Şimdi Ara

ABD, Türkiye'ye F-35 satışını durdurmak için ilk resmi adımı attı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dat0me







    Mekanin yeni sahibi dersiniz
    Rusya'dan savaş uçağı NATO üyesi olduğumuz için alamıyoruz diye biliyorum , yalnış ta biliyor olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariic -- 25 Mayıs 2018; 20:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zamanında bize eurofighter typhoon satmak istemişler bizim askeriye de almak istemiş ancak almamışız. acaba fetöcüler mi engel oldu

    bize rus uçağı olmaz, olsa rafale de çok iyi olur ama fransızlar bize satmaz heralde. ayrıca rafale bence şu anda en estetik uçak.
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Haklısınız şuan Rusya hariç dünyada Amerika'ya bağımlı olmadan savaş uçağı yapabilen bir ülke bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen 3 5 rüşvetçi için İran üzerinden ambargoyu delersen kan bile alırlar Bilal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran ambargosunu üç beş rüşvetci için delmedik. Ülkenin %100 çıkarınaydı ama bizim hödükler cebe de atmayı ihmal etmedi, rezil rüsva ettiler. Bana ne amerikanın ambargosundan sanki amerika hep bizim çıkarımıza çalışıyor da.

    Ülkede demokrasi ve hukuk çok büyük darbe aldı. Ama görüyorum ki muzmin muhalifler yine önlerine ne gelirse eleştiriyorlar. Ülkede savunma sanayinde güzel gelismeler var. Aselsan gerçeği var. Sahiplenin bu güzellekleri muhalif de olsun sahiplenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASELSAN'ı kuran Ecevit ve erbakandır yaklaşık 40 yılın emeği sonucunda buralara gelindi erdoğana hava atmak düşüyor ayrıca o sürekli öfke saçtığı odtülü boğaziçi genç beyinler ve vatansever askerler sayesinde savunma sanayii bu seviyede Erdoğan'ın köprü yol dışında Bilime teknolojiye bir katkısı varmı cvp belli nokta☺️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    f-35 e benzer bir uçak tasarlamaya şu an başlansa 30 yıl sürer. mp3 çalar değil bu 1 ayda tasarlanıp üretilsin. neyin kafasındasınız uçak üretmeyi kolaymı sanıyorsunuz. ayrıca bu forumda senin zihniyetindeki tipler yerli uçağa vs. karşı çıkıyor. şimdi neden 360 derece dönüp yerli üretmiyoruz diye sormaya hakkın yokki

    Alıntıları Göster
    360 mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Engelleme olmaz mümkün değil, daha geçen hafta Rython şirketi 250 tane akıllı saldırı füzesi için onay vermişti. Tek farkı birisinin uçak diğerinin başka şey olması yani. Bunun üretiminde TR de var bundan dolayı böyle şey olsa bile o uçaklar teslim edilmek zorunda. Teslim edilmezse ABD güvenilirği kalmaz silah anlaşmalarında. Rusya kazanır yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marmaradishastası

    Engelleme olmaz mümkün değil, daha geçen hafta Rython şirketi 250 tane akıllı saldırı füzesi için onay vermişti. Tek farkı birisinin uçak diğerinin başka şey olması yani. Bunun üretiminde TR de var bundan dolayı böyle şey olsa bile o uçaklar teslim edilmek zorunda. Teslim edilmezse ABD güvenilirği kalmaz silah anlaşmalarında. Rusya kazanır yani.
    he mümkün değil, müneccim bamyası yemiş arkadaş.
  • Temkeş kullanıcısına yanıt
    Daha saygılı konuşursak sevinirim. İlla uçağı verip verme değil mesela. Uçak gayet sabotaj edilebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumun yonetim kadrosu da dahil buyuk bir kesim ABD nin silah satislari nasil oluyor habersiz. Boyle olunca ortaya boyle sakat durumlar cikiyor. Yukarida fuze ornegi verilmis.



    ABDnin silah satiis 3e ayrilir.



    A. Hafif ve personel silahlar, bunlarin satisi serbesttir ve sirketler abd nin ayirmadigi herhangi bir ulkeye sorun olmadan silah satabilir.



    B. Agir silahlar. Roket atar, manpads, tank ucak vs. bunun icindedir. Bu silahlarin satisi kongreye baglidir. Sirketler aralarinda bagimsiz anlasnalar imzalayabilir, lakin bunlar genelde onanlasma veya iyiniyet mektubu olarak kabul edilir. Hic bir anlasma kongre satis onayi vermeden nihai kabul edilmez. Fuze anlasmasi da bunun icindedir. Fuze aliyoruz heyoo kismj turk basinin uydurnasidir, kongre onay vermeden olmaz.



