Şimdi Ara

A101 Karlıdağ Tereyağı 16,46 TL Kadıköy Üsküdar Ümraniye Beykoz Bölgesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
28.815
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • buradaki köylülerde çakal olmuş.hakiki köy tereyağı alayım dedim.bildiğin ayranın yada yoğurdun yağından yağ yapmış,hiç hoşuma gitmedi.tatsız tuzsuz birşey.şimdilik şok marketten mis tereyağı kullanıyorum idare eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

    buradaki köylülerde çakal olmuş.hakiki köy tereyağı alayım dedim.bildiğin ayranın yada yoğurdun yağından yağ yapmış,hiç hoşuma gitmedi.tatsız tuzsuz birşey.şimdilik şok marketten mis tereyağı kullanıyorum idare eder.

    Siz böyle yazınca merak ettim şimdi. Hakiki köy tereyağı nasıl yapılır?
  • defrecmantasyon kullanıcısına yanıt
    Zaten olmasi gereken o degil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Nautilus- kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim hakiki tereyağı süt kaymağından yapılır.
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    hakiki tereyağı süt kaymağından yapılıyor diye biliyorum.yoğurt kaymağından tereyağıda yapılıyor,ama benim hiç hoşuma gitmedi.
  • defrecmantasyon kullanıcısına yanıt
    Yanlis biliyorsun hocam. Asil tereyagi yogurttan (yani ayrandan) yapilir. Sut kaymagi isi endustriyel hale geince cikti.
    Yogurttan olan hem daha lezzetli hem de daha uzun omurlu olur. Kalan ayrani da tuz ya da sirke ekleyip kaynatirsin. O da cokelek olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim eskiden beri tereyağı, sütün kaymağından yapılır.yoğurt kaymağından yapılan tereyağıyla bahsettiğim köylü sayesinde tanıştım.
  • defrecmantasyon kullanıcısına yanıt
    fezalii kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken fikir ayrılığınızı gördüm bir açıklama getireyim dedim. Ayrandan yapılma ve kaymaktan yapılma yöreden yöreye değişen yöntemeler. Kimi yörelerde ayrandan yapılırken kimilerinde kaymaktan yapılıyor. İkisi de hakiki tereyağı yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ongun_44 kullanıcısına yanıt
    Olabilir üstad.bizim buralarda pek tercih edilmiyor yoğurt kaymağından yapılma tereyağı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 seneyi askin suredir bayila bayila yiyoruz ,ozellikle tuzlusunu oneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ays Ays Beybi

    1.5 seneyi askin suredir bayila bayila yiyoruz ,ozellikle tuzlusunu oneririm

    tuzsuz u varmıki?
  • 950Grlık kutulardan 3 çeşit var bildiğim. Biri tuzlu , biri iskender(Bu da tuzlu) , biri de tuzsuz.
    Ayrıca su içinde top top satılanlar var onlar da tuzsuz .
  • Çocukluğumda kara bir yerli ineğimiz vardı.
    Günde 4 kg civarında süt verirdi.
    Annem bir kısmından yoğurt mayalar ve biriktirirdi.
    Sonra yayıkta kol gücüyle döverek yoğurttan yağ çıkarırdı.
    Hiçbir marka tereyağı anamın tereyağının tadını vermiyor.
    Hiçbir pilavın lezzeti anamın pilavı gibi değil.
    Hiçbir peynirin tadı anamın çaldığı peynirin tadında değil.
  • Vay ve şimdi 36 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay ve şimdi 36 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay ve şimdi 36 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emsa_42

    Vay ve şimdi 36 tl
    Kardeş sen naptin simdi millet kosup gelecek sove sove cikacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @sL@N -- 17 Ekim 2018; 22:56:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emsa_42

    Vay ve şimdi 36 tl
    3 mesajına da ayrı ayrı talep açtım.
  • An itibari ile a101 raflarında göremedim.. A101 satmıyor sanırım artık. Başka bir markette satılıyor mu acaba ? Tuzlusu güzel oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.