Şimdi Ara

Abajur için Hangi Ampul Tercih Edilmeli (Led veya Normal)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
19.965
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu için doğru yer mi bilmiyorum ama muhtemelen tecrübeli kişiler vardır ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.

Abajur aldım, açıklamasında E-27 duy tipi 40 watt ampul kullanın diyor.

Daha önce Led ampul kullanmadım ve hakkında çok fazla bilgim yok. Abajur için 40 watt'a eş değer bir led ampul seçsem mi daha iyi olur yoksa normal 40 watt'lık bir ampul seçsem mi daha iyi olur?

• Bildiğim kadarıyla led ampuller doğrusal ışıkta daha başarılı. Yanlara yayılımda biraz zayıf kalıyor. Abajurlarda yanlara doğru ışık dağılımı esas olduğu için florasan kullanımı daha uygun. Aslında eski tip ampuller en yüksek performansı veriyor ama ısınma ve elektrik sarfiyatı açısından başarısız.
  • Merhaba, 40 watt bilgisinin anlamı maksimum 40 watt sarfiyat yapan bir ampul takabilirsiniz demek. 40 watt'lık bir ampul takmanızı önermem onun yerine 10 watt ve altı tüketim yapan fakat 60 watt'a eşdeğer ışık yayan tasarruflu bir ampul almanız yönünde.
  • sağlığınız için tasarruflu ampul kullanmayın. hele ki abajur gibi size çok yakın mesafelerde. led iyidir.
  • Sipariş ettiğim led ampuller gelmedi, warm white sipariş ettim şimdilik geçici süreliğine tasarruflu sarı ampul taktım oda çok güzel durdu açıkçası. :) cevaplar için teşekkür ediyorum. ledler gelsin bir de onları deniyecem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.