Şimdi Ara

ABD pilotluk egitimi ilie ilgili 4 soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
10.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orada aldigimiz belge ile Turkiye'de pilotluk yapamadigimizi ve belgeyi donusturmek icin birkac sinava tekrar girmemiz gerektigini biliyorum.
    Merak ettigim birkac soru var:

1. Amerikadaki okullarda hem Amerika hemde avrupa da gecerli olacak sekilde 2 belgeyide veren egitim kurumlari var mi?
    2. Amerika'da adi duyulmus en iyi pilot okulu hangisi?
    3. Turk olarak amerika da pilot olmak icin egitimi tamamladiktan sonra direk oradaki havayollarina basvurabiliyor muyum yoksa sandigimizdan daha mi zor orada pilot olmak? sonucta orada calisma iznimiz ve vatandasligim yok suanda. Yoksa pilot olarak basvuracagim icin calisma iznini havayollari mi cikarttiriyor?
    4. Birde orada is bulmak turkiyeye kiyasla ne kadar zor pilot olarak?

Tesekkurler simdiden?

Flight Safety Academy
    FITA

Bu okulları araştırabilirsin. FITA ( Florida Institute of Technology) THY'nin pilot adaylarını gönderdiği okullardan birisi.

Amerika'da pilot olarak iş bulman imkansıza yakın. Sistem çok farklı. Avrupada olduğu gibi okuldan mezun olup havayoluna giremezsiniz. Genelde uçuş eğitmeni olup bir kaç yıl çalışılır ardından bölgesel havayolu firmalarına girilir. Yıllar sonra birkaç bin uçuş saati ile ulusal havayollarına başvurulabilir. Yani bir Amerikalı için bile havayolu pilotu olmak çok zor, çok emek isteyen bir süreç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bilgisi olan var mı?
    Tfl puanin 4 olcak egitime baslaman icin ama ondan sonrasi pekte onemli degil kendini ifade etmen yeterli
    Aman sen gecmiste baslamis suan devam ediyo gelecektede surcek zamani bilmiyon diye kimse dislamuyo seni
    Suan egerku aklinda pulotluk varsa sun express ve thy ye basvur derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Amerika da ogrenci pilotum ve burada vatandasim. Burada pilot olmak Avrupa dan daha kolay ama is bulmak cok cok daha zor. Internetten buldugun cogu Flight School ya da 4 yillik Embry Riddle ve benzeri universiteler tamamiyla para tuzagi. Burada financial aid diye bir sey var ve bundan faydalanarak ve az once soyledigim meshur yerlere gitmeyerek yaklasik cebimden $25000 la PPL IR CPL CFI ve multi engine egitimimi tamamlayacagim. Embry Riddle $30000 per semester (30000x8=240000$) ve ordaki bi arkadasim hala 1 sene uzerine PPL alabilmis degil. Kisacasi bu tip universiteleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kucuk local Flight Schoollari oneriyorum. Ayrica burdaki airlinelar da is bulmak dunyadaki en zor is. Cunku Amerika pilottan gecilmiyor. 1500 ucus saatiyle ancak regional airline a girersin eger boeing ya da airbus gibi ucaklarin koltugunu istiyorsan en az 4000 saatin ve 4 yillik diploman olmali. ki cogu airline Amerikan vatandasi istiyor ve hep tanidiklarin sayesinde is aliyorsun. Burada pilot kariyeri yabanci olarak yapilamaz gibi bir sey bence. Tavsiyem, 4 yillik diplomanla burada Amerikada kucuk bir pilot okuluna git sonra Turkiye de pasa gibi yasa. Bir sey daha eklemek gerekirse, 4 yillik diploman pilotajdan farkli bir bolum olsun matematik ya da fen uzerine cunku saglik testinden kaybedersen ilerki yillarda pilotluktan baska bir meslegin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilot659 -- 14 Eylül 2014; 17:29:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pilot659

Amerika da ogrenci pilotum ve burada vatandasim. Burada pilot olmak Avrupa dan daha kolay ama is bulmak cok cok daha zor. Internetten buldugun cogu Flight School ya da 4 yillik Embry Riddle ve benzeri universiteler tamamiyla para tuzagi. Burada financial aid diye bir sey var ve bundan faydalanarak ve az once soyledigim meshur yerlere gitmeyerek yaklasik cebimden $25000 la PPL IR CPL CFI ve multi engine egitimimi tamamlayacagim. Embry Riddle $30000 per semester (30000x8=240000$) ve ordaki bi arkadasim hala 1 sene uzerine PPL alabilmis degil. Kisacasi bu tip universiteleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kucuk local Flight Schoollari oneriyorum. Ayrica burdaki airlinelar da is bulmak dunyadaki en zor is. Cunku Amerika pilottan gecilmiyor. 1500 ucus saatiyle ancak regional airline a girersin eger boeing ya da airbus gibi ucaklarin koltugunu istiyorsan en az 4000 saatin ve 4 yillik diploman olmali. ki cogu airline Amerikan vatandasi istiyor ve hep tanidiklarin sayesinde is aliyorsun. Burada pilot kariyeri yabanci olarak yapilamaz gibi bir sey bence. Tavsiyem, 4 yillik diplomanla burada Amerikada kucuk bir pilot okuluna git sonra Turkiye de pasa gibi yasa. Bir sey daha eklemek gerekirse, 4 yillik diploman pilotajdan farkli bir bolum olsun matematik ya da fen uzerine cunku saglik testinden kaybedersen ilerki yillarda pilotluktan baska bir meslegin olsun.

amerikada senin dediğin gibi küçük pilot okullarının eğitim süreleri ve genel ücretleri hakkında bilgi verir misin bir de ben Türkiye'de memur birisiyim pilotluk hayalimde var 4 yıllık işletme mezunuyum fakat ingilizce iyi değil şimdilik, abd ye gelip pilot eğitimini alsam Türkiye'de başlama şansım yüzde kaç şimdiden teşekkür ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Yuksek lisans hk
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.