Şimdi Ara

A5 Coupe Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Bu sıralar bi A5 Coupelere taktım kafayı. Ancak nedir ne değildir araştırsamda pek bir şey oturtamadım.Bazı kafama takılan şeyler var.

Öncelikle çok fazla motor seçeneği var. En çok takıldığım nokta bu oldu. Öyle çok kilometre yapan biri değilim. Zevk için kullanıyorum yılda da en baba yapacğaım km 8-10 bindir. TFSI lar bi ara çok topa tutuluyordu. Sonra durum ne oldu onu bile bilmiyorum.

Şanzuman. Şanzumanda en önem verdiğim şeylerden. ZF den sonra şanzuman konusunda sorun yaşamak hiç istemeyeceğim birşey olur açıkcası. Hepsi kuru kavramamıdır. Eğer zaten şanzumanda problem yaşacaksam manuel düşünürüm ancak onunda piyasası çok az hoşuam giden bir manuel göremedim.

Birde F30 dan sonra nasıl olur. Macera mı olur özellikle şanzuman konusunda.

Bütçe 135-150 bandında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 27 Mart 2019; 12:5:5 >

• Kuru kavrama A5'lerde yok hepsi uzunlamasına motor olduğu için. 1.8 ve 2.0 Tfsı'larda multitronic (cvt) var, 2.0 tfsi quattro'larda 6 ileri yağlı tip Stronic. 2.7 Tdı'larda fwd multitronic'dir.

Kimse çıkıp da Stronic alırsan şöyle, Cvt alırsan böyle diyemez. Hepsi en az 6-7 yaşında otomobiller, tamamen herşey önceki sahiplerinde ne yaşadıklarına bağlı, km'ye bağlı. F30'dan sonra şanzıman konusunda macera olur. Ancak illa bir sorun yaşayacaksın diye kaide yok.

Beklentin nedir bilmiyorum, kimisi yavaş yavaş gezmeyi, piyasayı sever coupe otomobille. Bu durumda 1.8 tfsi derim kesinlikle, çünkü 2.0 tfsi'larda kronik yağ eksiltme sorunu da onlarda pek görülmedi. Güzel motor, ekonomisi de iyi en optimum tercih. Ancak performans-sürüş seviyorsan, quattro ne menem birşey görmek istersen kesinlikle 2.0 tfsi quattro. Bu araçlardaki quattro A3'lerdeki Golf-Passatlardaki sisteme benzemez, gerçek 40:60 başlangıç aktarmalı, mekanik torsen merkez diferansiyelli quattrodur. Otomobilin dinamiklerini baştan yazar.

Ancak servis geçmişi olan temiz 2.0 tfsi quattrolar aşırı pahalı oluyor. Türkiyede ederinin 2 katına falan satılıyor bu araçlar, hatta şöyle söyleyim aralarında 2-3 yaş farkı olan 4.2 V8 Audi S5'ler ile 2.0 tfsi quattrolar aşağı yukarı aynı rakama gider. 1.8'ler daha alınası duruyor bu yüzden.

• 2 yıl önce Türkiye de sayılı olan 2.0 hdi quattro sline a5 e binmiştim. O zaman 130 bin civarı idi
    Şimdi temizleri o paralara bulunmaz galiba. F30 nasıl bilmiyorum bosline ise donanım olarak fark yaratır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @alcohol06
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok makbule geçti.

@SHIHAD
    Valla şu araç aslında içime sindi ancak diğerlerine göre baya fiyat farkı var tabiki.
    sahibinden.com
    Audi / A5 / A5 Coupe / 2.0 TFSI Quattro / SAHİBİNDEN DOĞUŞ OTO ÇIKIŞLI 61.000KM 'DE AUDİ A5 sahibinden.comda - 676794783
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-sahibinden-dogus-oto-cikisli-61.000km-de-audi-a5-676794783/detay

He ilanlarda yazılana güvenmek elbette doğru değil tabiki. Ancak neymiş bu s-tronic in kronik sorunu acaba.

İlanların birinde de şu yazıyı gördüm "Öncelikle bilmeniz gereken en önemli bilgi şudur: s-tronic şanzumanlarda a5 ler de kronik olan ve maliyeti 16-20 bin ₺ olan sorun tarafımca serviste giderilmiştir,

diğer bir kronik sorun da a5 lerin yağ yakma sorunudur, bu sorun da yetkili serviste tamir edilmiş ve kesinlikle yağ yakma/ eksiltme problemi yoktur,

alıcı gönül rahatlıyla masraf yapmadan kullanacaktır.

fiyatı ucuz araçların bu maliyetini göze alınız.

Bu 2 kronik sorun çok can yakar,ucuz ve arızalı alıp servise paraları dökersiniz.
    "

• quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

@alcohol06
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok makbule geçti.

@SHIHAD
    Valla şu araç aslında içime sindi ancak diğerlerine göre baya fiyat farkı var tabiki.
    sahibinden.com
    Audi / A5 / A5 Coupe / 2.0 TFSI Quattro / SAHİBİNDEN DOĞUŞ OTO ÇIKIŞLI 61.000KM 'DE AUDİ A5 sahibinden.comda - 676794783
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-sahibinden-dogus-oto-cikisli-61.000km-de-audi-a5-676794783/detay

He ilanlarda yazılana güvenmek elbette doğru değil tabiki. Ancak neymiş bu s-tronic in kronik sorunu acaba.

İlanların birinde de şu yazıyı gördüm "Öncelikle bilmeniz gereken en önemli bilgi şudur: s-tronic şanzumanlarda a5 ler de kronik olan ve maliyeti 16-20 bin ₺ olan sorun tarafımca serviste giderilmiştir,

diğer bir kronik sorun da a5 lerin yağ yakma sorunudur, bu sorun da yetkili serviste tamir edilmiş ve kesinlikle yağ yakma/ eksiltme problemi yoktur,

alıcı gönül rahatlıyla masraf yapmadan kullanacaktır.

fiyatı ucuz araçların bu maliyetini göze alınız.

Bu 2 kronik sorun çok can yakar,ucuz ve arızalı alıp servise paraları dökersiniz.
    "
    S tronic dediği dsg işte. Sorunları belli, multitronic olan 8 ileri cvt
    2.0 tsı gti moturu olması lazım. Pek bir sorununu bilmiyorum. Ancak 1.8 olan yağ yakmasiyla ünlüdür. Birde yeni kasa almak daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kronik yağ eksiltme sorunu işte. Normal bir eksiltme değil tabiki, baya rotary motor gibi 1000km'de 1lt hatta daha fazla. Tamir edilmiştir dediği de sekman atılmıştır, rektifiye yapılmıştır, birde yazılım güncellemesi farklı yağ seçimi vs. Komple sandık motor değişmişse muazzam avantajdır.

Burada birinin hikayesi var, daha önce görmüştüm sonu kötü bitiyor yalnız. Zaten pek mutlu son olmaz bu araçlardahttps://turbofsi.net/forum/showthread.php?36146-2.0TFSI-Standart-Yağ-Yakma-Sorunu-ve-Çözümü

Açık konuşayım, bunlar döneminde sıfır km alınacak arabalardı (şimdiki Tfsi Audi'ler böyle değil, çok daha sorunsuzlar). Sıfır alıp 3-4 sene garantide binip satacaksın. Yine de almak istiyorum diyorsan, bulacağın otomobilin temizliğine, alırken ne seviyede detaylara baktırdığına, biraz da şansına kalmış. hayırlısı olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A6 C6 hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Audi A6 Allroad Hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.