Şimdi Ara

A1le 150cc kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
22.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler abilerim yaşım 17 ve motor almaya karar verdim alıcağım motor kuba'nın superlight 150 modelidir sorum ise benim alıcağım ehliyet a1 olucak yaşımdan dolayı ama a1 ehliyeti 125cc leri kapsıyor. a1 alıp 150 lik motor sürsem yakalanma durumunda bi sıkıntı olur mu ceza yinede kesilir mi ?



  • Ehliyetsiz kullanmanın cezası ile a1 ile 150 cc kullanmanın cezasıda aynı.
    Ayrıca kaza durumunda haksız olursunuz.
  • ya kardeşim ya siz geri zekalısınız ya millet anlatamıyor ? a1 ehliyet ile 125 cc ve sadece 15 beygiri geçmeyen motosikletler kullanabilirsiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

    ya kardeşim ya siz geri zekalısınız ya millet anlatamıyor ? a1 ehliyet ile 125 cc ve sadece 15 beygiri geçmeyen motosikletler kullanabilirsiniz ?

    ne diyosun kardeşim sen ağzımı bozma benim bi soru soruyoruz o olayı anladık zaten soruma bak sen gerisine karışma
  • Yok öyle bi dünya ergen kardeşim. Sen ygs ne lys ne bak. Bırak 1 sene sonra alırsın ehliyetini hem a2 olur mis gibi binersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yanlış biliyorsuz bu gün 1500 cc motor aldım kuba cr1 emniyetle konuştum 125 cc olması onemli degil önemli olan motoru beygir gücü 11 kv yi geçmeyen 125 cc veya 4 tekerlekli atv vb araçlarda 15 kv yi geçmeyen her türlü araç kullanılabilir yani bu şu oluyor cc değeri 180`na kadar yetiyor..
    Ayıretten ehliyetin olsa bi vatandaş ehliyetsiz ceza uygulanıyor diye hayırdır noldu bu en fazla 450 lira cezası var yani şöyle a1 ehliyet ile araç sürsem 435 lira ceza yiyorum ehliyet yetersizliginden ayıretende 125 cc 250 cc arası yazılacak bir ceza kanunu yok kardeşim sen iyi bir oku bence boş laga luga yapmayın burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert çavuş

    Arkadaşlar yanlış biliyorsuz bu gün 1500 cc motor aldım kuba cr1 emniyetle konuştum 125 cc olması onemli degil önemli olan motoru beygir gücü 11 kv yi geçmeyen 125 cc veya 4 tekerlekli atv vb araçlarda 15 kv yi geçmeyen her türlü araç kullanılabilir yani bu şu oluyor cc değeri 180`na kadar yetiyor..
    Ayıretten ehliyetin olsa bi vatandaş ehliyetsiz ceza uygulanıyor diye hayırdır noldu bu en fazla 450 lira cezası var yani şöyle a1 ehliyet ile araç sürsem 435 lira ceza yiyorum ehliyet yetersizliginden ayıretende 125 cc 250 cc arası yazılacak bir ceza kanunu yok kardeşim sen iyi bir oku bence boş laga luga yapmayın burda

    Esas senin verdiğin bilgi yanlış. Öyle emniyetle konuştum falan geç bunları; kapı gibi Trafik yönetmeliği var aç oku. Buyur ispat burda
    Karayolları Trafik Yönetmeliği
    Açıp okumazsın diye de aşağıya ilgili kısmı kopyaladım orda veya falan yazmıyor. Her şeyi işinize geldiği gibi yorumlamaya devam edin. Bir gün görevini yapan bir polise denk gelirsiniz yapıştırır cezayı, motorunu da bir güzel bağlar o zaman artık anlar mısın ağlar mısın bilemem.

    MADDE 8 ‒ Aynı Yönetmeliğin 75 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 75 ‒ Sürücü belgesi sınıfları ile belge sahiplerine sürme yetkisi verilen motorlu araçlar ve özellikleri aşağıda gösterilmiştir:
    a) M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.
    b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
    c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
    ç) A sınıfı sürücü belgesi sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 10 Ekim 2017; 13:36:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.