Şimdi Ara

A6000 için lens tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Sony A6000 için normal kit 16-50 yi beğenmedim. Bunun yerine 16 mm f2:8 pancake ve yanına 35 yada 50 mm f:1.8 almayı düşünüyorum. 35 mm ve 50 mm için herkes çok kaliteli diyor lakin yanımda taşıması kolay, ucuz ve geniş açılı olması açısından bu 16 mm f:2.8 acaba nasıl bir lenstir ? kullanan veya yorum yapabilecek olan var mı acaba ?

• Amaç nedir? Bir tarafta 16mm varken diğer seçenek 50mm. Tamamen farklı lensler.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    ikisini beraber alacağım zaten. bir geniş açı birde güzel bir 35 yada 50 mm alacağım. kafamda 35 mm 1.8 ve 50 mm 1.8 netleşti hatta 35 mm bir adım önde ama geniş açı olarak ne alayım karar veremiyorum. 16-50 kit lens hiç beğenmedim bu sebeple acaba 16 mm pancake f:2.8 den memnun kalır mıyım nasıl bir lenstir diye bilgi almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 5 Ekim 2015; 15:07:29 >
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Anladım. Ben 16mm veya 35, 50mm gibi okumuşum da o yüzden öyle yazdım. Kullanan var mıdır bilmiyorum ama yurtdışı incelemelere falan bakmak lazım.

Dpreview'da söylediğine göre keskinlik resmin ortasında f/2.8'de bile iyiyken köşeler 5.6'dan sonra biraz toparlanıyormuş ama çok da keskin değil yine de. Geometrik bozulma biraz yüksek. F/p oranı çok yüksek bir lens değil gibi. Amazon'da da 16-50'yi daha iyi bulanlar var. 250 dolarlık bir lens için aldığı oylar daha iyi olabilirdi.

Bu arada makinede focus peaking var zaten. Neden kaliteli bir manuel lens almıyorsunuz? Çok daha ucuza gelir ve 16mm ile odaklamak çok kolaydır zaten. Yarısına veya üçte bir fiyatına kapatılabilir.

http://www.dpreview.com/reviews/SonyNex5Nex3/8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Ekim 2015; 15:41:11 >

Pankek 16mm 2.8 ile 16-50 pz arasında fark çok çok az hatta belki de yoktur hocam . Yani ikisi de kotu lens😊 bence geniş açı olarak 16-50 ile devam edin. En azından geniş. Sel 10.18 almayın fiyatını hak eden lens değil abartıldığı kadar iyi değil. Bence a6000 ile en iyi kombinasyon 30mm sigma 2.8 + 50mm 1.8 sel ya da zeiss 24mm 1.8+ 50mm 1.8 sel. Ama gel gelelim ki iyi geniş açı yok maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    SONY 18-105 F/4 nasıl? bence iyi bir lense benziyor.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    16mm'ye uyan Sony vcl-ecu1 wide converter var. 0.75x ile beraber 12mm lense dönüşmüş oluyor. Toplam maliyet 1000 lira civarında. Bence 12mm f/2.8 için ideal bir fiyat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım nex makinesinde samyang 12mm f2 kullanıyor . efsane bir lens bana göre , kontrast , detay , keskinlik muazzam . 16mm pankek ise hayal kırıklığı , kullandım ve bütçe çok düşük değilse tavsiye etmiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Merhaba arkadaşlar Sony A6000 için normal kit 16-50 yi beğenmedim. Bunun yerine 16 mm f2:8 pancake ve yanına 35 yada 50 mm f:1.8 almayı düşünüyorum. 35 mm ve 50 mm için herkes çok kaliteli diyor lakin yanımda taşıması kolay, ucuz ve geniş açılı olması açısından bu 16 mm f:2.8 acaba nasıl bir lenstir ? kullanan veya yorum yapabilecek olan var mı acaba ?

Sony 16 mm E çok iyi bir lens değildir sony 20 mm çıkardılar yerine ama oda çok iyi değil,sigma 19 mm yeni serisi için bir çok iyi görüş okudum ben kullanmadım ama gördüğüm örnekler oldukça iyi idi.Gelelim 35 mm 1.8 veya 50 mm 1.8 e ben 35 mm olanı kullanıyorum çok güzel sevdiğim bir lens keşki biraz daha geniş olsaydı dediğimde oluyor.bu nedenle 50 mm düşünmem daha fazla para varsa 24 mm 1.8 Zeiss çok güzel.
    O kalitede olmasa da şimdi fiyatı düştü fiyat performansı yükseldi 16-70 Zeiss 4.0 düşünülebilir.Bir de ben çok beğenerek kullanıyorum seyrek bulursunuz 10-18 Sony .....Kolay gelsin..

• derin07 D kullanıcısına yanıt
    sigma 18-35mm f/1.8 harika bir lens
  • Bunu öneririm sana prime lenste çok iyi oluyor. Sony 35mm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.