusül abdesti alman lazım almadıysan oruç tutman dinen caiz deil..

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=5936&keyword=C%FCn%FC

• quote:

Soru
    Cunupken oruç tutulabilir mi? Ve oruçlu iken gusul abdesti alınca suyu boğazımıza kadar çekip gargara yapmak zorunluluğu ortadan kalkar mı?

Cevap :

Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından gusül abdesti almak gerekir. Gusül abdesti alırken ağız da yıkanır. Suyu boğazdan akıtmayacak şekilde ağız yıkanmalıdır. Gargara yapmak şart değildir.

Selam ve dua ile...

quote:

Soru: Oruçluyken yattığımız sırada meni akarsa orucumuz bozulur mu? Neyapmamız gerekir

Cevap :

Oruçlu iken uykuda ihtilam olmak orucu bozmaz, uyanınca gusül abdesti alırsınız ve orucunuza devam edersiniz.

Yalnız cünüpken bir namaz vakti geçinceye kadar beklemek doğru değildir. Bu durum orucunuza zarar vermez ama namazınızın geçmesine sebep olacağı için namaz vakti geçmeden gusül alıp namazınızı kılmamız lazımdır.

• NASIL KABUL OLMAZ OLURR..adam oruçluyken adam abts.. bozsa ne olcak ... sen iyi niyetliysen her türlü kabul olur
  • gece oldu mesela öğle ezanı okunmadan abdes almak zorundasın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastrombol

kabul olmaz
    demiştim ama arkadaş yukarda belirmiş oda doğru olabilir tam oalrak bilemiycem ama cünüp olarak başlamak olamaz gibime geliyor

tabiki de başlanmaz. Ancak rüyada başına bir durum gelirse uyandığın zaman bir sonraki namaz vaktine kadar abdestini alman gerekir.. Bu şekilde bir sorun olmaz...
  • arkadaşlar caiz değil kabul olmaz felan demeyin belki sahurdan sonra gece bellimi olur he tabi sen ihmal ettiysen abdest almayı o başka... tabi içinde kötülük yoksa kendine veya etrafına zararın yoksa hiç farketmez bu benim görüşüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timeless -- 15 Eylül 2007; 1:33:38 >
  • Sahurdan sonra yattım. Birkaç saat sonra uyandığımda ıslanmıştım. Derhal gusül alıp oruç ibadetine devam ettim.
    Elinde olmayan nedenlerde cünub olursan oruca gusül alarak devam edebilirsin.
  • Tamam içimi ferahlattınız çok sağ olun o link koyan arkadaş falan teşekkürler yanıtlayan herkese.Bu sene okul bitti 1 ay boyunce tutmak istiyorum bi problem olmasında diğer zamanlar okul oluyor falan tutamıyorum tekrar sağ olun
  • quote:

quote:

kabul olmaz

tabiki de başlanmaz. Ancak rüyada başına bir durum gelirse uyandığın zaman bir sonraki namaz vaktine kadar abdestini alman gerekir.. Bu şekilde bir sorun olmaz...

mesela sahura kalmasak yani teknik oalrak niyetlenmesek sonra kaltığımızda cünüp olduğumuzu görsek hemen absest alarak niyetlenebilirmiyiz normal niyetlenme saaatleri arasında
  • quote:

quote:

quote:

kabul olmaz

mesela sahura kalmasak yani teknik oalrak niyetlenmesek sonra kaltığımızda cünüp olduğumuzu görsek hemen absest alarak niyetlenebilirmiyiz normal niyetlenme saaatleri arasında

Bunu hiç düşünmemiştim. Sahura her zaman kalktığım için böyle bir ihtimali gözönüne hiç almadım. Hiç araştırmadım bunu. Ancak mantık olarak senin söylediğin doğrudur.

• Cünüp gezmeye utanmıyormusunuz ya...

İnsan kendinden utanır..

Cünüpken oruç tutmak biraz çelişki oluyo.
  • bide ağızı suyla çalkalayıp tükürmek (yutmadan) orucu bozarmı?
    bence bozman çünkü o zaman abdest alanlar nolcak'
  • Y a öldüğünü düşün mesela cnüp gittin mi utanmıyacakmısın obur tarafa?gece olursa olsun kardes banyoda sizin evde Allahalla gir al abdestini hem günah hem sevam bir arada olmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.