Şimdi Ara

ABD'den büyük ambargo: ZTE yedi yıl boyunca Snapdragon'lu cihaz çıkaramayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ZTE'nin bu yıl içerisinde Snapdragon 845 yonga seti ile güçlendirilmiş yeni amiral gemisi ZTE Axon 9'u piyasaya sürmesi bekleniyordu. Ancak şirketin başına oldukça ciddi bir olay geldi.

     

    ABD Ticaret Bakanlığı, tüm ABD'li şirketlerin ve üreticilerin ZTE'ye ürün satmalarını yasaklayarak, yaptırım ihlali ile suçladığı Çinli şirketi cezalandırdı. Ambargo yedi yıl sürecek ve daha da kötüsü yasaklanmış ürünler arasında Qualcomm yonga setleri de var.

     


    ZTE, ABD'ye verdiği sözü tutmadı


    Geçen yıl ZTE, İran'a gizli bir şekilde teknoloji sağlayarak ABD'nin yaptırımlarını ihlal etme suçunu kabul etmişti. Olayın açığa çıkmasıyla birlikte şirket 892 milyon dolar ceza ödemeye razı oldu. Para cezasına ek olarak ZTE, anlaşmayı ihlal etmesi halinde 300 milyon dolar daha ceza ödeyecekti.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung, yeni nesil iPhone'ların ekran üretimine başlıyor
    Bunun sonucunda da şirket 4 kıdemli çalışanını kovacağını ve diğer 35 kişinin de ikramiyelerini azaltarak disiplin cezası vereceğini açıkladı. Ancak bahsi geçen 4 üst düzey çalışanın görevine son verilse de diğer 35 kişiye herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Hal böyle olunca da ABD, yasağı yürürlüğe sokma kararı aldı.

     


    ZTE Axon 9'da Snapdragon 845 hayal oldu


    Yasak genel anlamda ZTE'nin işlerine büyük bir darbe vurabilir. Tahminlere göre ağ bileşenlerinden akıllı telefonlara kadar, ZTE marka cihazlarda kullanılan parçaların %25 ila %30'unu Qualcomm gibi ABD'li şirketler sağlıyor. Öte yandan bahsi geçen ambargo nedeniyle ZTE Axon 9 da Snapdragon 845 yonga seti ile çıkamayacak.

     

    Çinli şirketin ambargoya karşı nasıl bir hamle yapacağı merak konusu. MediaTek'e geçmek pek akıllıca bir fikir olmayabilir. ABD Ticaret Bakanlığı ve ZTE'nin yasağı kaldırma konusunda anlaşabilecekleri de belirtiliyor.

     

    Öte yandan piyasanın yenilikçi şirketlerden biri olan ZTE'ye yönelik bu yasağın şirketin gelecek planlarını yerle edebilecek olması gerçekten üzücü bir durum. Çinli şirket şüphesiz ki büyük bir hata yapmış durumda ancak bunun bedelini farklı şekilde ödemenin yolunu bulaması lazım.







  • MTK için fırsat doğdu. ZTE destek versin MTK'nın elinden tutup adam etsin hem de kendi kullansın. Snapdragon'un rakipsiz olması kötü.

  • Gelsin Kirin'li ZTE'ler..

  • Ambargo ve zorbalık tabii ki dünyanın haydutundan beklenir. Defalarca kullanıcılarının verilerini kullandığı ortaya çıkan one+ markasına laf söylemez ama hiçbir kanıt bulamadığı halde Huawie'nin güvenli olmadığını söyler. Niye? Çünkü one+ pazarda amerikan markalarına risk oluşturamaz, ama Huawei'de amerika pazarı dahil tüm dünya pazarını domine edecek potansiyel var.

  • Samsung'tan Exynos alır. Ya da "Çin'linin Çin'liden başka dostu yok" diyerek Huawei'den Kirin alabilir. Modem vs. yine Huawei'den alır. Bitti gitti

    Edit: Zte zaten modem üreticisi değil miydi? Sadece işlemci bulması lazım öyleyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenakif -- 17 Nisan 2018; 12:23:52 >
  • Kendisi sürüyle nükleer silah üretirken, dünyada büyük çaplı nükleer silahları başka devletler üzerinde kullanmış olan tek devletken, iran nükleer silah üretiyor diye haksız yere ambargo koyuyor.

  • Dünya'nın mafyasından yine kendine yakışan bir hareket...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm tek değil. Bu yüzden ZTE başka kapıyı çalar alır. ABD bu cezayı vermekle kendi firmasının ağaına sıkıyor.
    ZTE nin çalabileceği bir çok kapı var. Dert etme Trump, bu cezanın bedelini çin hükümeti fazlasıyla ZTE ye teşekkür olarak öder zaten :)

  • Çinli telefon üreticileri Snapdragon kullanmazsa bunlar ne yapardı acaba...

  • mtk, samsung ve huawei satar işlemci... hatta xiaomi de üreticekti o da satar ileride

    texas instruments ürünü kullanıyorsa bi onun muadili yok sanki...

  • Çin abd ye ambargo koysa nasıl olurdu. Tüm ürünlerin satışına engel koysa. Amerikanın çine sattığı ne var ki?

  • idombayci İ kullanıcısına yanıt
    Olay da o zaten. Çin satan konumunda. Satmana izin vermiyorum dediği zaman zarar eden Çin. Çin ABD'ye ambargo uygularsa yine Çin kaybeder. Zira başkasından alabilir istediğini. Paran varsa istediğin yerden alırsın.
  • Manyak trump yine yaptı yapacağını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huawei nin ekmeğine yağ çalmışlar.çinin hamlesi ne olacak merak konusu

  • Bildiğim kadarıyla Trump, ABD ve Çin arasındaki ihracat - ithalat dengesinin Çin lehine olmasından şikayetçiydi.Tüm bu olanlar bununla alakalı olabilir mi? 🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ZTE bitmiştir artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de qualcomm ile zte arasında yada diğer üreticiler arasında uzun vadeli anlaşmalar ve sözleşmeler var. Bunun süresi dolana kadar tedarik sağlamak zorundalar. Bir yasakla bitecek kadar kolay değil o işler. Olmamalı.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Japonyada yangın çıktığında ram fiyatları uçmuştu. Taylanddaki selde hdd ler. Bu dalaşmada çin sadece amerikaya satılan ürünlere geçici bloke koysa yine piyasayı sarsar.Amerikaya satmasada dünya da başka yer çok. Iphone den uçak parçasına kadar çoğu ürün çinde yapılıyor. Daha ucuzunuda bulamazlar. Asıl amerika çin pazarını kontrol etmek için her yıl mali yardım yapıyor.
    Gerçi bunlarda göstermelik dalaşma. Aralarından su sızmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idombayci -- 17 Nisan 2018; 18:43:57 >
  • Ulan amerika, baş edemeyince Huaweiye casusluk şuçlaması, zteye ambargo, başka ne beklenir. Huawei kendi işlemesini yaptı, inşallah zte de yapar yada temin eder de güzel cihazlar üretmeye devam ederler. Ben yıllardır elime ayfon almayarak ambargo koyuyorum sana amerika batarsın inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump Kafası bir ceza olmuş. Baştaki neki cezasından ne beklersin.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.