Şimdi Ara

A2 Ehliyet ile Kaç cc Motor Sürebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 17 yaşıma geldiğimde a2 ehliyet almayı düşünüyorum daha 1 sene var ama bi kaç soru var kafamda umarım cevaplarsınız sorular:
    1:16 bittiğinde yani doğum günümden 1 gün sonra direk a2 ehliyet için başvurabiliyor muyum ?
    2:A2 ehliyet ile 125 cc bir scooter sürebilir miyim ? Veya bi cc kısıtlaması var mı yok mu a2 ehliyette ?
    İyi forumlar.

• Ehliyet sınıfı ve yaş olayı 2016 dan itibaren değişecek. Buna göre 16yaşını doldurup 17 den gün aldığında A1 ehliyeti alabileceksiniz. A1,ile 125cc ye kadar motosiklet ve Scooter kullanırsın. A2 için min 2yıl A1 veya M sınıfı tecrübesi ve 18 yaşını doldurmuş olman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Ehliyet sınıfı ve yaş olayı 2016 dan itibaren değişecek. Buna göre 16yaşını doldurup 17 den gün aldığında A1 ehliyeti alabileceksiniz. A1,ile 125cc ye kadar motosiklet ve Scooter kullanırsın. A2 için min 2yıl A1 veya M sınıfı tecrübesi ve 18 yaşını doldurmuş olman lazım.

A2 için 2 yıllık A1 ehliyete gerek yok. A ehliyet için 2 yıllık A2 ehliyet sahibi veya 24 yaşında olmak lazım.( Resmi gazeteden baktım A2 almak için A1 ehliyet gerektiğiyle ilgili bişey göremedim)
    Yeni yasayla A2 Ehliyet 18 yaşını dolduranlara verilecek ve en fazla 47 hp motosiklet kullanabilecek.
    16 yaşını doldurunca A1 ehliyet alabilirsin bu ehliyet ile en fazla 125 cc 15 hp ve gücünün ağırlığa oranı 0.1 i geçmeyen motosiklet kullanabilirsin.
  • Dostum LykiaMaster, bence bu aşamada asıl öğrenmen gereken trafik nedir, kuralları nedir, uyulmazsa neler olur gibi konular olmalı. Bunları da sağa sola sorarak ikinci üçüncü ağızdan öğrenmeyi değil, asıl kaynağını OKUYARAK öğrenmeyi tercih etmelisin. Biliyorum, Türk milleti okumayı sevmez, o yüzden de hep diplomalı cahil yetiştiririz, ama öğrenmenin en iyi ve tek doğru yolu, kaynağından öğrenmektir.

Şimdi, sorduğun sorunun yanıtı, ehliyet almak için de, trafiğe çıkmak için de biliyor olman gereken Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yazıyor:

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=KARAYOLLARI%20TRAF%C4%B0K%20Y%C3%96NETMEL%C4%B0%C4%9E%C4%B0

Bu yönetmeliğin bazı kısımları, yakın zaman önce değiştirildi. Değiştiren yönetmelik şu adreste:

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417.htm

Burada Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yazısını tıklamalısın.

Değişiklik yapan yönetmeliğin derhal yürürlüğe girmiş olan maddeleri, ana yönetmeliğin içine işlenmiştir. 1.1.2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan diğer maddelerini de değişik yönetmeliğinde bulabilirsin.

Bu yönetmeliği ilk defa okuduğunda hemen hemen hiç bir şey anlamayacaksın. Bu çok normaldir. İkinci, üçüncü, beşinci okuyuşunda çok daha fazlasını anlayacaksın, çünkü etrafına birtakım sorular soracaksın. Ama soracağın sorular hep yönetmelikle ilgili olacak. Yani mesela "A2 ehliyette bir cc sınırlaması var mı" diye değil, "Yönetmeliğin ... maddesinde sınırlama için ... ifadesi kullanılmış. Bu ifade ne anlama geliyor" diyeceksin.

Aksi takdirde, sorduğun her soruya bir cevap alırsın, ama aldığın cevap, ancak o cevabı verenin bilgisiyle sınırlı, ancak o kadar doğru olacaktır.

İşin zor. Doğru olanı yapmak daima zordur.

• 1 ocak 2016dan itibaren a1 ehliyet alabileceksin 125cc scooter sürebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuryelik için 50 cc motor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.