    C. Kritik parca ve teknoloji transferi



    Kritik parca ve silahlarin alt bilesenleri, konsept asamasinda olan, abdli sirketlerle ortaklasa yapilacak isler buraya girer. F35'nin alt yuklenicilik yapilan kismi, teknoloji transferi, atak helikopterinin motoru yine bu bolumdedir. B nin aksine, ortak projeler oldugu icin, abd kongresi 2ci ulkenin, 3cu ulkelere satacagi aractaki parcalar uzerine direk soz hakkina sahiptir. Abd kongresi evet demeden abd parcasi kullanan bir arac and 3cu ulkelere satilamaz. Buna en guzel 2 ornek vardir; 1. Airbus ucaklari; irana yaptirim karari sonrasi yaklasik yuzde10 u abd parcasi kullanan airbuslarin satisi da sakata gelmistir. 2. Atak projesi; kongre ataklarin azerbaycana satisini veto etmis turkiye de satamanistir.



    Bunlari bilmeden yorum yapmayin, f35nin ucu artik pamuk ipligine baglidir bu saatten sonra. Turkiyedeki yonetim degismedikce o ucaklar bize gelmez. Ya yonetim degisecek ya da turkiyeden bir sekilde diplomatik reaksiyon gelecek, tersi olmadikca f35ler yalan olmustur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImRoyal

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Burda savaşmıyoruz birşeyi savunmamam gerekmiyor. bilgilerimi ve görüşlerimi dile getirdim. Fizilibite kavramı diye bir şey var. Taide milli muharip uçak projeleri var şuan geliştirilmekte. f35 muadili bir uçağı 50 milyar dolarda yatırım yapılsa en az 10 yıl arge tasarım deneme süreçleri gerektiği zaten bilinen birşey. (1 paragraflık cevabıma karşılık kişilik hakaret analizi yapabilmeniz çok ilginç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1BilimAdamı

    Burda savaşmıyoruz birşeyi savunmamam gerekmiyor. bilgilerimi ve görüşlerimi dile getirdim. Fizilibite kavramı diye bir şey var. Taide milli muharip uçak projeleri var şuan geliştirilmekte. f35 muadili bir uçağı 50 milyar dolarda yatırım yapılsa en az 10 yıl arge tasarım deneme süreçleri gerektiği zaten bilinen birşey. (1 paragraflık cevabıma karşılık kişilik hakaret analizi yapabilmeniz çok ilginç)

    Alıntıları Göster
    Sürekli tartışma yaratmak için karşıt gibi tavır takınıyorsunuz. Durumu öznel olarak yorumladım. Bu satın almalar Türkiye için yapılmıyor. Milleti ve devletiyle birlik olduğu anayasada yazan devletten söz ediyorum. Bu harcamalar devletin içindeki hakim yönetim tarafından kendisi ve çevresi için yapılıyor. Türkiye'nin bir tabe bile uçağı olmasa sanki işgal edecekler burayı. Öyle bir işgal 1000 yıl önce bile yapılması bırakıldı. Osmanlı yıkıldığında bile hiçbir güç Anadolu'yu elinde tutmak işgal etmek istemedi. Ekonomik işgal zaten gerçekleşti. Milyar dolarlık uçak satıyorlar ama ilkeye masraftan başka bir getirisi yok. Yalandan PKK'ya operasyon yapıyorlar millete korku veriyorlar ki bütçeleri kesilmesin. Bunun yanında bölgesel günlük dış politikalar geliştirip bütçeleri oralara harcıyorlar. Ülkeye düzgün bir tane yüksek teknoloji yapmak neden zor geliyor? yaşadığınız güvendiğiniz vergi verdiğiniz ülkeyi tanımıyorsunuz.




  • KamyonlaDriftÇekenAdam kullanıcısına yanıt
    Şimdi bazıları için abartı gelecek biliyorum. Ama yinede yazacağım. Birçok insan Amerikayı hala tanıyamamış. Neler yapabileceklerini bilmiyorlar. Eskiye gidelim güçsüz koloni zamanlarına. İngiliz kolonileri o zamanlar çok güçlü bir orduya sahipti. Yinede Amerikalılar onları yenilgiye uğrattı. Nasıl? Bilindik, geleneksel tekniklerle saldırmıyorlar aynı şekilde düşmanı içeriden'de çökertiyorlardı. İngilizler düşmanlarını tanımıyorlardı. Neler yapabileceklerini bilmiyorlardı. Şimdi ABD şuan ne durumda? Süper güç. Gel de anlat insanlara. Putin dediğimiz adam bu gücün farkında. O yüzden kendi işine bakacaksın. Şunu'da kabul etmek gerekiyor. Amerikanın gücü daha çok uzun süre devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 25 Mayıs 2018; 22:38:40 >
  • Öncelikle adam akıllı hava savunma sistemimizi oturtalım, sonrası zaten gelir. Ayrıca önümüzde ki yıllar insansız hava araçları ve elektronik harp sistemleri ön plana çıkacak. Şu an mevcut KORAL sistemini geliştirebilirsek hiç bir Ülke tepemiz de ne bir uçak uçurmaya ne de füze atmaya cesaret edemez.
  • Aynen bunu diyoz Abd ye senin göstermelik atarlamanın faturasını vatandaş ödüyor, biz işimeze bakarak üreterek büyürüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Putin, "Savaş uçağı temini noktasında Türkiye seçim yapma hakkına sahip. Fiyat ve kalite unsurlarını dikkate alarak ulusal çıkarlarını gözetecektir. "
    Rus SU-35 hem havada hem karada fiyat performans olarak f-35 leri tokatlar performans olarak nato üyesi ülkeler arasında sadece fransız rafale uçakları su-35 lere yaklaşabilir. Amerikanın hayalet diye sattıgı uçakların havada kızılötesi radarlarla tespit edilebilindigini unutmamak lazım.

