Şimdi Ara

ABART EGZOS İLE İLGİLİ BİLGİ ARIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 22 Mart 2011; 23:03:22 >
  • hiç sevmediğim birşey sessizlik daha iyi
    motora neden zararı olsunki bağıran motor değil abart ama neden adı susturucu anlamadım
  • bazıları cok zararı oluyor dıyorlar bnm takacagım dandık bısey olucak 30-50 lira lık bısey bnm ısteıdıgım sadece ses baska bı beklentım yok kastımda yok
  • Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu.Yani ÖZGÜRLÜk.Birde bu millet özgürlükten bahseder mesela arkadaş aracına egzoz taktıracak fakat bazı arkadaşlar neden taktıracaksın neden küfür yemek istiyosun ne işine yarıycak diyenler var sadece bu konu için değil genel olarak söylüyorum üzerinize alınmayın yani egzozu olan araçlar gelipte kulağınızın dibinde saatlerce elektrik mi kesiyor anlamadım gitti.Benim aracımdada egzoz yok fakat ne olursa olsun egzoz u olan araçlara kızmıyorum bağırtsınlar ne olacak kime ne zarar vericek.Zaten milletimizin küfürü sesinin yükselmesi anca kendi içerisinde oluyor benzine o kadar zam yapıldı ama egzoza kızan sayısı eminim daha çoktur çünki artık herkes bir birine laf söylemek için bir yer arıyor yapmayın etmeyin bırakın taktırsınlar gezsinler tossunlar fakat adabına göre hız vs vs olursa o iş efendilikten çıkar.Bu benim düşüncülerim kimsenin kimseyi ciddi bir suçu olmadığı kanaatiyle sorgulamaya hakkı yoktur.

• TheRummer kesınlıkle takılıyorum sana abart cok az bagıran abartlar war onlardan almayı dusunuyorum ama

benzın yakıyor dıyorlar benzıne etkı edıyor dıyorlar warmıdır boyle bısey ne dersınız taktırsammmı arkadaslarım
  • tamamdır arkadaslar subaru cıkma egzos buldum 40 lira taktırdım cok hos oldu saolun herkesden tskr ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayktrk

tamamdır arkadaslar subaru cıkma egzos buldum 40 lira taktırdım cok hos oldu saolun herkesden tskr ederım

resim isteruk
  • olur kardesım yuklerım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

Öncelikle bir kaç düzeltme yapmak lazım.

Her nekadar "Abart" egzost terimi kullanılmakta ise de, bu Abarth markasından dilimize miras kalmış bir sözcük olup. O parçanın ismi performans tipi egzost tur.

Piyasada bir çok çeşit performans egzost var. Geniş bir fiyat yelpazesinde.

Bunların tümü aynı işi yapıyor nasılsa diye düşünmemek gerekli.

Çünkü pahalı bir performans egzostun yüksek fiyatı sadece "kazık" olmasından değil aynı zamanda kaliteli omlasından da kaynaklanır. Kolay paslanmaz, elyafı kalitelidir, krom kısımları kolay bozulmaz, dizaynı performans ve ses düşünülerek yapılmıştır.

İyi bir performans egzostu hem beygir gücü hem de ses düşünülerek imal edilir.

Yani ses ve makina mühendisliği birlikte kullanılır.

Kaliteli egzosttan güzel ses alınır.

Yine kaliteli egzost gerçekten performans artışı sağlar.

Otomobilin bir miktar back pressure a da ihtiyacı vardır. Aksi takdirde düşük devirlerde fazla güc kaybı ve benzin sarfiyatının artmasına yol açar.

İlandaki egzost son derece tırt.

İkinci el, az kullanılmış kaliteli bir egzost almanı tavsiye ederim.

Remus, Supersprint, Devil gibi.

söyledigin iyi hoş güzel de kendimden örnek veriyorum 2011 accent era var bnde dizel 30 milyarlık arabaya 1.5-2 milyarlık egzoz takmak bence çok saçma... sanayilerde, tuninglerde 100tl ye bile full egzoz sistemi takılabiliyo. He dandikmidir tabii ki bi Remusun bi Devilin yerini asla tutamaz ama öyle bi egzozu böyle bi arabaya takmak gereksiz bir şey bence... Benim arkadaşım 2011 Scirocco su var benzinli 600tl ye istanbul Sariyer sanayide egzozcu bilmemne diye nam yapmış birine çakma Remus yaptırdı patlamalar falan gayet iyi ses veriyo egzozu...

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-kirmizi-performance-abart-egzos-105808606/detay

BEN BUNU ALDIM VARYA SESİ ACAYİP GÜZEL ÇIKIYORRR :) AMA Bİ GÜN POLİS ÇEVİRDİ ALLAH'TAN TANIDIKTI ATLLATIK. BENDE SONRA KIMANDALI YAPTIRDIM. 300 TL AMA KALİTELİ İSTEDİĞİN ZAMAN KAPATIYOSUN.

• Halk arasında "abart egzoz" ya da "performans egzozu" şeklinde tabir edilen egzozların aracın performansına olumlu yönde hiçbir etkisi olmadığı gibi olumsuz etkileri de var. Bunu kullananların amacı bir yandan dikkat çekerek etrafa hava attığını zannetmek diğer taraftan çıkardığı bu rezil gürültü ile halkı rahatsız etmek.

Şuna kesinlikle emin olsunlar ki; Hiç kimse "vay be şuna bak ne güçlü bir araba" demiyor. Ana avrat yedi sülalesine basıyor küfürü. Yani küfür ve ceza yemekten başka hiçbir işe yaramıyor bu egzozlar.

Bunu kullanan kişilerin profillerini inceleyelim;

Bunların İSTİSNASIZ, TAMAMI ruh hastası ve tedaviye alınmaları gerekiyor. Kişi kendinde duyduğu bir eksikliği birkaç bin liralık bir Şahin aracın agzozunun çıkardığı ses ile gidermeye çalışıyor. Bir kısmı insanlara karşı beslediği kin ve intikam duygularının öcünü onları bu yolla rahatsız ederek körelttiği düşüncesi içerisinde. Çevrenize bir bakınız. Hiç aklı başı yerinde, iyi eğitim almış, toplumda belli bir yeri olan kişilerin bu tür egzozları kullandığını gördünüz mü? Ben gönmedim, gören varsa da bana da söylesin, bilgilendirsin lütfen.

Nerede bir ruh hastası, serseri, ayak takımı varsa bunları kullananlar bu kişilerdir.

Her ne kadar yeterli olmasa da vatandaş ve trafik görevlileri, elbirliği içerisinde bunlarla mücadele halinde. Polis ceza yazıp bırakıyor, egzozunu normal hale getirmesi için süre tanıyor. Bu böyle olmamalı.

Bunların bazılarına göre bu egzozlar "güzel ses" çıkartıyor. Hasta kafa ile normal düşünememeleri doğaldır. Gürültünün güzeli çirkini olmaz. Asıl marifet bir egzozun çok değil, az ses çıkartabilmesindedir. Bu da hem araçta yolculuk edenler için konforlu bir seyahat, toplum için de gürültü kirliliği olmayan bir yaşam alanı demektir.

Bu kişilere aynen alkollü araç kullanmada uygulanan ceza hükümleri uygulanmalı. Sürücü belgeleri artan sürelerle geri alınmalı ve psikoteknik değerlendirilmeye tabi tutularak sadece uygun görülenlere belgeleri geri verilmelidir.

Aksi takdirde toplum olarak bu ruh hastalarının egzoz sesini günde 24 saat dinlemekten kurtulabilmemez mümkün görünmüyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.