  • bence biz rotamızı rusyaya çevirmeliyiz abd den her kötülük beklenir.bize satmazlar kaybetçek bir şeyimiz yok kara geçicez.ruslardan alırız uçak zaten tfx üretmeye başlıycaz bir kaç sene sonra motoruda yabancı olsun sorun değil diğer aksamlar kasaları elektronik haberleşmeyi biz yapalım motoru üretmesekte olur bence milli üreticeğimiz ürünlerde ilk önce motora bakmamak gerek elektrik elektronik kasa suspansiyon v.s motoru da yavaş yavaş geliştiririz.vermezlerse thy de iptal etsin uaç alımını ekenomik olarak nasıl şöküyorlar bak abd ye.zaten abd fransanın concord uçaklarına engel oldu,concord o zaman düşmeseydi şu an da abd boenıng ve diğer firmaları batmıştı.ayrıca abd kaybeder her gittiğimiz müslüman ülkesi de bizim aldığımız uçakları alır abd arap pazarından bir şey elde edemez.

  • Bilen bilmeyen herkes yorumlamış kendince. Özellikle Rusyadan T-57 alırız Rusyadan savaş uçagı alalım diyenlere yaziyorum özellikle.



    Bu olaylar sadece uçak alıp kokpite binip çalıştır diyip gazlamakla biten olaylar değil. Bir uçak alacaksan neredeyse hava üslerine kadar degışim yapmak zorundasın. Çünkü batı (Nato) normlarıyla doğu normları birbirinden bu dünyadan olmayacak kadar farklı. Bakım ve işletme maliyetlerini kimse hesaplamıyor.

    Bir Su-35 in bakım ve işletme maliyeti için yetişecek personel, personelin eğitim süreci ve bu personelin tamamen harbe hazır dediğimiz Kalk!Vur! hale gelebilmesi için çok uzun mesailer uzun eğitimler ve ciddi para kaynagi gerekmektedir.



    Ki T-57 hakkında yorum yapmaya bile gerek duymuyorum çünkü forumdaki T-57 Ana konusunu ilk açan kişi ben olmama ragmen çöp bir proje olmaya adım adım ilerlemektedir.



    En basitinden şöyle söyleyeyim proje ortagı ve aynı zamanda Rusyanın en büyük müttefiklerinden biri olan Hindistan bile Pak/Fa projesinden çekilmiştir. Yüzünü batı bloğuna dönmüş ve daha geçen hafta nabız yoklamak için Amerikadan bir parti F-16 alımı için spükülasyon atmışır ortaya.



    Yani alacağımız farklı menşeili bir uçak bize tüm bakım isletme yedek parça maliyeti olarak F-35 e yakın maliyet çıkartacakdır. Ki bunun yanında harbe hazır hale gelmesi için kuvvetin en ölüsü 1 bucuk yıl egitime zaman ayırmak gerekecektir. Malesefki dünyada F-35 in yanına yaklaşabilecek başka bir müsterek taaruz uçagı yoktur. Başlı başına Nex-Gen dediğimiz bir mühendislik harikasıdır. Alımı bizim için ciddi bir güç çarpanıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir kişi bile papaz ile uçak ne alaka dememiş. Bu ülkede helikopterden vatandaşların üzerine ateş açıldı, savaş uçakları meclisi bombaladı ve bu papaz işin içinde -en azından bu iddia ile yargılanmakta- ama bizim ülkemizde bazı geri zekalılar onurlu olmak yerine olaydan siyasi rant elde etme peşinde. amerikaya ne karşılık vericez diye merak ediyorsanız, 80 milyon Türk'den daha daha değerli olduğunu düşündükleri o papazı hapiste tutarak egosu uzaya ulaşmış amerikalı yavşaklara hayatın gerçeklerini öğretebiliriz.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.